Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας


Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας σε ανυπόγραφα δημοσιογραφικά σχόλια της εφημερίδας «Θεσσαλία»

Το σάπιο που υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, είναι η μυρωδιά του σάπιου κόσμου κι όσων πασχίζουν να τον κρατήσουν στη “ζωή”

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος της εφημερίδας «Θεσσαλία» στο σχολιασμό του περιεχομένου των ανακοινώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η άνευ προηγουμένου προσπάθεια αξιοποίησης οποιασδήποτε αφορμής για παραποίηση των θέσεων, των δράσεων και της αταλάντευτης πολιτικής στάσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και η απαξίωση της γείωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους κόλπους των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων, αναδεικνύει ακατανόητο εκνευρισμό και αναστάτωση από πλευράς των σχολιαστών της εφημερίδας. Λίγα λόγια σταράτα λοιπόν και δεν πρόκειται να ξανασχοληθούμε με την αναστάτωσή σας, αναλωνόμενοι σε μίζερες προκλήσεις κίτρινου τύπου:
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ συνεργάστηκε προεκλογικά σε ΚΑΝΕΝΑ μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά σε προεκλογικές συνεργασίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε όλα τα μέτωπα, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Θεσσαλία», πλαισιώνοντας ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας στις 25/7/15, συνιστά κατάφορο ψέμα και δεν μπορεί παρά να έχει μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό του αναγνωστικού κοινού.
Η δημοσιογραφική κάλυψη μιας κινητοποίησης προϋποθέτει στοιχειωδώς τουλάχιστον επίγνωση των φορέων που την καλούν. Αν δεν το είχατε καταλάβει λοιπόν να σας πούμε, πως στις 22/7/15 καλύψατε κινητοποίηση πολιτικών φορέων και συλλογικοτήτων ενάντια στην υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όχι εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αναφέρεται σε σχόλιο της εφημερίδας την επόμενη μέρα 23/7. Η εμπάθεια σας προς κάθε αγωνιζόμενο τμήμα αυτής της κοινωνίας και προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεκριμένα ξεχειλίζει, όταν επανειλημμένα η σκληρή σας γλώσσα εξαντλείται στην καταδίκη της οργής των από κάτω και όταν η μοναδική σας ικανότητα κατανόησης των κοινωνικών διεργασιών εξαντλείται σε εκλογικά ποσοστά. Βέβαια είναι κατανοητό, στο διανοητικό σύμπαν όσων υποστηρίζουν το σάπιο πολιτικό σύστημα και την υπάρχουσα κοινωνική δομή, ο μόνος τρόπος για να μετρήσουν ισχυρούς και ανίσχυρους είναι εκλογικά ποσοστά και οικονομική δύναμη…
Ωστόσο υπάρχει και κάτι που πρέπει να σας αναγνωριστεί! Καταλάβατε σωστά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ και χρόνια έχει λάβει θέση στον ταξικό, κοινωνικό πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβερνήσεις, δανειστές – τοκογλύφοι, η Ε.Ε. και οι θεσμοί της! Από κάθε μετερίζι λοιπόν σε αυτή τη μάχη υπεράσπισης της ζωής των πληττόμενων κοινωνικών τάξεων, που το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει απαντήσει έμπρακτα κινηματικά και δημόσια με το πολιτικό της πρόγραμμα και τις θέσεις της με ποιούς τάσσεται. Έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα αφήσει σε χλωρό κλαρί κανένα χέρι που υπογράφει την εξόντωσή μας, κανένα χέρι που στρώνει κόκκινο χαλί στην άνοδο του φασισμού! Είτε πρόκειται για κυβερνήσεις που κουρελιάζουν την ιστορία, τις αξίες και τους αγώνες της αριστεράς, είτε σε αστικά έντυπα που φιλοξενούν αρθρογραφία των ναζί της Χ.Α. για τηρήσουν ίσες αποστάσεις.
Στον κόσμο της δημοσιογραφίας υπάρχει ένα ανυπότακτο μαχητικό δυναμικό που το ανάστημά του δεν το μπάζει για να χωρέσει στις επιβολές της Ε.Ε. των εθνικών κυβερνήσεων που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του εγχώριου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου. Ίσως κάποιοι και κάποιες από τους σχολιαστές της εφημερίδας μπορούν να δουν τον εαυτό τους εκεί. Όταν σηκώσουν το ανάστημά τους, θα μας βρουν πλάι τους.

Με τη δύναμη της συλλογικής πολιτικής υπογραφής

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου