Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ! ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ – ΡΗΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Την Παρασκευή 10/7/2015, οι συντονισμένες πολιτικές δυνάμεις που παλεύουν για την ρήξη με την πολιτική των μνημονίων και με την ΕΕ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγ. Νικολάου και διαδήλωσαν στους δρόμους του Βόλου, ενάντια στο νέο μνημόνιο. Η κυρίαρχη αντίληψη και τα συνθήματα ήταν:
ΟΧΙ μέχρι τέλους
·         Ρήξη και αποδέσμευση με την ΕΕ
·         Έξοδος από Ευρωζώνη
·         Διαγραφή του χρέους
·         Εθνικοποίηση τραπεζών
·         Ανατροπή του νέου βάρβαρου μνημονίου
Οι διαδηλωτές μετά την πορεία συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα στο λιμάνι, όπου παρακολούθησαν την προβολή video σχετικά με την πολιτική συγκυρία, ενώ ακολούθησε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση. Στην συνέλευση αυτή, δήλωσαν την αντίθεσή τους και αποφάσισαν να προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, καλώντας το λαό να επιβάλλει έμπρακτα την αντίθεσή του στα μέτρα της νέας συμφωνίας και να ισχυροποιήσει την αντίστασή του για ένα ΟΧΙ ξανά και μέχρι τέλους.
Στη συγκέντρωση αυτή έδωσαν επίσης το παρόν αγωνιστές από εργατικά σχήματα, συλλογικότητες και σωματεία της περιοχής και αγωνιστές και από άλλους χώρους και τον ΣΥΡΙΖΑ που αψήφησαν την απόφαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να μην κατέβει τελικά στο δρόμο εναρμονίζοντας την στάση του με την πολιτική επιβολής του νέου μνημονίου. Όλοι οι συμμετέχοντες, εκδήλωσαν την ανάγκη τους για ένταση της πάλης σε όλους τους χώρους δουλειάς και σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά επίπεδα.
Κατόπιν αυτών, η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας καλεί σε νέα συγκέντρωση που αποφασίστηκε στην συνέλευση στην πλατεία Ελευθερίας, την Κυριακή 12/7/2015 στις 19:00, απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία, η οποία θα καταλήξει σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο άγαλμα στην παραλία. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει για να δικαιωθεί η λαχτάρα του ελληνικού λαού για ζωή αξιοβίωτη, χωρίς χρέος, μνημόνια και επιτροπεία και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και το μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτές δεν είναι προτάσεις για ένα αόριστο μέλλον. Είναι άμεσες προτάσεις για να επιβιώσουμε και να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο, πέρα από την κόλαση των «προγραμμάτων διάσωσης». Τα μέτρα αυτά μπορεί να τα επιβάλλει μόνο ο οργανωμένος λαός. Με λαϊκές επιτροπές στήριξης του «ΟΧΙ μέχρι τέλους», με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με αλληλεγγύη και αγώνα.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ!


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μαγνησίας, 11/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου