Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δήλωση αποχώρησης από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Τρίτης 30/06


Δήλωση αποχώρησης από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου
του Ντούρου Στάθη, περιφερειακού συμβούλου
της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή.

Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με τους κυρίους  «Μένουμε Ευρώπη»

Αυτές τις ημέρες ο λαός μας δίνει μια τεράστια μάχη. Μια μάχη ενάντια στο συμβιβασμό, την υποταγή και την τρομοκρατία. Μια μάχη ενάντια στα αρπακτικά του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, το μιντιακό κατεστημένο, τη γραβατωμένη και χρυσοπληρωμένη αλητεία της ΕΕ. Μια μάχη για να σπάσει τους κρίκους της αλυσίδας που τον φυλακίζει σε ένα μέλλον μόνιμης σκλαβιάς και δημιουργείται από ενα χρέος που δεν του ανήκει και από τους κανόνες και τις κατευθύνσεις μιας ΕΕ αντεργατικού στρατηγείου. Μια μάχη ενάντια στα παλιά αλλά και στα νέα καλλωπισμένα μνημόνια διαρκείας.
  Την ίδια στιγμή όλος ο πολιτικός και οικονομικός συρφετός, οι κονδυλιοφάγοι των ΕΣΠΑ και των ποικίλων προγραμμάτων της ΕΕ και φυσικά όλο το πολιτικό προσωπικό που υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά το σύστημα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.τ.λ) έχει ξεχυθεί σε ένα ατελείωτο σαφάρι τρόμου. Με σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη» εκφράζουν ουσιαστικά το «θα Μείνετε Δούλοι». Σε αυτή την ανίερη συμμαχία, έσπευσε να δηλώσει το παρόν στη μάχη ενάντια στον εχθρό λαό και η ΕΝ.Π.Ε. (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) και ο πρόεδρός της κ. Αγοραστός, με ένα δοτό ψήφισμα καθ’ υπόδειξη του ευρωπαϊκού κατεστημένου και των δανειστών. Ένα ψήφισμα που επιχειρούσε να νουθετήσει τον «άμυαλο λαό», αλλά και να εκπληρώσει το χρέος των εκλεγμένων εμπορικών αντιπροσώπων της ΕΕ προς τα μεγάλα αφεντικά. Ένα ψήφισμα που μετατρέπει για μια ακόμη φορά τη λεγόμενη «τοπική αυτοδιοίκηση» στο μακρύ χέρι της αστικής πολιτικής. 
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία ήταν η μόνη παράταξη που βρίσκονταν εντός του περιφερειακού συμβουλίου που δε δέχτηκε να τεθεί το ψήφισμα της ΕΝ.Π.Ε. σε συζήτηση και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αρνούμενη να γίνει συμμέτοχος στην εκστρατεία άλωσης της λαϊκής βούλησης. Αφήσαμε ελεύθερο το πεδίο στις δυνάμεις της νυν και της πρώην κυβέρνησης να τσακωθούν για το ποιος προσκυνάει πιο πολύ την ΕΕ και ποιών τα μνημόνια είναι λιγότερο αντεργατικά. Αυτή την ιστορική στιγμή ο ρόλος μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό για να εκφραστούν μέχρι το τέλος οι τάσεις χειραφέτησης από τα δεσμά της ευρωεπιτροπείας. Να είμαστε δίπλα σε εκείνους που εκφράζουν το ΟΧΙ στον κοινωνικό μεσαίωνα. Για να εκφραστεί με τον πιο καθαρό τρόπο πως μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς, χωρίς μνημόνια, ευρώ, χρέος και έξω από τη φυλακή της ΕΕ. Ο ρόλος μας δεν είναι εξάλλου να παριστάνουμε το «δημοκρατικό» άλλοθι στο κοινωνικό έγκλημα που διαπράττουν οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης στο τοπικό κράτος, αλλά να τους χαλάσουμε τα σχέδια με την αποφασιστική συμβολή του λαϊκού κινήματος.

Ντούρος Στάθης
περιφερειακός σύμβουλος
με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου