Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 10/07 στις 19:00 στον Αγ. Νικόλαο και στις 20:00 σε λαική συνέλευση στην παραλία μπροστα στο πανεπιστημιακό συγκρότημα Παπαστράτου


Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ  
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ  «ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»
ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Στις 5 Ιούλη ο λαός είπε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ. Το ΟΧΙ αυτό είναι μία μεγάλη νίκη των εργατών, της νεολαίας, των αγροτών, των ανέργων, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, απέναντι στις ενωμένες δυνάμεις της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού συστήματος, την εργοδοτική τρομοκρατία και την άθλια γκαιμπελική προπαγάνδα των καναλαρχών.
Με την ορμητική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, μπήκαν ακόμα περισσότερο στην γωνία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΆΜΙ που ταυτίστηκαν με τους δανειστές - δυνάστες, συνεχίζοντας την παράδοση των «ναινέκων» της ελληνικής ολιγαρχίας.

ΟΧΙ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Δεν πέρασε μια μέρα από το δημοψήφισμα και ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να πετύχει μια «εθνική ενότητα» με όλα τα ρετάλια του αστικού πολιτικού συστήματος για την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας. Όμως το δημοψήφισμα έδειξε καθαρά ότι υπάρχει και ΛΑΟΣ. Καταγράφηκε  μια πλατιά λαϊκή συσπείρωση με αίτημα την αλλαγή σελίδας, ενάντια στα μνημόνια, τους εκβιασμούς της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας, και το παλιό πολιτικό σύστημα.
Το περήφανο ΌΧΙ δεν νομιμοποιεί κανένα νέο μνημόνιο ούτε του Γιούνκερ, ούτε αυτά που πηγαινοφέρνει η κυβέρνηση στους «θεσμούς». Την επιτροπεία, τη μείωση στις συντάξεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη συνέχιση της φορολεηλασίας του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια, το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών, δεν μπορεί να τα υπογράψει κανένας γιατί τα έχει απορρίψει ο λαός με τους αγώνες του και με το δημοψήφισμα.  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΡΗΞΗ Η ΥΠΟΤΑΓΗ 
Οι πεντάμηνες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών  και οι τελευταίες εξελίξεις έκαναν καθαρό ότι οι λεγόμενοι «εταίροι» δεν είναι παρά αδίστακτοι «οικονομικοί δολοφόνοι» που θέλουν με κάθε μέσο να επιβάλλουν την βάρβαρη πολιτική τους. Αγνοούν προκλητικά την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Έκλεισαν τις τράπεζες, για να εκβιάσουν και να πνίξουν έναν ολόκληρο λαό.

Δεν υπάρχει «τρίτος δρόμος», ανάμεσα στην ρήξη και την υποταγή. Δεν μπορούν να καταργηθούν τα μνημόνια με «διαπραγματεύσεις» και σε συμφωνία μαζί τους,όταν αυτοί έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά των αποφάσεων. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει για να δικαιωθεί η λαχτάρα του ελληνικού λαού για ζωή αξιοβίωτη, χωρίς χρέος, μνημόνια και επιτροπεία, και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ, ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΗΞΗ.
Για να σταματήσουν οι εκβιασμοί, για να επιβιώσει ο λαός πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα:
·                    Παύση πληρωμών, να μην πληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ και διαγραφή του χρέους.
·                    Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό εργατικό έλεγχο, αποκοπή τους από το ευρωσύστημα, έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, εγγύηση των καταθέσεων από το κράτος.
·                    Έξοδος  από την ευρωζώνη για να λυθεί το θέμα της χρηματοδοτικής ομηρίας από την ΕΚΤ  και  αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.
·                    Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών νόμων. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων. 
·                    Εθνικοποίηση και λαϊκός, εργατικός έλεγχος στις  μεγάλες επιχειρήσεις για παραγωγή προς το συμφέρον του λαού. Για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, οι εκβιασμοί, η κερδοσκοπία, οι υποχρεωτικές αργίες των αφεντικών. Μέτρα σε βάρος του κεφαλαίου για να ζήσουν ο λαός κι οι εργαζόμενοι



ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ.
Αυτές δεν είναι προτάσεις για ένα αόριστο μέλλον. Είναι άμεσες προτάσεις για να επιβιώσουμε και να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο πέρα από την κόλαση των «προγραμμάτων διάσωσης». Τα μέτρα αυτά μπορεί να τα επιβάλλει μόνο ο οργανωμένος λαός. Με λαϊκές επιτροπές στήριξης του «ΟΧΙ μέχρι το τέλος», με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με  αλληλεγγύη  και αγώνα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου