Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα σε συγκέντρωση πορεία ενάντια στην ψήφιση του νέου μνημονίου Τετάρτη 15/7, ώρα 8.00 μ.μ., πλατεία Αγίου Νικολάου


Τις επόμενες μέρες κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή η επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση. Μια εξευτελιστική συμφωνία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δανειστών. Ένα βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο, που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των δανειστών και την συνέχιση αφαίμαξης των εργατικών λαϊκών στρωμάτων της χώρας. Σκληρά αντιασφαλιστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχειας για την εργατική τάξη, συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των υποδομών και δικτύων, άρση επαναπροσλήψεων των απολυμένων (ΕΡΤ, καθαρίστριες υπουργείου οικονομικών κτλ.) Μέτρα που υπονομεύουν τις δυνατότητες μιας αυτόνομης, αυτοδύναμης πορείας της χώρας, έξω από τη μέγγενη της ευρωζώνης και του σφαγείου της Ε.Ε.

Με υποκρισία που εξοργίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαπράττει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα! Υπεξαιρεί το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Παραχαράσσει τη βούληση και την ψήφο του, μεταφράζοντάς τη σε υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών, φέρνοντας μια συμφωνία χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Κανένα επιχείρημα καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί. Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ με τις τράπεζες  κλειστές και το παγκόσμιο σύστημα να έχει πέσει πάνω του, ότι το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και grexit. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της!

Υπό το βάρος των εξελίξεων, την Τέταρτη 15/7, ημέρα ψήφισης του 3ου μνημονίου, η ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε να καλέσει σε 24ωρη απεργία. Η εξαγγελία της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ είναι αντίστοιχη της πολιτικής συγκυρίας και επιβεβαιώνει την απροθυμία των τριτοβάθμιων εργατικών οργανώσεων να συγκρουστούν δυναμικά με τις επιβολές της κυβέρνησης και της Ε.Ε. στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Η βαρβαρότητα του 3ου μνημονίου δεν αναχαιτίζεται με συμβολικές, αδύναμες και ψευδεπίγραφες κινήσεις αντίστασης.

Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιo! Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να εφαρμόσουν κάθε μέσο πάλης. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και να διαχωριστούν από τη γραφειοκρατική ηγεσία της εργατικής τάξης. Καλούμε κάθε εργαζόμενο/νη, άνεργο/η, τη νεολαία και κάθε πληττόμενο τμήμα του λαού να συμμετάσχει στη συγκέντρωση-πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρα 20:00, στην πλατεία του Αγ. Νικολάου. Οι μάχες μας έχουν ξεκάθαρα ταξικό πρόσημο. Ο εργαζόμενος λαός είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας και της ζωής αυτού του τόπου. Είναι και αυτοί που θα δώσουν την τελική και ουσιαστικότερη μάχη για την αξιοπρεπή ζωή που μας ανήκει. Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να σκίσει τα μνημόνια με τις επιτροπές για την επιβολή του ΟΧΙ μέχρι τέλους!

Το εργατικό κίνημα με τους αγώνες του γκρέμισε όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, σήμερα μπορεί με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπειρία να συνεχίσει και να νικήσει.

Οι  τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα εισπράξουν ένα νέο πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 14/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου