Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις της αγωνιζόμενης νεολαίας στα σχολεία και στα πανεπιστήμια για να μην περάσουν τα νέα συμβούλια διοίκησης, τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, το κλείσιμο 1500 σχολικών μονάδων, τι απολύσεις διδακτικού προσωπικού και βέβαια το χτύπημα στην γνώση και στην μόρφωση που θέλουν να επιφέρουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην νέα γενιά.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται στην μαύρη λίστα της κυβέρνησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων Βόλου «το σχέδιο των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, κυρίως στην περιφέρεια, δημιουργεί ένα τεράστιο ποσοστό ανειδίκευτων νεολαίων. Ταυτόχρονα η εποχή της οικονομικής κρίσης έχει ανάγκη από εργαζομένους χωρίς επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, εργαζομένους με γνώσεις που θα έχουν ημερομηνία λήξης (ανάλογα με τις ανάγκες τις αγοράς). Έχει ανάγκη από πανεπιστήμια τα οποία θα διαμορφώνουν τα προγράμματα σπουδών σύμφωνα με τις επιταγές των επιχειρήσεων. Πανεπιστήμια που θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, που θα δίνουν δάνεια, θα διαγράφουν φοιτητές και θα έχουν και μια ανάλογη διοίκηση από manager. Πανεπιστήμια τα οποία δε θα δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης καμίας συλλογικής διαδικασίας στο εσωτερικό τους (συνελεύσεων και άλλων πολιτικών δραστηριοτήτων)».

Ο  λαός του Βόλου πρέπει αποφασιστικά να συμπορευτεί με τους φοιτητές για να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση  για όλους,  πλήρη μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα για την νέα γενιά που την μαστίζει η ανεργία, και κατάργηση κάθε ταξικού και εξεταστικού φραγμού. Η μάχη για την παιδεία είναι μάχη για το μέλλον όλης της κοινωνίας, είναι μάχη απέναντι στον σκοταδισμό και τον φασισμό. Οι νεολαία και οι εργαζόμενοι να βγουν στους δρόμους για τον παλλαϊκό ξεσηκωμό για να ανατρέψουμε παλιά και νέα μνημόνια, για την διαγραφή τους χρέους, για δημόσια και δωρεάν παιδεία υγεία για όλους, για αυξήσεις στους μισθούς, για την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ. Με την συγκρότηση εδώ και τώρα ενός απειλητικού αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής με πυρήνα ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα της εργαζόμενης πλειοψηφίας που θα σηκώσει το γάντι απέναντι στον τρικομματικό θίασο, τους βιομήχανους, τις τράπεζες και την ΕΕ.

Όλοι στο μπλοκάρισμα των εκλογών των συμβουλίων διοίκησης αύριο το πρωί στην Γεωπονία, όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 24/10 στις 11:00 από τον Θόλο!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας 22/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου