Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ; Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ



Όσοι πιο πολλοί πεθάνετε
… τόσο λιγότερες συντάξεις θα δώσουμε!

Όσο πιο γρήγορα πεθάνετε
… τόσο πιο λίγα φάρμακα θα πληρώσουμε!

Όσο πιο φτωχοί γίνετε …
… τόσο πιο λίγα θα ζητάτε!

Όσο πιο μίζεροι γίνετε…
τόσο το καλύτερο
γιατί θα βγάλετε το σκασμό!

Αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης – χούντα να την πούμε καλύτερα – των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Μια χούντα από ανδρείκελα των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών, των διαβόητων «επενδυτών», των δανειστών… μια κυβέρνηση υπηρέτης κάθε ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς παράσιτου.

Στα πρώτα θύματα των μνημονίων και της περιοριστικής πολιτικής περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία, η περίθαλψη και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή πρώτα θύματα του θράσους και της αλητείας του κεφαλαίου γίνονται τα πιο φτωχά, αδύναμα και ανυπεράσπιστα στρώματα του πληθυσμού.

Η απίθανη εφεύρεση του ΕΟΠΥΥ έδειξε αμέσως τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Τα ασφαλιστικά ταμεία εξαφανίστηκαν. Τα νοσοκομεία διαλύονται κάτω από το βάρος δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό, εξευτελιστικών αμοιβών, ελλείψεων σε υλικά, τεχνολογία και υποδομές και φυσικά διαλύονται από την απαξίωση και την δυσφήμιση των εργαζομένων που μεθοδικά προωθεί η άθλια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

«Τοις κείνων ρήμασιν πειθόμενοι» οι διορισμένες διοικήσεις των νοσοκομείων νοιάζονται μόνο για το κόστος και αδιαφορούν για την θεραπεία και την ανακούφιση του πόνου. Έτσι βλέπουμε τα νοσοκομεία να διοικούνται σα να ήταν ιδιωτικά κερδοσκοπικά μαγαζιά, συχνά σε ανταγωνισμό μεταξύ τους. «Να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός» = να πεθάνει ο κόσμος.

Είναι τόσο ηλίθιοι που, για παράδειγμα, θέλουν να βάλουν το νοσοκομείο του Βόλου σε οικονομικό ανταγωνισμό με της Λάρισας οπότε οι «πάσες» ασθενών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο θα είναι στοιχείο «εξοικονόμησης» χρημάτων αφού το «άλλο» νοσοκομείο (και τελικά οι ασθενείς) θα επιβαρύνεται το κόστος

Το νοσοκομείο του Βόλου δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Η διοίκηση έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου δυσφήμηση των εργαζομένων για να καλύψει το πραγματικό πρόβλημα της ανεπάρκειας και κατάρρευσης των υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρονται.

Η παλαιά συνδικαλιστική γραφειοκρατία – πασοκικής και ολίγον ΝΔ κατασκευής και προελεύσεως – τα βάζει κυρίως με τον διοικητή Ζαχαρόπουλο για να καλύψει το γεγονός ότι οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ και δεξιάς είναι που διαλύουν τη δημόσια Υγεία.

·  Ζητούμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας αυτοδιευθυνόμενο, με κοινωνικό εργατικό έλεγχο και με ίσες παροχές για όλους.
· Ζητούμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας χωρίς καμία εξάρτηση από ιδιωτικά συμφέροντα. Ένα δημοκρατικό σύστημα υγείας παραγωγό και διανομέα των αναγκαίων υπηρεσιών.
· Ζητούμε τον περιορισμό των κερδών της φαρμακοβιομηχανίας μέσω της ανάπτυξης μιας λαϊκής πολιτικής για τα φάρμακα και τα υγειονομικά υλικά σε εθνικό επίπεδο. 
· Ζητούμε την άμεση απόδοση των χρημάτων και αποθεματικών που κλάπηκαν στο χρηματιστήριο και με το κόλπο του PSI πίσω στα ασφαλιστικά ταμεία.



Και για να γίνουν όλα αυτά αγωνιζόμαστε για μια χώρα χωρίς Ευρώ, ΕΕ, ΔΝΤ και «δόσεις».

Μια κοινωνία που δεν θα ξαναπληρώσει ποτέ πια τους χιλιοπληρωμένους δανειστές.

Μια οικονομία που θα διευθύνεται από τους εργαζόμενους, που θα νοιάζεται για τους ανθρώπους.

Μια χώρα (και  όχι μόνο τη δική μας) σοσιαλιστική!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας, Οκτώβρης 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου