Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Οι προτάσεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την έξοδο από την κρίση.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία βιώνει καθημερινά την καταστροφή της ζωής της. Ο κόσμος χάνει τη δουλειά του, μειώνεται το μεροκάμματό του, διαλύονται τα σχολεία και τα νοσοκομεία του, βλέπει τη δημοκρατία να μετατρέπεται σε ένα άδειο κέλυφος. Σε αυτές τις εκλογές υπεύθυνος είναι ο καθένας μας. Το μεγάλο ζητούμενο: Στις 7 Μάη να είναι σε θέση οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η νέοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να παλέψουν από καλύτερες θέσεις τη οικονομική και πολιτική χούντα που μας επέβαλαν οι ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές. 

Ποιος ο δρόμος, όμως; 

Η πρώτη προϋπόθεση σωτηρίας, είναι η διαγραφή του χρέους – ενός χρέους που έχουμε χιλιοπληρώσει. Όχι «αναστολή πληρωμών» (όπως λέει το ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ), για να τα πληρώσουμε αργότερα όπως μας κάνουν οι τράπεζες με τόκους και με πανωτόκια, αλλά διαγραφή του χρέους, τώρα. 

Την εννοούμε αυτή τη θέση. Συνιστά μια θέση σύγκρουσης και αποκόλλησης από την ΕΕ και αυτή είναι η δεύτερη προϋπόθεση που πρέπει να υπάρχει αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την κρίση: η άμεση αποχώρηση και από την ευρωζώνη και από την ΕΕ. 

Τα παραπάνω δύο μέτρα αποτελούν τις αναγκαίες αφετηρίες για μια άλλη πορεία για την ελληνική κοινωνία, μέσα από σκληρό αγώνα και συνεργασία με άλλους λαούς. Γνωρίζουμε ότι δρόμος που προτείνουμε δεν είναι εύκολος. Είναι όμως ο μοναδικός για να διεκδικήσουμε ζωή και αξιοπρέπεια. Ο κόσμος που ζει από τη δουλειά του γνωρίζει πως δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι.. 

Η διαγραφή του χρέους και η έξοδος από την ΕΕ, η εισαγωγή εθνικού νομίσματος, θα επιφέρουν αναμφίβολα μια προσωρινή αναστάτωση μερικών μηνών. Ωστόσο, θα ανοίξουν και νέες μεγάλες δυνατότητες. Θα αξιοποιηθούν χρήματα που αντί να τα δίνουμε στους δανειστές και τους τοκογλύφους, θα δοθούν για να καλύψουν τις κοινωνικές ανάγκες. Θα δημιουργηθούν περιθώρια, μέσω και της υποτίμησης, για προώθηση των αγροτικών και άλλων εξαγωγών. Θα δοθεί δυνατότητα για σταμάτημα των εισαγωγών, για τόνωση της εγχώριας παραγωγικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό φυσικά με ένα σύνολο άλλων οικονομικών αλλά και πολιτικών μέτρων. 

Χρειάζεται εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και ταυτόχρονο κλείσιμο των συνόρων στην διακίνηση κεφαλαίων με τον τρόπο που γίνεται μέχρι τώρα. Οι προπαγανδιστές του μαύρου μετώπου, επιχειρούν να μας αποπροσανατολίσουν, αλυχτώντας ενάντια στους φτωχούς κυνηγημένους μετανάστες, στρώνοντας και το έδαφος για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και πουλώντας πατριδοκαπηλία. Τα σύνορα πρέπει να κλείσουν στο φευγιό του πλούτου και αυτό είναι ένα άμεσο μέτρο της επιβίωσης του λαού μας. 

Για να υπάρξει μια ανάπτυξη προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, πρέπει να εθνικοποιηθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να έρθουν υπό άμεσο εργατικό έλεγχο και μετά υπό πλήρη εργατική κοινωνική κυριότητα, οι παραγωγικές μονάδες τουλάχιστον των στρατηγικών παραγωγικών τομέων της οικονομίας. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να αναλαμβάνουν και να λειτουργούν, μια επιχείρηση που κλείνει, χωρίς καμιά αποζημίωση για τον επιχειρηματία που την κοπανάει. Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος ώστε να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει από το κουφάρι της Βιομηχανικής στο Βόλο που αφήσαν πίσω τους οι καπιταλιστές. 

Απέναντι στην παγκόσμια κρίση του συστήματος που βασίζεται στο ιδιωτικό κέρδος μεγαλο-καπιταλιστών και τραπεζιτών, προβάλουμε την ανάγκη και τη δυνατότητα μιας παραγωγής που θα στοχεύει στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών. 

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου