Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ποια ψήφος είναι αλήθεια χαμένη;

Από την μεταπολίτευση και μετά, ο δικομματισμός χρησιμοποίησε τη «θεωρία» της χαμένη ψήφου για να μπορεί να «μαντρώνει» τους πολίτες. Δυστυχώς, εν πολλοίς το κατάφερε με τις τραγικές συνέπειες που ζούμε όλοι σήμερα.

Η «θεωρία» της χαμένης ψήφου επανέρχεται μπροστά στις εκλογές της 6ης Μάη. Ο Σαμαράς μας απειλεί με το φάσμα της «ακυβερνησίας». Το ίδιο και ο Βενιζέλος. Θαρρείς οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να σχηματιστεί ακόμα μια κυβέρνηση της Ε.Ε και των Μνημονίων. Αντιθέτως, η «ακυβερνησία» με την οποία μας τρομοκρατούν βιομήχανοι και τραπεζίτες θα αποτελέσει κατ’ αρχήν δώρο για την κοινωνική πλειοψηφία: Τα μέτρα του Ιουνίου θα καθυστερήσουν, το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα βρει χώρο και χρόνο να ανασάνει και να οργανώσει την μάχη για να πάρει πίσω αυτά που μας κλέψανε.

Υπάρχει πολύς κόσμος που αντιλαμβάνεται τα παραπάνω και θα καταψηφίσει συνειδητά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ακριβώς για να μην πάρουνε μαζί αυτοδυναμία. Κατά την άποψή μας, αυτό δεν φτάνει. Τι νόημα έχει να αρνηθείς την ψήφο σου στους δύο, και να ψηφίσεις μικρότερα κόμματα που είναι έτοιμοι να συμπράξουν μαζί τους στο όνομα της «υπευθυνότητας»; Και είναι πολλοί: ΛΑΟΣ, ΔΥΣΗ, ενδεχομένως ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ακόμα περισσότερο: Την ώρα που στην αντιλαϊκή επίθεση πρωτοστατεί η Ε.Ε., ενώ το κόστος παραμονής της χώρας στο Ευρώ έχει οδηγήσει σε κοινωνική καταστροφή, πόσο κερδισμένη είναι η ψήφος στους υποστηρικτές τους; Και αυτοί είναι ακόμα περισσότεροι: Στους προαναφερθέντες προσθέτονται η μαφιόζικη ναζιστική ομάδα της Χρυσής Αυγής, και δυστυχώς επίσημα και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς πιστεύουμε ότι η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι σε ένα καθαρό πρόγραμμα που βάζει μπροστά τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας: Μονομερής παύση πληρωμών γιατί ο λαός έχει χιλιοπληρώσει το χρέος. Εξοδος από Ευρώ – ΕΕ για να σταθούμε στα πόδια μας. Εθνικοποίηση των τραπεζών για να σώσουμε τα σπίτια και τα χωράφια μας από την κατάσχεση, και για να αποτρέψουμε την φυγή κεφαλαίων από τους καπιταλιστές. Κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των επιχειρήσεων που κλείνουν χωρίς αποζημίωση, ως το μόνο μέσο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος των λαϊκών μαζών. Και στο ερώτημα «ποιος θα τα κάνει όλα αυτά», απαντάμε χωρίς περιστροφές: Ο οργανωμένος λαός σε  δημοκρατικά όργανα πάλης που θα βασίζονται στην άμεση συμμετοχή στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, με άμεσο κοινωνικό έλεγχο για να μην δούμε ποτέ ξανά τη διαφθορά και τον εκμαυλισμό της σύγχρονης αστικής δημοκρατίας των ΜΜΕ και των εργολάβων.

Επενδύουμε και με την ψήφο μας στην μαζική εμφάνιση μιας άλλης Αριστεράς. Μιας αντικαπιταλιστικής, σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς που μπροστά στην παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού δεν αυταπατάται με εύκολες σωτηριολογικές «λύσεις» όπως ο εκδημοκρατισμός της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. ή τη σωτηρία από τον ομογάλακτο του Γ. Παπανδρέου Ολάντ. Ούτε από την άλλη θα αναμένει την έλευση μιας απροσδιόριστης «Λαϊκής Εξουσίας» για να κερδηθούν, έστω και μερικές νίκες και ρωγμές απέναντι στην αστική κυριαρχία. Εξαθλιωμένοι λαοί δεν κάνουν επαναστάσεις. Οδηγούνται στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η μάχη των εργαζομένων και των εκμεταλλευομένων για τις άμεσες ανάγκες τους πρέπει να δοθεί σήμερα. Μέσα σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, όπου οι όποιες αυταπάτες των εργαζομένων θα ξεπερνιούνται από την ίδια την πείρα των αγώνων τους.

Ελπίζουμε ρεαλιστικά, όπως και στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, ότι η αντικαπιταλιστική και συγχρόνως άμεση πρόταση που προβάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να αγκαλιαστεί από ευρύτερο κόσμο σπάζοντας ακόμα και το βαθύτατα αντιδημοκρατικό όριο του 3%, δυσκολεύοντας αφάνταστα τη συγκρότηση κυβέρνησης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η πιο κερδισμένη ψήφος είναι αυτή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κανελλής Δημήτριος, Νίτης Νικόλαος, Ντούρος Ευστάθιος, Παυλίδης Αλέξιος, Σκούφογλου Νικόλαος, Χονδρογιάννης Σταμάτιος, Χουλιάρα Μαγδαληνή-Ιωάννα
Υποψήφιοι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Μαγνησία

Υ.Γ. Προς τις δυνάμεις της επίσημης Αριστεράς. Συναγωνιστές, ελπίζουμε να μην σας δούμε και σας να πέφτετε στην ανηθικότητα της προπαγάνδας περί χαμένης ψήφου. Στις 7 θα ξαναβρεθούμε μαζί, παρ' όλες τις υπαρκτές και βαθιές διαφορές μας, στα κινήματα κοινωνικής αντίστασης, έξω από τις πύλες των απεργιακών φρουρών. Λίγο φιλότιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου