Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ASTRA

Τα συνεχή μνημόνια των δύο τελευταίων ετών αποτελούν τα πιο βάναυσα μέσα εξαθλίωσης του λαού. Είναι κορύφωση των αντεργατικών πολιτικών που υλοποιούνται εδώ και χρόνια βασικές πλευρές μιας επίθεσης των οικονομικά και πολιτικά ισχυρών ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Το μαύρο μέτωπο Κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ–εργοδοτών θα χρησιμοποιήσει κάθε εφεδρεία για να προσπαθήσει να τσακίσει τις εργατικές και λαϊκές αντιστάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιές. Για να περάσουν τα νέα μέτρα τον Ιούνη για να εφαρμοστούν τα παλιά ώστε να σωθούν οι τράπεζες και το ευρώ και να επιβάλλουν μία ανάπτυξη πάνω σε πτώματα, με μισθούς Βουλγαρίας και αλματώδη ανεργία. 

Μία από αυτές τις εφεδρείες είναι η Χρυσή Αυγή, υμνητές του ναζισμού και του Χίτλερ που ήταν το πρόσωπο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στα χρόνια του μεσοπολέμου. Επενδύει πάνω στην οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων. Στην καλύτερη περίπτωση την εγκλωβίζει σε αδιέξοδες κατευθύνσεις καταγγελίας πολιτικών προσώπων χωρίς όμως να αγγίζει τα οικονομικά συμφέροντα που είναι πίσω από αυτά ενώ στην χειρότερη περίπτωση στρέφει μερίδες της πληττόμενης κοινωνίας σε εμφύλιο οδηγώντας στον αλληλοσπαραγμό και την εξαθλίωση αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στα ντόπια και ξένα αφεντικά να κάνουν την δουλειά τους. Πάντα αυτός ήταν ο ρόλος του φασισμού και είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος γι’ αυτό δεν θίγει τα ιερά και τα όσια του όπως είναι η ατομική ιδιοκτησία και η ασυδοσία του κεφαλαίου και την εκμετάλλευση (ίσα ίσα τα θεοποιεί), παρόλο που στα πλαίσια της κρίσης αν δεν θιγούν αυτά τα ιερά και όσια δεν θα δοθεί λύση υπέρ του λαού και σε συγκεκριμένα προβλήματα που μαστίζουν και την περιοχή του Βόλου (ανεργία, ερήμωση βιομηχανικής ζώνης, περικοπές μισθών κτλ). 

Η Χρυσή Αυγή δηλώνει ξεκάθαρα ότι όποιος λέει να έρθουμε σε ρήξη με τους ντόπιους και ξένους ευρω-λύκους είναι επαρχιώτης και επικίνδυνος, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι φάρμακο και οι περικοπές μισθών και η ανεργία κίνητρο ανάπτυξης. Μας λέει ότι πρέπει να πληρώσουμε το χρέος (άρα ουσιαστικά να τηρήσουμε το μνημόνιο) και κυρίως εναντιώνεται στην μοναδική δύναμη που μπορεί να φρενάρει την λαίλαπα το εργατικό κίνημα και τους υποστηρικτές του (Αριστερά). Από το «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» των ταγματασφαλιτών που έσφαξαν εκατοντάδες αγωνιστών και ελλήνων πολιτών κατά την διάρκεια της κατοχής φτάσαμε στο «η Ευρώπη θα μας σώσει» από τους ευρωτσολιάδες ναζιστές του σήμερα. Η ακροδεξιά και η φασιστική πτέρυγα έχει έφεση στο να εκμεταλλεύεται το αίσθημα οργής για να αναρριχηθεί στην εξουσία. Το σχέδιο είναι παλιό και δοκιμασμένο: Απέναντι στον κομμουνιστικό κίνδυνο επιβάλλουμε Χούντα για να εφαρμοστούν τα πιο βάρβαρα μέτρα, όπως έγινε στην Χιλή του Αλιέντε και στην Ελλάδα της 21ης Απρίλη. 

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει φασισμός, και θα τον αντιμετωπίσει. Είναι εκείνοι που ονόμαζαν τους πρόσφυγές της Νέας Ιωνίας και της μικρασιατικής τραγωδίας «τουρκόσπορους». Καλούμε τον ελληνικό λαό να απομονώσει κάθε νοσταλγό του Χίτλερ, των SS και της σφαγής της Δράκειας και του Διστόμου. Η επίκληση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την προπαγάνδιση θέσεων αυτών που εναντιώνονται σε κάθε ελευθερία και δημοκρατικό δικαίωμα και μάλιστα με προνομιακή μεταχείριση από τα τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ. Όπου επικράτησε φασισμός οι κοινωνίες έγιναν ερείπια. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει και θα εκφράζει τα πιο γνήσια δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού όπως εκφράστηκαν τις προηγούμενες μέρες στα χωριά της Κρήτης και στα Καλάβρυτα όπου οι ναζιστές της ΧΑ κυνηγήθηκαν από όλους τους κατοίκους. Υπερασπιζόμαστε τον αντιφασιστικό αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου δεν νομιμοποιούμε καμία ισότιμη αντιμετώπιση με τον μανδύα της δημοκρατίας των φασιστικών συμμοριών που χτυπούν αριστερούς, συλλαμβάνονται για δολοφονίες και δράση στα κυκλώματα της νύχτας και έχουν για αρχηγό έναν ιδιοκτήτη οίκου ανοχής με μετανάστες, και δεν παρευρεθήκαμε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ASTRA την Δευτέρα 30/4 στις 20:00. 

Προειδοποιούμε τον ελληνικό λαό ότι η εκλογική επιρροή της ΧΑ θα αξιοποιηθεί για την νομιμοποίηση της παρακρατικής δράσης τους σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ απέναντι στα κινήματα στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες και στις γειτονιές για την υπεράσπιση του μισθού και την κατάργηση των χαρατσιών. Η ΧΑ πρέπει να μαυριστεί στις εκλογές σαν εκφραστής των πιο μαύρων και εγκληματικών διαθέσεων του μαύρου μετώπου, των εργοδοτών και της ΕΕ, και να εξαφανιστεί ο φασισμός από της γειτονιές. Η λύση δεν είναι μία χούντα στα χέρια τους, άλλα μία πλατειά πραγματική δημοκρατία στα χέρια μας και παντού. 

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 30/04/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου