Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη αποκαλύπτουν περιφρόνηση για τους αγώνες του λαού και τη δημοκρατία.


Η νέα παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη υπέρ της αντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ επιχειρεί μπροστά στις εκλογές να ενισχύσει το κλίμα προπαγανδιστικής τρομοκρατίας που βαφτίζει χάος κάθε προσπάθεια του λαού να ξεφύγει από την κοινωνική καταστροφή των Μνημονίων. Ο «επίτιμος» της αστικής πολιτικής υψώνει για μια ακόμα φορά το δίλημμα «ευρώ ή άτακτη χρεοκοπία», δείχνοντας την απελπισμένη πρόσδεση της τάξης και των συμφερόντων που εκπροσωπεί με τις αλυσίδες της ΕΕ και του ευρώ.
Οι δηλώσεις Μητσοτάκη, μαζί με τις προκλητικές δηλώσεις Σόιμπλε, αποκαλύπτουν τη βαθιά περιφρόνηση της άρχουσας τάξης για τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, αλλά και για τη δημοκρατία. Πάει πολύ ο εκπρόσωπος ενός χρεοκοπημένου πολιτικού σκηνικού που έχει αναλάβει οικογενειακώς την υπηρέτηση των συμφερόντων της κλίκας των βιομηχάνων, των τραπεζών και των εφοπλιστών να ζητά την υπέρβαση του Συντάγματος και την αλλαγή του σε αντιδραστική κατεύθυνση. Εκφράζει τις επιδιώξεις του μαύρου μετώπου, που θέλει να θέσει εκτός νόμου την πάλη του λαού, αυτή που χτυπιέται από την αστυνομία, τις διώξεις και την ενορχηστρωμένη συκοφαντία.
Οι απειλές του προς το ΚΚΕ και το δίλημμα «νομιμότητα ή παρανομία»  απευθύνονται σε όλη την Αριστερά, σε κάθε αγωνιζόμενη δύναμη, δείχνουν το φόβο απέναντι στη δυναμική της Αριστεράς που γεννάει ελπίδες για την ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων, αλλά και την αναγέννηση του οράματος της κοινωνικής απελευθέρωσης, του σοσιαλισμού και της κομμουνιστικής προοπτικής. Το ξεπέρασμα δηλαδή της κοινωνίας εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο που υπερασπίστηκε ο Μητσοτάκης στη μακρά πολιτική διαδρομή του ενάντια στους εργαζόμενους αυτής της χώρας.
Σε αυτή την εξέλιξη η Αριστερά μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά με μια ανατρεπτική αντικαπιταλιστική πολιτική γραμμή, σε ρήξη με την ΕΕ και τον κυβερνητισμό, ξεπερνώντας την άγονη λογική που υψώνει τείχη ανάμεσα στις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, αλλά και τις αυταπάτες για αλλαγή της κοινωνίας με κοινοβουλευτικό περίπατο. Ήρθε η ώρα για βαθιές ρήξεις και ουσιαστικές ανατροπές με την κοινωνική πλειοψηφία, τα όνειρα και τις ανάγκες της στο προσκήνιο. Ήρθε η ώρα για ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου