Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 27/11 στις 09:30 στην πλατεία ελευθερίας

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Η λαομίσητη κυβέρνηση ετοιμάζεται για άλλη μία φορά συμφωνία-σφαγείο με την Τρόικα. Τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν κάνουν βήμα πίσω, βλέποντας την προθυμία του πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να ικανοποιήσουν μέχρι κεραίας τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, και τον ΣΥΡΙΖΑ να παρακαλάει για συνεννόηση για το ζήτημα του χρέους και του μνημονίου πάντα εντός του πλαισίου των ευρωπαϊκών συνθηκών και των δεσμεύσεων των συγκυβερνήσεων της ντροπής των προηγούμενων χρόνων. Το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει χιλιάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συνδικάτων, την οριστική διάλυση τη ασφάλισης με τις συντάξεις πείνας των 360 ευρώ και την περίθαλψη ανάλογα με τα ένσημα. Και όλα αυτά μαζί με το διορισμό εκατοντάδων Φορτσάκηδων και λοιπών νοσταλγών της Χούντας στην δημόσια διοίκηση για να σηκώνουν το δάχτυλο σε όποιον αντιστέκεται και να καλούν τα ΜΑΤ –την φωλιά των νεοναζιστών της ΧΑ- να επιβάλει την τάξη σε πανεπιστήμια, εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές μας. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Μια κατάφορη κλοπή του πλούτου που παράγει η κοινωνία, αυταρχισμός, ξύλο και… μπλε λαμπιόνια στους δρόμους του Βόλου και όλα αυτά στο όνομα της «πατριωτικής ευθύνης» των μαφιόζικων συμφερόντων εφοπλιστών, τραπεζιτών και βιομηχάνων που έχουν ποδοσφαιροποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου!

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τολμούν να ζητούν και την εργατική συναίνεση την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει και η πείνα θα θερίσει. Εθελοντική εργασία για μόρια είναι η πρότασή τους στην νέα γενιά και τους εργαζόμενους. Εθελοντική εργασία για ποιους; Για την ανάπτυξή τους που μυρίζει αίμα και πόλεμο; Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε! Ούτε ώρα δουλειά για την ανάπτυξή τους, αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα ενός νικηφόρου εργατικού κινήματος που έχει ανάγκη η κοινωνική πλειοψηφία και όχι διαπραγμάτευση και υποταγή για τους όρους της σύγχρονης σκλαβιάς. Ο εργασιακός μεσαίωνας ανατρέπεται δεν καλλωπίζεται. Για να δικαιωθούν οι αγώνες τόσων χρόνων πρέπει να αλλάξει ριζικά η πολιτική και όχι ο διαχειριστής! Πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτό το καθεστώς κοινοβουλευτικής χούντας και μόνιμης επιτήρησης για να πάρει ο εργαζόμενος λαός την ζωή στα χέρια του, για να χάσει πλούτο και εξουσία το κεφάλαιο! Η ελπίδα του λαού δεν βρίσκεται σε μια πολιτική «διαπραγμάτευσης», συμβιβασμού και αποδοχής του πλαισίου και των δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ, τους τοκογλύφους και την ολιγαρχία του πλούτου. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε μεγάλες ήττες όπως έγινε πρόσφατα στην Κύπρο. Να διαγράψουμε το χρέος όχι τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Απειθαρχία στις συνθήκες και έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ για να μην είναι οι εργαζόμενοι κάτω από τους διαρκείς εκβιασμούς των τοκογλύφων και τις επιταγές των πολυεθνικών. Για να μπουν οι εργαζόμενοι στο τιμόνι της κοινωνίας.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ

Όλα τα παραπάνω μαζί με τα άμεσα αιτήματα για αυξήσεις σε μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για μέτρα ενάντια στην ανεργία, για ελευθερίες στους χώρους δουλειάς κτλ χρειάζονται ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα ριζωμένο στους χώρους δουλειάς και στα πρωτοβάθμια σωματεία. Μαχητικό, ανατρεπτικό, οργανωμένο δημοκρατικό με στόχο να ξεσηκώσει όλη την κοινωνία για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Ένα τέτοιο εργατικό κίνημα δεν χωρά την συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που τρίβεται σαν πιστό σκυλί στα σαλόνια της εργοδοσίας, ούτε βέβαια μπορεί να βασιστεί στα άσφαιρα πυρά και στις κομματικές πορείες του ΠΑΜΕ. Με το μόνιμο, ανεξάρτητο, ανατρεπτικό συντονισμό των αντιστάσεων στην βάση ενός σχεδίου ανατροπής και σύγκρουσης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και τις κυβερνήσει τους μπορεί να υπάρξει νικηφόρα προοπτική για τον κόσμο της εργασίας. Με την πίστη και την ελπίδα ότι με την εργαζόμενη πλειοψηφία και την νεολαία στο προσκήνιο ο τροχός της ιστορίας μπορεί να γυρίσει!
  
Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 27/11. Καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30 πμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 26/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου