Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση των τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλία για την "επίσκεψη" του Δένδια στην 1η στρατιά και στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Λάρισα



Ο Δένδιας στη Θεσσαλία: δε χόρτασε από το αίμα του λαού της χώρας μας και θέλει να αιματοκυλίσει όλη την περιοχή.

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε στη Λάρισα την 1η στρατιά, το ΝΑΤΟικο στρατηγείο και το ΑΤΑ. Η επίσκεψη κάθε άλλο από εθιμοτυπική είναι. Λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αναβαθμίζεται ο ρόλος του ευρωστρατού εντός αυτών. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως το πρώτο μέλημά του ήταν η ενημέρωση του για τις «επιχειρήσεις» στην Κεντροαφρικανικη Δημοκρατία. Δίνουν εκατομμύρια για την αναβάθμιση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου την ίδια στιγμή που κόβουν τα πάντα από το λαό και τα παιδιά του μέσα στα στρατόπεδα, που ζουν υπό τριτοκοσμικές συνθήκες. Την ίδια στιγμή οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τόσο μέσω των στελεχών τους, όσο και μέσα από τη συμμετοχή μονάδων τους (71 ταξιαρχία), αναβαθμίζουν τη συμμετοχή τους στον ευρωστρατό και κυρίως όσον αφορά τα «καθήκοντα» του εντός της Ευρώπης. «Καθήκοντα» που αφορούν την καταστολή πλήθους και στρέφονται ξεκάθαρα και αποκλειστικά στον «εχθρό λαό». Ο κ. Δένδιας, επισκέφτηκε τη Λάρισα για να επισφραγίσει την εμπέδωση των νέων δογμάτων άμυνας και ασφάλειας που εδώ και μια εβδομάδα τα νιώθουν βαθιά στο πετσί τους οι φοιτητές και ο λαός που διαδήλωνε σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 17 Νοέμβρη, μέσα από τους καλά εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους συγχρόνους ΕΣΑτζίδες των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής. Ο κ. Δένδιας αποτελεί εξάλλου το θεμελιωτή του τερατουργήματος των ένστολων ταγμάτων εφόδου και της υπόθαλψης όλης της φασιστικής κυριαρχίας εντός αυτών. Στο ενεργητικό του έχει την ύψωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας αλλά και τη σφαγή στο Φαρμακονήσι.
Οι δηλώσεις του αποτελούν προσβολή και πρόκληση για ένα λαό που νιώθει σε όλες τις πτυχές τις ζωής του το τι σημαίνει κοινωνική εξαθλίωση: «Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω καταρχήν,  στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι πραγματοποιείται  ιδιαίτερα σημαντικό έργο και ότι ο Eλληνικός λαός σήμερα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Όσοι υπηρετούν στις συγκεκριμένες νευραλγικές θέσεις προασπίζονται όχι μόνο την  ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας, αλλά και την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Χάρη και στο δικό τους έργο, η Ελλάδα αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα, σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον» Για ποια «ασφάλεια», ποια «ειρήνη» και ποια «σταθερότητα» μιλάνε; Προφανώς όταν λέει «ασφάλεια» θα εννοεί την υποδιεύθυνση ασφαλείας που ζει νέες δόξες με τις παρακολουθήσεις αγωνιστών και τα νέα της κατασταλτικά καθήκοντα. Την «ειρήνη» προσπαθούν  να υπερασπιστούν οι δεκάδες ελληνικές αποστολές εκτός συνόρων στα πλαίσια του ευρωστρατού, του ΝΑΤΟ, ή και διαφόρων συμμαχιών προθύμων για το ξαναμοίρασμα του πλούτου ενάντια στους εργαζόμενους της γειτονιάς μας και προς όφελος μιας χούφτας πολυεθνικών; Όσο για τη «σταθερότητα», ευχαριστούμε, αλλά δε θα πάρουμε! Γιατί εδώ και 5 χρόνια έγινε σαφές πως μιλάνε για τη σταθερότητα της φτώχιας, της εκμετάλλευσης και γενικά τη σταθερότητα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, συνολικά της εργοδοσίας ενάντια στην εργατική τάξη και τη νεολαία.
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα «πρωτοπαλίκαρα» της σύγχρονης χούντας είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα. Είναι χουντικοί με πολιτικά. Σαράντα χρόνια μετά την δικτατορία της αμερικανοκίνητης Χούντας τίποτα δεν έχει αλλάξει, το ΝΑΤΟ ακόμη αποτελεί τον θεματοφύλακα των διεθνών και ντόπιων αστικών συμφερόντων ετοιμάζοντας τυχοδιωκτικά επιθετικά σχέδια εις βάρος την εργατικής τάξης και των λαών της ευρύτερης περιοχής. Το αίτημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για να φύγει το ΝΑΤΟ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και μαζί με τα αιτήματα για άμεση κατάργηση των αντιλαϊκών ταγμάτων ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, για κίνημα μέσα στο στρατό και αποδέσμευσης της χώρας από τα σχέδια της ΕΕ, πρέπει να αποτελούν την προμετωπίδα για ένα νικηφόρο εργατικό και λαικό κίνημα, για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, αυταρχισμό και πολέμους.

Τοπικές επιτροπές ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου