Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Δικτύου ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος για την καθημερινότητα των φαντάρων στην 1η Στρατιά στη Λάρισα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΙΣΧΡΗ ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μπορεί για μια ακόμη φορά τα εθνικιστικά τα λόγια τα μεγάλα να αποδείχτηκαν μέσα σε μια νύχτα τζούφια, ψεύτικα και ότι εξυπηρετούσαν αποκλειστικά ανάγκες εσωτερικής κατανάλωσης, από μια κυβέρνηση που με κάθε τρόπο θέλει να παραμείνει στην εξουσία και να εφαρμόσει την σκληρή ταξική της πολιτική, στέλνοντας τα ΜΑΤ στους φοιτητές και τους εισαγγελείς στους μαθητής, υπογράφοντας νέα Μνημόνια και ψηφίζοντας τον νέο αντεργατικό νόμο που απαγορεύει τον αγώνα και την αμφισβήτηση στον κόσμο της εργασίας.
Αλλά ο νέος ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας έχει την ευκαιρία  να αποδείξει ότι το ξίφος του δεν είναι ζωγραφισμένο με τα χρώματα της ΟΝΝΕΔ και στρατευμένο στην εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους, σπάζοντας το γόρδιο δεσμό με τα βύσματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε λοιπόν ΥΕΘΑ Ν.Δένδια την ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ συναδέλφου που τα έχει δει όλα με τη βυσματοκρατία στην 1η Στρατιά.
Είμαι στρατιώτης στην 1η Στρατιά στη Λάρισα στο τάγμα στρατηγείου. Υπάρχει εμπλοκή εδώ και αρκετούς μήνες με 7 και 8 συνεχόμενες μέρες μέσα. Η ΕΣΣΟ του καλοκαιριού ήταν πολύ μικρές και δεν υπάρχει κόσμος. Οι Λαρισαίοι βολεύονται με υπηρεσιακά, αλλά όσοι είναι από άλλες πόλεις δε βγαίνουν ούτε μια φορά την εβδομάδα!

Γενικά υπάρχει θέμα και με το φαγητό το οποίο δεν τρώγεται και με ένα ΚΨΜ απαράδεκτο χωρίς προϊόντα, το οποίο είναι κλειστό το βράδυ και δεν έχουμε ούτε ένα νερό να πάρουμε και πάμε για περίπολο και σκοπιά χωρίς νερό πρόβλημα το οποίο υπήρχε και όλο το καλοκαίρι και όσο κι αν αναφέρθηκε κανένας δεν έκανε τίποτα.
Γενικά δεν δίνουν σημασία στα προβλήματα των στρατιωτών! Επίσης υπάρχουν μεγάλες διακρίσεις μεταξύ των Λόχων καθώς είναι πολύ περίεργο στο Λόχο Διοικήσεως και στον 1ο λόχο οι στρατιώτες να βγαίνουν μια φορά στις 7 ημέρες και στον 2ο λόχο να βγαίνουν μέρα παρά μέρα!
Σε όσους ετοιμάζονται να έρθουν, μακριά χίλιες φορές σε Έβρο και νησιά... χωρίς υπερβολή!
Παρακαλώ πολύ να δημοσιευτεί μπας και διορθωθεί τίποτα γιατί μόνο τα βύσματα του Διοικητή φεύγουν με άδεια... Όλοι οι υπόλοιποι λιώνουμε!

ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια οι φαντάροι έχουν δικαιώματα. Αν δε μπορεί να τα διασφαλίσει ο ΥΕΘΑ, αν το ΓΕΣ δε μπορεί να εξασφαλίσει την τήρηση των νόμων και των κανονισμών που εξασφαλίσουν καθεστώς ισότητας, τότε τι κάνετε στο Πεντάγωνο;
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι. Πρέπει τώρα οι γονείς να σπάσουν τα τηλέφωνα στην 1ηΣτρατιά και στο Πεντάγωνο, απαιτώντας τον σεβασμό των παιδιών τους. Τα παιδιά μας δεν είναι λευκή επιταγή σε μια υποχρεωτική στράτευση που ο Στρατός τα εκμεταλλεύεται και τα εκπαιδεύει στην υποταγή και πειθαρχία, στις κοινωνικές ανισότητες και στη κυριαρχία του πιο ισχυρού!

Συνάδελφοι, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ. Μπορούμε να τους αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας συλλογικά και μαχητικά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου