Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή του αντιπολεμικού κινήματος Ν. Χαραλαμπόπουλο. Κάτω τα χέρια απο το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρατακος


Αθώωση του αγωνιστή Ν. Χαραλαμπόπουλου
Κάτω τα χέρια από το Δίκτυο «Σπάρτακος»

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ποινική δίωξη σε βάρος του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου, της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. Με μια πρωτοφανή μεθόδευση επιταχύνεται η δίκη, η οποία ορίστηκε στις 21 Νοεμβρίου (την «Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων»!) στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα χωρίς να δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης απολογητικού υπομνήματος του κατηγορούμενου, μετά από απαράδεκτους χειρισμούς των αστυνομικών τμημάτων που είχαν αναλάβει να το παραλάβουν! Πρόκειται για μια απεγνωσμένη προσπάθεια να γίνει η δίκη βιαστικά και σιωπηλά, με αναίρεση στην πράξη βασικών δικαιωμάτων του κατηγορούμενου, πολύ μακριά από την κατοικία του κατηγορούμενου και την  άμεση και μαζική παρέμβαση του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος της νεολαίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια καταδίκη με κάθε τρόπο.
Η δίωξη με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση» του αγωνιστή Ν. Χαραλαμπόπουλου είναι τελείως ανυπόστατη και σκοπεύει στη φίμωση του Δικτύου «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και στην τρομοκράτηση του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό για τα δικαιώματα των στρατευμένων, την ειρήνη και την ελευθερία των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, την πολεμοκαπηλεία και πολεμική προετοιμασία, τον εθνικισμό-ρατσισμό-φασισμό και την εκμετάλλευση. Είναι ακριβώς η μαχητική και ακούραστη δράση του «Σπάρτακου» για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας των φαντάρων κόντρα στη μιλιταριστική «κρεατομηχανή», οι διαρκείς αποκαλύψεις και δημοσιεύσεις που δίνουν φωνή σε όσους είναι καταδικασμένοι να σιωπούν αλλιώς θα τιμωρηθούν, που πρέπει να κτυπηθεί, ειδικά στη νέα φάση της όξυνσης των ανταγωνισμών και της πολεμικής απειλής, καθώς έτσι επιτάσσουν τα μεγάλα αδίστακτα συμφέροντα των πολυεθνικών, της ελληνικής και των άλλων αστικών τάξεωνΔεν θα τους περάσει!
Υπάρχουν σαφείς πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από «προσωπικές μηνύσεις» σε ένα μηχανισμό που όλοι ξέρουν πόσο ιεραρχικός είναι. Θέλουν να φιμώσουν τον «Σπάρτακο» και να κτυπήσουν το αντιπολεμικό κίνημα γιατί φαντάζονται πως θα μπορούν ανενόχλητοι να εντείνουν την πολεμική προετοιμασία καταπιέζοντας τους φαντάρους, να πολλαπλασιάζουν τις αμερικανικές βάσεις, να βάζουν τις ένοπλες δυνάμεις στην υπηρεσία των πολυεθνικών και των ντόπιων μονοπωλίων ενέργειας, να παρέχουν ΝΑΤΟϊκή «άμυνα και ασφάλεια» στην περιοχή, να συνεχίζουν το κυνήγι προσφύγων και μεταναστών.
  • Άμεση αθώωση του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου.
  • Κάτω τα χέρια από το Δίκτυο «Σπάρτακος» και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
  • Κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των στρατευμένων.
  • Αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τα επικίνδυνα σχέδια του ελληνικού κεφαλαίου.
    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου