Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΟΛΟΙ,-ΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατεβάζει η κυβέρνηση το  νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου την Πέμπτη 31/10 στη Βουλή. Πρόκειται για ένα ρατσιστικό κατασκεύασμα, που στόχο έχει να μετατρέψει τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών σε κόλαση. Με μια σειρά διατάξεις και γραφειοκρατικά κωλύματα οδηγεί τους πρόσφυγες σε κράτηση και απέλαση, καταστρατηγώντας το δικαίωμα στο άσυλο. Με αποφάσεις φαστ- τρακ χιλιάδες κόσμου θα μπορεί να απελαύνεται σε χώρες που θα βαφτίζονται ασφαλείς, όπως πχ η Τουρκία ή η Αίγυπτος. Για όσους παραμένουν στην Ελλάδα μέχρι να αποφασιστεί η μοίρα τους θα κρατούνται στα κολαστήρια τύπου Μόριας, που πια μετατρέπονται σε κέντρα κλειστού τύπου. Η υγεία και η παιδεία θα «παρέχονται» μέσα στα στρατόπεδα και όχι στα νοσοκομεία και στα σχολεία. Με διατάξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και με μπόλικες δόσεις ισλαμοφοβίας η κυβέρνηση προσπαθεί να μαντρώσει και να απομονώσει τους πρόσφυγες από την υπόλοιπη κοινωνία.
Την ώρα που ο Ερντογάν βομβαρδίζει στη Συρία με τις ευλογίες των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας και τα σύννεφα του πολέμου απλώνονται σε όλη την περιοχή, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με την ΕΕ απαντούν με κλειστά σύνορα και πόλεμο κατά των προσφύγων. Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική και το βλέπουμε καθημερινά στα νερά του Αιγαίου ή στο «ατύχημα» με τους νεκρούς μετανάστες σε φορτηγό στην Αγγλία. Είναι η ίδια πολιτική που στρώνει το δρόμο για τις ρατσιστικές εκστρατείες των δημάρχων της ΝΔ και των φασιστών που με τη μάσκα των «αγανακτισμένων πολιτών» κραυγάζουν ότι οι πρόσφυγες δεν χωράνε στις γειτονιές μας. Αυτοί που δεν χωράνε στις γειτονιές μας είναι οι πολεμοκάπηλοι, οι ρατσιστές και οι φασίστες!
Η πολιτική αυτή ριζώνει στο γόνιμο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημιουργία των εφιαλτικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά, την προώθηση των συμφωνιών Τουρκίας -ΕΕ, καθώς και με τη διαρκή πολεμική προετοιμασία που στόχο πέρα από την τροφοδότηση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών έχει την πολεμική-κατασταλτική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, που σε μεγάλο βαθμό δημιουργούν οι ίδιοι πολεμικοί-ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί – σχεδιαμοί.
Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι εδώ και πρέπει να συνεχίσει να παλεύει. Με τους αγώνες μας ανοίξαμε τις γειτονιές και τα σχολεία μας στους πρόσφυγες, και  με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις για τους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχιας. Ίσα δικαιώματα σε όλους. Λεφτά για τις ανάγκες υποδοχής και όχι για τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους που δίνουν τη μάχη ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο της Κυβέρνησης, να κλιμακώσουν τον αγώνα, απαιτώντας να αποσυρθεί το ρατσιστικό νομοσχέδιο.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου