Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Για το όργιο βίας στα Εξάρχεια μετά τη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη


Η κυβερνητική και κρατική καταστολή θα συντριβεί στη λαϊκή πάλη


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που εκδηλώθηκε ανήμερα της  πορείας του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στο "άβατο" των Εξαρχείων. 
Σύμφωνα με πλήθος καταγγελιών και στοιχείων που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, και παρά την εξοργιστική σιωπή - συγκάλυψη των ΜΜΕ, ορδές ΜΑΤ κτύπησαν άγρια και απρόκλητα νέους και νέες, δημοσιογράφους και όποιον περνούσε από εκεί  τραυματίζοντάς  και συλλαμβάνοντάς τους, με πλήθος κατασκευασμένες κατηγορίες! 
Μεταξύ αυτών των 32 συλλήψεων  ήταν και δύο φοιτητές, μέλη της οργάνωσης «Ξεκίνημα», οι οποίοι κακοποιήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και φορτώθηκαν με  ανυπόστατες κατηγορίες, ενώ δεν επετράπη για πολλές ώρες , να επικοινωνήσουν  με δικηγόρο,  και χτύπησαν τους συγκεντρωμένους γονείς και φίλους των συλληφθέντων..
Η κατασταλτική μανία αποτελεί  πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία για να περάσει την αντιλαική της πολιτική, επιδιώκει  να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία, να κτυπήσει το μαζικό κίνημα και τον κόσμο που αντιστέκεται. Επιλογή που στηρίζεται από συστημικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν μετατραπεί σε παπαγαλάκια της κυβέρνησης και αναμεταδότες των Δελτίων Τύπου της αστυνομίας. 
Η επίθεση της κυβέρνησης, του αστικού πολιτικού συστήματος και του κράτους κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μπορεί και πρέπει να ανατραπεί, όπως έδειξαν (αλλά αγνόησαν τα συστημικά ΜΜΕ)  οι συγκλονιστικές σε όγκο και παλμό πορείες για το Πολυτεχνείο σε όλη την Ελλάδα, οι εργατικοί αγώνες που προηγήθηκαν αλλά και η κλιμάκωση της μαζικής πάλης του φοιτητικού κινήματος 
Να βαδίσουμε στον δρόμο της εργατικής και νεολαιίστικης αντεπίθεσης, της κοινής δράσης των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και των αγώνων, με τη πρωτοπόρα συμβολή της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, για να νικήσουν οι αγώνες μας ενάντια στη λιτότητα, το ρατσισμό, την καταστολή της κυβέρνησης.
- Αθώωση όλων των κατηγορουμένων / όχι στις διώξεις των αγωνιστών.
- Η πάλη λαού και νεολαίας θα σπάσει την κυβερνητική κρατική τρομοκρατία.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου