Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας με απόφαση των μαζικών δημοκρατικών διαδικασιών της Τ.Ε. και με βάση την απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου ανακοινώνει ότι είναι  πανέτοιμη να συμμετάσχει στην ερχόμενη εκλογική μάχη της 20ης Σεπτέμβρη. Αυτές οι εκλογές σηματοδοντούνται από μία άνευ προηγουμένου αντεπίθεση των δυνάμεων του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου που ενάντια σε θεούς και δαίμονες μεθόδευσαν την υπερψήφιση του 3ου μνημονίου σε συνεργασία των επιτελείων των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ αποκτώντας ουσιαστικά πραξικοπηματικά την στήριξη μίας ευρείας κοινοβουλευτική πλειοψηφίας λίγες μέρες μετά το ταξικό εργατικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα και του ανατρεπτικού πολύμορφου κινήματος που το πλαισίωσε. Όλες οι αστικές δυνάμεις συνασπισμένες σε συνδυασμό με το συμβιβασμό της επίσημης αριστεράς προχωρούν σε εκλογές με την συναίνεση της ΕΕ για να κλείσουν το ρήγμα αμφισβήτησης και να μετατοπίσουν την κουβέντα από τα πραγματικά προβλήματα του εργαζόμενου λαού και την νεολαίας από την γενοκτονική πολιτική του νέου ευρωσυμβιβασμού. Το κύριο άγχος τους είναι ποιος θα διαχειρίζεται τα χρήματα που έτσι και αλλιώς θα πήγαιναν στην ενίσχυση της ολιγαρχίας του πλούτου και την εμπέδωση του εργασιακού μεσαίωνα για ανάπτυξη πάω σε καμένη γη. Η απογοήτευση και ο ατομικός δρόμος δεν είναι λύση! Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Η αυτοτελής πολιτική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς φαίνεται να ενόχλησε τα συστημικά πανελλαδικά και τοπικά ΜΜΕ που τους έπιασε ξαφνική αγωνία για την ενότητα της αριστεράς. Είναι εμφανής η προσπάθεια τους να προστατέψουν  τον «εθνάρχη» Τσίπρα που από κοινού θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα απαξίωσης ώστε να σταματήσει να υπάρχει η μόνη φωνή που θέτει χωρίς αστερίσκους την αναγκαιότητα για έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ για να εφαρμοστεί ένα εργατικό και λαϊκό πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Που θέτει εδώ και τώρα πρόγραμμα πάλης και κάλεσμα αγωνιστικής ενότητας για να χάσει εξουσία και πλούτο το κεφάλαιο. Την μόνη δύναμη που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης και φτιάχνει προϋποθέσεις ανατροπής σήμερα χωρίς να φυγομαχεί κάνοντας λεονταρισμούς κατόπιν εορτής όπως το ΚΚΕ. Στην ίδια κατεύθυνση συκοφάντησης με τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται και η ΛΑ.Ε. η οποία προσπαθεί να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη αναπαράγοντας τα ίδια ψέματα για διαπραγμάτευση και συμφωνία με την ΕΕ, αποκρύβοντας από τον λαό τις πραγματικές αιτίες της αποτυχίας του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ. Κύριος στόχος τους η επιβίωσή τους εντός του σάπιου πολιτικού συστήματος γι΄ αυτό και το κλείσιμο του ματιού σε μία συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η διαπάλη και κουβέντα εντός μας δεν έχει καμία σχέση με τα πισωμαχαιρώματα και τις δολοπλοκίες που χαρακτηρίζουν τα συστημικά αστικά και φασιστικά κόμματα. Η κουβέντα έγινε σε συντροφικό κλίμα πάνω στα πραγματικά επίδικα της περιόδου για την προετοιμασία των εργαζομένων και του λαού για μία επαναστατική ρήξη με τα σχέδια της ΕΕ και του κεφαλαίου και για μία αποφασιστική νικηφόρα αναμέτρηση με τους μηχανισμούς κατατρομοκράτησης και αντίδρασης που απειλούν με εμφύλιο τον λαό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγήκε ενοποιημένη και ενισχυμένη, αισιόδοξη και εξοπλισμένη με προγραμματικές θέσεις τις οποίες θα καταθέσουμε και στην εκλογική μάχη. Ας αφήσουν λοιπόν εχθροί και «φίλοι» τα περί «μειοψηφιών» και «διασπασμένων». Είδαμε τις δήθεν πλειοψηφίες  τι θαύματα έκαναν! Άλλωστε αυτό έλλειπε, το κύριο μέλημά μας να ήταν με πεινασμένο και λυγισμένο λαό οι αριστεροί να κάνουν «καριέρα». Επιδιώκουμε η ενδυνάμωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να σηματοδοτήσει ένα ανερχόμενο κοινωνικό ρεύμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής, ένα οργανωμένο λαό  έτοιμο να πολεμήσει για την ζωή και όχι για τον θάνατο όπως συμβαίνει στις γύρω χώρες. Αυτό φοβούνται όλοι και γι’ αυτό θα δουλέψουμε εμείς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου