Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις ενάντια στη δανειακή σύμβαση της Κυριακής 12/02/2012


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στο δρόμο στο Βόλο, στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις της χώρας. Κόντρα στη θέληση του λαού,  οι αξιοθρήνητοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση. Χωρίς τσίπα και ντροπή υπέγραψαν την κατάργηση εργατικών κατακτήσεων που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα, τη βύθιση τεράστιου κομματιού της κοινωνίας μας στη φτώχεια και την ανεργία, την παράδοση της λαϊκής κυριαρχίας στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους, την κατάλυση της έστω κουτσής δημοκρατίας μας.

Καταγγέλλουμε την ναζιστική βία που άσκησαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες πόλεις με αποκορύφωμα αυτή στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή. Καταγγέλλουμε την ξεκάθαρα ασφαλίτικη-προβοκατόρικη προσπάθεια εμπρησμού του κατειλημμένου από εργαζόμενους, νέους, συνδικαλιστές, πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους Δημαρχείου του Βόλου με κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που καταργούν μισθούς και συντάξεις δεν μπορούσαν να ανεχτούν ένα ζωντανό κέντρο αγώνα, ανοιχτό στην πόλη, στους εργαζόμενους και το λαό του Βόλου.

Αντιλαμβανόμαστε τη δίκαιη οργή εκατοντάδων πολιτών, ιδιαίτερα νέων που βλέπουν να κλέβουν το μέλλον τους, να τους διώχνουν από την ίδια τους τη χώρα. Διαφωνούμε με την εκδήλωση αυτής της οργής με καταστροφές, όχι ηθικίστικα, αλλά γιατί δεν δίνει προοπτική νίκης, γιατί όχι μόνο δεν είναι πραγματικά απειλητική για το σύστημα της εκμετάλλευσης, αλλά αντιθέτως μπορεί εύκολα να τη χρησιμοποιήσει για να στείλει πίσω στα σπίτια τους κόσμο που βγαίνει για πρώτη φορά στο δρόμο του αγώνα. Ποτέ, όμως, δεν ξεχνάμε το βασικό: Αυτοί που καταστρέφουν αυτό τον τόπο είναι οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες που ετοιμάζονται να βάλουν στο χέρι τα σπίτια και τα χωράφια του λαού, οι κεφαλαιοκράτες που κλείνουν εργοστάσια αφού ξεζούμισαν τους εργαζόμενους, οι εκμεταλλευτές που μέσα στον πλούτο και την χλιδή τους απαιτούν από εμάς να “κάνουμε θυσίες”.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καλούμε όλο τους πολίτες του Βόλου, να μην σκύψουν το κεφάλι και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν με κινητοποιήσεις διαρκείας απέναντι στη μαύρη συμμαχία Κεφαλαίου-ΣυγΚυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Είναι ώρα η αντεπίθεση των εργαζομένων και του λαού να ενταθεί. Στο στρατόπεδο του αντίπαλου, στο πολιτικό προσωπικό των τραπεζών, του ΣΕΒ και των πολυεθνικών, στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ο κλονισμός διευρύνεται. Τα αστικά κόμματα αποσαθρώνονται, το μνημόνιο τρώει τα παιδιά του.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου στις γειτονιές τους να δημιουργήσουν λαϊκές συνελεύσεις  που θα συσπειρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων σε μια κατεύθυνση αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης αλλά και αντίστασης απέναντι στη νέα πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας. “Κανείς μόνος του στην κρίση”, “ο Λαός δεν χρωστά - δεν πληρώνει - δεν πουλά”.

Καλούμε τους εργαζομένους να πάρουν την υπόθεση του εργατικού συνδικαλισμού στα χέρια τους. Να χτίσουν άμεσα συλλογικότητες πάλης, σωματεία και επιτροπές αγώνα που θα βασίζονται στην εργατική δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων όπου ισότιμα θα σχεδιάζουν, ελέγχουν και υλοποιούν τον αγώνα τους. Να χτίσουν ένα πανβολιώτικο-πανεργατικό συντονισμό στη βάση του οριζόντιου συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, μαχόμενων εργασιακών χώρων και εργατικών συλλογικοτήτων. Να προτάξουν ενάντια στον εργοδοτικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΒ ένα μαχητικό, ενωτικό, ταξικό εργατικό κίνημα σε αντιδιαστολή με τις λογικές κομματικής περιχαράκωσης.

Ο αντίπαλος -αστικά κόμματα, κεφάλαιο, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ- είναι ενωμένος. Το ίδιο να κάνουμε και εμείς. Να οικοδομήσουμε ένα Μέτωπο Αγώνα Ρήξης και Ανατροπής για πραγματική έξοδο από την κρίση, προς το συμφέρον της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας. Για να αρνηθούμε το επαχθές χρέος, για να διεκδικήσουμε την έξοδο από το ευρώ που αποτελεί θηλιά στο λαιμό του λαού. Για να ξαναστήσουμε στα πόδια της την παραγωγή που καταστρέφουν οι καπιταλιστές και οι τραπεζίτες, με την κοινωνικοποίηση των τραπεζών, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και των μονάδων που κλείνουν.  Για να ζούμε αξιοπρεπώς από μια αξιοπρεπή δουλειά, για να μην ζήσουν οι νέες γενιές τον ξεριζωμό της ξενιτιάς.
 
Τέλος, στην παραπάνω κατεύθυνση καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς σε άμεσες κινήσεις και διαδικασίες συντονισμού και κοινής δράσης με στόχο την καλύτερη συμβολή    στον λαϊκό ξεσηκωμό που έχει ανάγκη ο τόπος για την ανατροπή του Μαύρου Μετώπου και της πολιτικής του.

Αγώνας  μέχρι τη νίκη!


Μας έλεγαν, θα νικήσετε όταν υποταχτείτε
Υποταχτήκαμε... και βρήκαμε στάχτη...
Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας,
τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα

Γ. Σεφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου