Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας για τις απολύσεις στην ΜΕΤΚΑ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μαγνησίας – Γραφείο Τύπου

Ανακοίνωση

Σχετικά με την απόλυση των 3 εργαζομένων από την ΜΕΤΚΑ

H Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή –ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καταγγέλλει την απόλυση 3 εργαζομένων, του Α.Παυλίδη, Κ.Βογιατζή και Β. Καλατζή, από την βιομηχανία της ΜΕΤΚΑ. Η απόλυση γίνεται σε μια περίοδο όπου ο αγώνας των εργαζομένων της επιχείρησης για καλύτερες εργασιακές συνθήκες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιστεύουμε πως η άδικη και εκδικητική απόλυση των εργαζομένων πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Σε μια εποχή που οι εργασιακές σχέσεις μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής, που οξύνεται μια αντεργατική επίθεση σε όλα τα μέτωπα, που εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα και τρομοκρατία, χρειάζεται η αντίσταση, η διεκδίκηση και η συντονισμένη πάλη των εργαζόμενων για τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά τους. Οι απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους, όπως αυτή των 3 εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ, πρέπει να βρουν το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα μαζικά και συντονισμένα σε θέση μάχης.

Η αντικαπιταλιστική αριστερά, οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, θα συμβάλλουν ώστε να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης στους απολυμένους. Θα ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στην ΜΕΤΚΑ, στον κλάδο του μετάλλου και συνολικά, ώστε να μην περάσει η αυθαιρεσία και ο «τσαμπουκάς» των εργοδοτών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώνει τη φωνή της με όλους όσους απαιτούν να ξαναγυρίσουν οι εργαζόμενοι στην δουλειά του. Και οι φωνές αυτές είναι ήδη πάρα πολλές, μαζικές και δυνατές!

Όχι στις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία!

Άμεση ανάκληση της απόλυσης των Α. Παυλίδη, Κ. Βογιατζή και Β. Καλατζή!

Όλοι στις Απεργίες, όλοι στους δρόμους, ενάντια στην αντεργατική επίθεση.

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

www.antarsyamagnisias.blogspot.com

Βόλος, 12/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου