Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Με την καθοδήγηση της Χρυσής Αυγής οι φωνές του μίσους στα σχολεία του Βόλου


Δελτίο τύπου: με την καθοδήγηση της Χρυσής Αυγής οι φωνές του μίσους στα σχολεία

Η δήλωση στήριξης του Χρυσαυγήτη βουλευτή Π. Ηλιόπουλου στην ομάδα γονέων του Γυμνασίου Ιωλκού, που επιχειρεί να δημιουργήσει ένα καθεστώς απαγόρευσης φοίτησης για τα προσφυγόπουλα του ξενώνα της Μακρινίτσα, αποτελεί το απόλυτο “ξεγύμνωμα” των αφετηριών, του χαρακτήρα και της καθοδήγησης των εν λόγω αντιδράσεων. Η άμεση εμπλοκή των φασιστών της Χρυσής Αυγής και η αναπαραγωγή επιχειρημάτων που επαναλαμβάνονται ευλαβικά από υποτιθέμενους “ανησυχούντες” γονείς, πρέπει να προβληματίσει κάθε γονιό που δε θέλει να ταυτιστεί με τους ναζί.
Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλευόμενη τις μορφές εγκλεισμού και περιθωριοποίησης που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση και η ΕΕ (βλ. Μόρια) εναντίων των μεταναστών, ενισχύει τα αστικά πυρά με το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Πίσω από την τρομοκρατία για τα “παιδιά υγειονομικές βόμβες”, τη διαφορά πολιτισμών και ηλικιών κρύβεται το μίσος για τους φτωχούς και τους αδύνατους. Κανείς από αυτούς τους “λεβέντες” δε θα έβγαζε άχνα αν σε ένα σχολείο φοιτούσε ένα μεγαλύτερο παιδί ενός Άραβα μεγιστάνα. Γνωρίζουν εξάλλου καλά πως προϋπόθεση για να μετατραπούν τα μεταναστευτικά κύματα σε εκμεταλλευόμενο δυναμικό προς τέρψιν της εργοδοσίας είναι η υπαγωγή τους σε ένα καθεστώς εξαίρεσης από κάθε δικαίωμα. Αυτή είναι η στόχευση των φασιστών, αυτή είναι και η στόχευση του κεφαλαίου.
Φορέας της προπαγάνδας του μίσους δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή. Ο Δ.Σ. που στέλνει ανυπόγραφες επιστολές στον τοπικό τύπο ήταν υποψήφιος με την παράταξη του κ. Μιτζικού και της ΝΔ στο δήμο Βόλου, αφού είχε θητεύσει πρώτα βέβαια σε μια σειρά άλλα ακροδεξιά ψηφοδέλτια. Να τον χαίρεται όλο το “δημοκρατικό τόξο” που συνεργάζεται με την παράταξη του κ. Μιτζικού. Οι τάσεις εκφασισμού διοχετεύονται στην κοινωνία απο μια μεγάλη “βεντάλια” κομμάτων της αστικής πολιτικής. Αποτελεί συνέχεια και προϋπόθεση εμπέδωσης της “νεας μεταμνιμονιακής εποχής” και των επιθετικών πολεμικών ανταγωνισμών και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη πλευρά του κόσμου του κινήματος.
Η φοίτηση όλων των παιδιών που ζουν στη χώρα μας στα δημόσια σχολεία είναι κατακτημένο και κατοχυρωμένο δικαίωμα που δε θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί από κανέναν. Παλεύουμε για την κατοχύρωση πλήρη δικαιωμάτων στους πρόσφυγες. Ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι έχουν κοινό εχθρό μόνο τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς της εκφραστές σε κάθε χώρα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
24/10/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου