Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ



Ένας άνθρωπος πέθανε από πνευμονικό οίδημα γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο και μεταφερόταν με ταξί από τον Πλατανιά στο Βόλο! Πριν λίγες μέρες ένας άλλος άνθρωπος πέθανε γιατί χρειάστηκε να εξετασθεί από ΩΡΛ και αυτό μπορούσε να γίνει μόνο στη Λάρισα. Κάθε μέρα πολλοί ασθενείς που καταφεύγουν στα "επείγοντα" του νοσοκομείου Βόλου φεύγουν με οδηγία : "πηγαίνετε στη Λάρισα!" Πολλά κρίσιμα τμήματα του νοσοκομείου έχουν σχεδόν διαλυθεί γιατί οι γιατροί που παίρνουν σύνταξη δεν αντικαθίστανται.

Το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει απομείνει στο νοσοκομείο δεν φτάνει ούτε για "προσωπικό ασφαλείας". Οι γιατροί καλούνται να κάνουν μέχρι και 15 εφημερίες το μήνα που δεν θα τις πληρωθούν ποτέ. Κι όταν τις πληρώνονται τα λεφτά που παίρνουν δεν φτάνουν ούτε για κόλλυβα. Οι νοσηλευτικοί έχουν ξεχάσει τι θα πει αργία, ρεπό, αμοιβή υπερωρίας. Οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας δουλεύουν για πενταροδεκάρες σε εξαντλητικούς ρυθμούς και χωρίς προοπτική.

Ο ΕΟΠΥΥ αποδείχθηκε ότι είναι αυτό ακριβώς που η κυβέρνηση επεδίωκε: μια πελώρια απάτη καταλήστευσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, για την ακρίβεια όσων δεν πρόλαβαν να τα κλέψουν με το χρηματιστήριο, με το κούρεμα και με τα κόλπα με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους μεγαλοκαρχαρίες του ιδιωτικού τομέα.

Τώρα οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν γιατρό και δε βρίσκουν και όταν βρουν το σύστημα τους ρωτάει: «θες  καλό φάρμακο (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) και θα πληρώσεις κατιτίς ή θες δωρεάν μαϊμού και να σκάσεις;»

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ο περιβόητος ΕΟΦ, όπου πάντα διορίζονται οι κολαούζοι των εκάστοτε κυβερνήσεων, ισχυρίζεται πως όλα τα φάρμακα είναι καλά και ελεγμένα. Αυτό που δεν μας λέει είναι ότι δεν έχει γίνει στην Ελλάδα ούτε ένας ανεξάρτητος έλεγχος ποιότητας, ούτε για ένα φάρμακο.

Κι όλα αυτά είναι μόνο η αρχή: Το «μνημόνιο 3» (τα μετράμε σαν τους παγκόσμιους πολέμους) προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή της δημόσιας υγείας. Η τρόϊκα το λέει ξεκάθαρα:

«όσο πιο γρήγορα πεθάνετε, τόσο πιο λίγες συντάξεις θα πληρώσουμε»
«όσο πιο γρήγορα ψοφήσετε, τόσο πιο λίγα φάρμακα και εξετάσεις θα ζητάτε»
«αν δε θέλετε να πεθάνετε θα πληρώσετε και θα πληρώσετε χοντρά»
κι αν δε μπορείτε να πληρώσετε.. ε τότε να πεθάνετε»

Να μη ξεχνάμε ποιοι είναι οι τρεις της Τρόικας: το ΔΝΤ, δηλαδή ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος για την ληστεία του πλούτου των λαών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή το Ευρώ και η περιβόητη Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή ο εκφραστής των επιδιώξεων του κεφαλαίου στις χώρες μέλη.

Να μη ξεχνάμε και την Τρόικα εσωτερικού, δηλαδή την κυβέρνηση των τριών γελοίων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Όχι δεν είναι απλά ανίκανοι και γελοίοι, είναι πουλημένοι, καλολαδωμένοι υπάλληλοι των τραπεζών, των επενδυτών, των επιχειρηματιών, όλων των ντόπιων και ξένων κοπριτών που καταστρέφουν το λαό και τη χώρα… τους λαούς και τις χώρες.

Αν θέλουμε λοιπόν να υπάρχουν ασθενοφόρα, νοσοκόμες, γιατροί,  νοσοκομεία, φάρμακα, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ασφαλιστικά ταμεία, μισθοί και συντάξεις… αν δε θέλουμε να πεθαίνει ο κόσμος στα ταξί ή στο δρόμο, από αρρώστια ή κι από πείνα ή κρύο πρέπει η Τρόικα των ληστών και η κυβέρνηση των δωσίλογων να φύγουν ΤΩΡΑ.

Και για να φύγουν πρέπει να τους διώξουμε!

Οι απεργίες της βδομάδας που έρχεται ας είναι η αρχή.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας, 3 Νοέμβρη 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου