Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ



ΚΑΤΩ Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΑ

Όταν τα μέτρα που περνάν εδώ και 2 χρόνια οι ποικίλοι κυβερνητικοί συνασπισμοί σε συμμαχία με το ΔΝΤ, και την ΕΕ είναι καταδικασμένα και απονομιμοποιημένα από την πλειοψηφία του λαού, το μοναδικό μέσο επιβολής τους είναι ο γενικευμένος αυταρχισμός. Ένας αυταρχισμός που εκφράζεται είτε μέσα από το διαρκή κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, είτε μέσα από την επιχείρηση εκφασισμού και κανιβαλοποίησης του εργαζόμενου λαού και τις νεολαίας, είτε από την ωμή και εξόφθαλμη πλέον καταστολή κάθε λαϊκού σκιρτήματος, κάθε τάσης αντίστασης, κάθε προσπάθειας κατάκτησης της αξιοπρέπειας μας. Το παραπάνω πλαίσιο εξάλλου μαζί με την υποταγή των πάντων στις ανάγκες τις εργοδοσίας και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου φτιάχνουν το περιβάλλον της σύγχρονης χούντας των αγορών και του κεφαλαίου. Μια πραγματικότητα που διαρκώς θα παροξύνεται όσο ο λαϊκός παράγοντας, ο ξεσηκωμός των από κάτω δεν την ανατρέψει.

Σημεία αυτής της νέας εποχής είναι εξάλλου και τα γεγονότα των τελευταίων 2 εβδομάδων σε όλες τις πόλεις της χώρας. Από τις συλλήψεις των 3ων συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τις συλλήψεις τη μέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου σε μια σειρά πόλεων της χώρας, όπως και στο Βόλο που συνελήφθησαν αναίτια 2 νεαροί αγωνιστές. Το έργο δε της αστυνομίας συμπληρώνουν οι δικαστικές αρχές κρίνοντας ένοχη τη νεαρή φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Βόλου που δικάζονταν την Τετάρτη 21/11 στο πρωτοδικείο της πόλης, δημιουργώντας το έδαφος για βαρύτερες ποινές και για τον δεύτερο συλληφθέντα.

Η ξεκάθαρα κυβερνητική και κατ΄ επέκταση πολιτική στάση και απόφαση του πρωτοδικείου Βόλου δεν αποτελεί βέβαια κεραυνό εν αιθρία. Είναι η συνέχεια της δικαίωσης μιας σειράς εργοδοτών και ταυτόχρονης καταδίκης εργαζόμενων οι οποίοι προσέφευγαν στη δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους ενάντια στην αντιλαϊκή φιλοεργοδοτική πολιτική των κυβερνήσεων, και αντ’ αυτού έβρισκαν ένα ακόμη κυβερνητικό σύμμαχο. Καταδικάζουμε την απόφαση του πρωτοδικείου Βόλου, και καλούμε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της πόλης, όλους τους συλλόγους και τα σωματεία, να εκδώσουν άμεσα ψηφίσματα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και καταδίκης της άδικης απόφασης. Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί τίποτε άλλο από μια ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού του μαχόμενου λαού. Αν δεν καταδικαστούν τώρα τέτοιες ενέργειες οι επόμενοι που θα χτυπήσουν η κυβερνητική χούντα και οι μηχανισμοί της θα είμαστε εμείς.

Είναι εμφανές πως το κοινωνικό πρόβλημα φτωχοποίησης της κοινωνικής πλειοψηφίας συνυπάρχει με εκείνο του περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών. Οι απεργοί, οι νεολαίοι που διεκδικούν εργασία με δικαιώματα, οι συνταξιούχοι που ψάχνουν τρόπους κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου να επιβιώσουν, θα πρέπει για να νικήσουν σήμερα να συγκρουστούν με τα ιερά και τα όσια του αστικού συστήματος. Δεν υπάρχουν δικαιώματα και ελευθερίες μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, του ευρώ και της χρεοκρατίας. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ζήσει μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της κουτσής αστικής «δημοκρατίας» που μας επιβάλουν.

Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Η θα χτίσουμε μια νέα κοινωνία με τη δημοκρατία των εργαζομένων ή η κοινοβουλευτική χούντα θα λεηλατήσει των κοινωνικό πλούτο μέχρι τέλους. Σε αυτή την κατεύθυνση όλη η θιγόμενη πλειοψηφία μακριά από τα βαρίδια και τα φαντάσματα μιας σάπιας δημοκρατίας που δεν ήταν τίποτα άλλο από τον προθάλαμο αυτής της κατάστασης, θα πρέπει να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά και να απαντήσει στο ερώτημα τι δημοκρατία θέλουμε. Τι ανταποκρίνεται στο μπόι των σημερινών αναγκών και δικαιωμάτων μας, αλλά και ποιος είναι ο δρόμος για να τα κατακτήσει.

Σε αυτή τη διπλή μάχη πρέπει όλοι να πάρουμε θέση. Δεν γίνεται να είμαστε και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Δεν γίνεται να είσαι με την ΕΕ, αλλά ενάντια στους τρομονόμους. Δεν γίνεται να είσαι και με τους 15 φοιτητές που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη στο πανεπιστήμιο, και ταυτόχρονα και με τον πρύτανη που μεθόδευσε την επέμβαση της αστυνομίας. Ταυτόχρονα δεν γίνεται να περιορίζουμε τον αγώνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας σε έναν φαύλο «αντιμπατσικό αγώνα» που εν τέλει γίνεται το νερό στο μύλο της κυρίαρχης πολιτικής.

Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα. Γιατί για να ανοίξει η προοπτική για μια άλλη ζωή σε μια δημοκρατία που θα ορίζεται από τις ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου, πρέπει να πέσει η λαομίσητη συγκυβέρνηση. Να ξηλωθούν τα ιδεολογήματα του ευρωμονόδρομου και να σπάσουμε τα δεσμά των «δανειστών μας». Ξεσηκωμός τώρα να ρίξουμε τη χούντα κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών από τους συλληφθέντες αγωνιστές
Πανκοινωνικός αγώνας για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας 21/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου