Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησιας ενάστια στα χαράτσια

Όχι στα χαράτσια και την εξαθλίωση
Δεν χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε

Είναι φανερό πλέον ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται ως απάντηση στην κρίση καταλήγουν σε αποτυχία και σε κόλαση για το λαό. Η πολιτική τους είναι καταστροφική κι όμως η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου της δήθεν εθνικής “σωτηρίας” συνεχίζει να ανακοινώνει όλο και πιο αβάσταχτους φόρους και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Μας έχουν απομυζήσει κι όμως ο στόχος της δοτής και μη εκλεγμένης κυβέρνησης αλλά και των ισχυρών της ΕΕ και της ΟΝΕ είναι να μας τα πάρουν όλα. Απλά για να μην αντιδράσουμε το ονομάζουν “ελεγχόμενη χρεοκοπία”.
Εντός αυτής της λογικής είναι κι ότι το χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ έγινε μόνιμο (δηλαδή μας επιβάλλουν ενοίκιο-φόρο στην πρώτη μας κατοικία!!!) κι επιπλέον το τιμολόγιο πήρε επιπλέον αύξηση 15%. Δεν τους νοιάζει αν μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού δεν έχει να πληρώσει (αφού έχουν πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις) κι αν οδηγηθεί στην ανέχεια και την απόλυτη εξαθλίωση. Βασίζονται μόνο στο γεγονός ότι θα επιχειρήσουν να μας πείσουν πως για την κατάσταση φταίμε εμείς.
Προφανώς και στον τρόπο που λειτουργούσε το κράτος υπήρχε σαπίλα αλλά και διαπλοκή με τον ιδιωτικό τομέα και το κεφάλαιο. Η λύση όμως για να φύγει η σαπίλα δεν είναι ούτε το Μνημόνιο ούτε ο κοινωνικός κανιβαλισμός που προσπαθούν να πετύχουν χρησιμοποιώντας κράτος και παρακράτος – ακροδεξιούς. Η λύση είναι να έρθουν στο προσκήνιο τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας για αξιοπρεπή διαβίωση κι εργασία, για δωρεάν περίθαλψη κι εκπαίδευση. Η λύση δεν είναι να αποδεχτούμε μοιρολατρικά ότι αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει, αλλά ότι στη θέση αυτής της χρεοκοπημένης κατάστασης ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.
Γι' αυτό και η μιζέρια κι ο ατομισμός που προσπαθούν να σπείρουν δεν θα τους περάσει. Η συλλογική, μαζική και αποφασιστική απάντηση του λαού θα τους ανατρέψει. Σε αυτό πρωτοπόρο ρόλο μπορεί κι οφείλει να παίξει η Αριστερά, αν αφήσει πίσω τη λογική της διάσπασης και της ήττας κι αν προχωρήσει σε ενωτικές κινηματικές και ριζοσπαστικές διαδικασίες. Για να νικήσει ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, χρειαζόμαστε μια άλλη οργάνωση των εργαζομένων και του λαού. Με συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, με πραγματική δημοκρατία.
Με λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές κατοίκων σε κάθε πόλη και γειτονιά για την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, την αυτοάμυνα του λαού. Με μαχητικά κινήματα ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια και κάθε προσπάθεια εμπέδωσης αντιλαϊκών μέτρων.
Χρειαζόμαστε μέτωπο κι ενότητα. Οι εργαζόμενοι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να συντονιστούμε αν θέλουμε να απαντήσουμε στο αντίπαλο δέος που είναι η δικτατορία των τραπεζών και η Τρόικα.  Σε αυτό τον κοινωνικό και πολιτικό αγώνα οφείλει να συνδράμει ο καθένας από εμάς, χωρίς κομματικές διχόνοιες και μικροπολιτικά παιχνίδια αλλά όχι και απολιτίκ.
Η πολιτική άποψη που πρέπει να μας χαρακτηρίζει είναι ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

  •  Να μην τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και την ανέχεια
  •  Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι 1ης κατοικίας- Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
  • Όχι στις αυξήσεις του ρεύματος – Όχι στους αβάσταχτους λογαριασμούς του νερού
  • Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα τους – Το χρέος δεν είναι δικό μας.
  • Στάση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους.
  • Ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!
  • Έξοδο από ευρώ, ρήξη και αποδέσμευση από ΕΕ.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση.
  • Αναδιανομή πλούτου υπέρ των εργαζομένων.
  • Πραγματική και άμεση δημοκρατία – Να ακούσουν τη φωνή μας κι όχι τις εντολές της Τρόικας και του ΔΝΤ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου