Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Κάλεσμα στην 3η συνέλευση για τη δημιουργία αριστερού, αντιδιαχειριστικού, αντικαπιταλιστικού σχήματος – κίνησης στην πόλη του Βόλου


Δελτίο τύπου
3η σύσκεψη - συνέλευση για τη δημιουργία
αριστερού, αντιδιαχειριστικού, αντικαπιταλιστικού σχήματος – κίνησης στην πόλη του Βόλου

Σάββατο 26/01 στη Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας
Η πρωτοβουλία οργανωμένων και ανένταχτων αγωνιστών του κινήματος για τη δημιουργία ενός αριστερού, αντιδιαχειριστικού και αντικαπιταλιστικού σχήματος – κίνησης στην πόλη του Βόλου, μετά τα πρώτα ελπιδοφόρα βήματά της, προχωράει σε νέα συνέλευση - σύσκεψη το Σάββατο 26/01. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας, Μεταμορφώσεως 19.
Τη συζήτηση για τη συγκρότηση και τη διακήρυξη του σχήματός μας δεν την κάνουμε με συμφωνίες κορυφής, προαποφασισμένα πλαίσια και υποταγμένη στην εκλογιμότητα “προσωπικοτήτων”. Τη διεξάγουμε ανοιχτά στον κόσμο του αγώνα και του κινήματος με διάθεση αμφίδρομης ανατροφοδότησης, αλλά και ένταξης και στράτευσης των αγωνιστικών τάσεων που δε συμβιβάζονται ούτε υποτάσσονται στους αστικούς αντιπροσωπευτικούς θεσμούς, αλλά στρέφουν τα μάτια τους στην ενίσχυση όσων βρίσκονται στο δρόμο, για την πλήρη ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων, από τη σκοπιά της αντικαπιταλιστικής προοπτικής.
Αυτό που λείπει από την πόλη μας σήμερα δεν είναι οι “προσωπικότητες”, οι “ικανοί” και οι καλοί διαχειριστές. Αυτό που λείπει είναι ένα κίνημα πόλης που θα επιδιώξει να αμφισβητήσει και να συγκρουστεί με το πλαίσιο της αστικής πολιτικής προκειμένου να το ανατρέψει. Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα που να μιλάει και να παλεύει για τις κοινωνικές ανάγκες, έχοντας τα μάτια στραμμένα στους δρόμους και όχι στα θεσμικά παζάρια των δημοτικών εδράνων. Ακριβώς γι αυτό, η παρέμβασή μας θέλουμε να έχει το χαρακτήρα της αποσταθεροποίησης της σταθερότητας που επιδιώκει τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι φορείς της τοπικής διοίκησης. Πάνω σε αυτές τις βάσεις νοηματοδοτείται για εμάς η ανατρεπτική πολιτική. Στο επίπεδο της πραγματικής ζωής και της θέσης που παίρνουμε σε αυτή και όχι σε όμορφα λόγια κενά περιεχομένου.
Στο πλαίσιο αυτό καλούμε σε νέα σύσκεψη - συνέλευση στις 26/01 στις 19:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19), προκειμένου να συζητήσουμε, να διαμορφώσουμε και να οριστικοποιήσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο της προγραμματικής διακήρυξης του σχήματός μας, και να σχεδιάσουμε τόσο το δρόμο της πολιτικής και κινηματικής του παρέμβασης, όσο και την πορεία προς την ιδρυτική του συνέλευση .

24/01/2019
Η επιτροπή για μια αριστερή, αντιδιαχειριστική, αντικαπιταλιστική κίνηση-σχήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου