Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας με αφορμή τις δηλώσεις Φάμελλου για την καύση σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ


Δελτίο τύπου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ

Με περίσσιο θράσος ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Φάμελλος, αφού δήλωσε πως αρμόδια για τους σχετικούς ελέγχους στην ΑΓΕΤ είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, διακήρυξε ότι το εργοστάσιο θα συνεχίσει να καίει σκουπίδια «πιλοτικά»! «Πιλοτική» καύση σκουπιδιών, λοιπόν, από ένα εργοστάσιο που εφάπτεται ουσιαστικά του Βόλου και μας φιλοδωρεί επί χρόνια με τεράστιες ποσότητες καυσαερίων και τσιμεντόσκονης, ένα εργοστάσιο που είναι υπεύθυνο, κατά κύριο λόγο, για την ατμοσφαιρική ρύπανση που ταλαιπωρεί την πόλη μας και πλήττει καίρια την υγεία μας. Υιοθετεί λοιπόν, χωρίς καμιά τύψη, ο Υπουργός τα αδίστακτα σχέδια της εταιρίας να μας «χαρίσει» και επιπλέον δηλητηριώδεις ρύπους με τη δικαιολογία ότι τάχα είναι η μόνη λύση για την επιβίωσή της: «Ή μας αφήνετε να κάψουμε σκουπίδια ή πετάμε τους εργαζόμενους στο δρόμο!»
Και για να μας «καθησυχάσει» ο Υπουργός δηλώνει ότι η Περιφέρεια ασκεί ελέγχους στην ΑΓΕΤ! Με ποιους υπαλλήλους, με ποιες γνώσεις και εξοπλισμούς δεν μας λέει. Ε, μ΄αυτήν την «αποστομωτική » απάντηση θα καθησυχάστηκαν και οι «προβληματισμένοι» τοπικοί μας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,που έφτασαν (άκουσον,άκουσον) να κάνουν επερώτηση στη Βουλή . Αφού, λοιπόν, με την πιλοτική καύση δεν φτάσαμε να πέφτουμε ξεροί αριστερά δεξιά στο δρόμο, γιατί να μην καίμε και κανονικά εκατοντάδες χιλιάδες τόνους το χρόνο σκουπίδια; Όσο για τον δήμαρχο, που τάχα εναντιώνεται κι αυτός στην καύση, πέταξε τη μάσκα, πριν καν τη φορέσει: επιμένει να παράγει ο ίδιος ο Δήμος το σκουπιδοκαύσιμο! Κι ούτε λόγος πια εκ μέρους του εις βάρος της ΑΓΕΤ, παρά μόνο για τα «λαμόγια», για τους «κοπρίτες» και τους «γραφικούς» που δεν θέλουν το καλό της πόλης!
Είναι καιρός να σταματήσουν τα παιγνίδια σε βάρος μας!
  • Αρνούμαστε να εκχωρήσουμε το δικαίωμα της επιβίωσής μας στα συμφέροντα μιας πολυεθνικής επιχείρησης και στους υπηρέτες αυτής της πολιτικής!
  • Δυναμώνουμε το κίνημα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας!
  • Δεν θα επιτρέψουμε να καίει τίποτα άλλο η ΑΓΕΤ από φυσικό αέριο!
  • Απαιτούμε να λειτουργούν όλα τα εργοστάσια κάτω από ουσιαστικό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο!
  • Καλούμε και τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ στον αγώνα μας! Να είναι μαζί μας και όχι απέναντί μας, γιατί κι αυτοί στην ίδια πόλη ζούνε και η δική τους υγεία κινδυνεύει εξίσου!
    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου