Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κείμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την απεργία της 17ης Μαίου


Αλήθεια και παραμύθια
 για το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα η σημερινή κυβέρνηση μπορεί και ξεφουρνίζει παραμύθια. Άραγε τα πιστεύουν κιόλας; ή απλά πιστεύουν πως μπορεί να τα χάψει ο λαός; 

Το ΠΑΡΑΜΥΘΙ σχετικά με το νέο μνημόνιο είναι χοντρικά το εξής:
·        Έχει "μέτρα" κι "αντίμετρα"…. λένε δηλαδή ότι αν χρειαστεί μπορεί να μας στριμώξουν σε μισθούς, συντάξεις, φόρους αλλά…  …. αν όλα πάνε καλά θα υπάρξουν και παροχές.
·        Διαβεβαιώνουν ότι όλα θα πάνε καλά και επικαλούνται το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχαν πέρσι (αυτό το 3,7% για το οποίο μάτωσαν 10 εκατομμύρια άνθρωποι για να το καμαρώνουν  ο Τσίπρας κι ο Καμμένος).
·        Ξαναθυμήθηκαν την "διαπραγμάτευση του χρέους" που βέβαια παρουσιάζουν τελείως διαφορετικά από αυτό που επιδιώκουν τα τροϊκανά καθάρματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των τραπεζών.
·        Παρουσιάζουν μια δήθεν διαπραγμάτευση με την τρόϊκα ενώ στην πραγματικότητα όλα υπαγορεύονται από κλίκες τραπεζιτών και τεχνοκρατών προς όφελος αυτών των ιδίων.


Η ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ:

·        Γενική επίθεση της κυβέρνησης κατά των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, θέρμανσης, ανθυγιεινής εργασίας.
·        Μείωση συντάξεων, έως και 22%, συνολικά κατά 1% του ΑΕΠ.
·        Αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.
·        Μείωση του αφορολόγητου ενώ θα καταργηθεί και η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες.
·        Επέκταση του ανοίγματος των καταστημάτων για 30 Κυριακές, δώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους και καταδίκη για τους εργαζόμενους και τα μικρομάγαζα.
·        Επέκταση των ελαστικών σχέσεων και διευκόλυνση των μαζικών απολύσεων, 25.000 απολύσεις συμβασιούχων…
·        Συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων. Ξεπούλημα της ΔΕΗ, του νερού και των αστικών συγκοινωνιών.
·        Περικοπές των κοινωνικών δαπανών για υγεία - φάρμακα, παιδεία κλπ
·        Κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, ηλεκτρονικοί φοροεισπράκτορες. Πρωτοφανής κρατική βία που την ονομάζουν «εθνικό σχέδιο εισπράξεων».
·        Τα περιβόητα "αντίμετρα", εξαντλούνται στις φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις.
·        Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση του χρέους αλλά ίσως μια οδυνηρή παράταση της αγωνίας για μερικές δεκαετίες και το ανάλογο φόρτωμα του λαού με τόκους.


Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο: Είναι αγκαλιά με το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, ντόπιους και ξένους και τους δανειστές.
Το success story του Τσίπρα είναι πιο γελοίο και από αυτό του Σαμαρά.
Ο Τσίπρας μας προκαλεί λέγοντας ότι «δεν βλέπει κανέναν να αντιδρά».
Να απαντήσουμε στην πρόκληση – Να ξαναβγούμε στο δρόμο!
Με ποιούς όμως; και με ποιό στόχο;
Αν επιλέγουμε σήμερα να βαδίζουμε χωριστά από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν είναι γιατί θέλουμε να διχάσουμε αλλά για να ενώσουμε τους εργαζόμενους , τη νεολαία, τους ανέργους, τα θύματα της επισφάλειας.
Δεν μπορεί να ενωθεί η εργατική τάξη κάτω από τις σημαίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλου εκείνου του γραφειοκρατικού συρφετού που τη μια κοκορεύονται ότι κινητοποιούνται και την επομένη ταπεινά υποτάσσονται στις επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κάθε λογής εργοδοσίας και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων. Κανείς δεν τους πιστεύει πια.
Στόχος μας είναι η διεύρυνση ενός πολιτικού ρεύματος που θα επιδιώκει την οριστική ρήξη με το Ευρωσφαγείο, το ΔΝΤ, τρόϊκες, κεντρικούς τραπεζίτες, δανειστές…. για να ΜΗ πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι δικό μας, για να γίνει και πάλι δημόσιο ό,τι ξεπουλιέται, για να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά μέτρα.

Για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός θα είναι προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων.

Όλοι στη Ανεξάρτητη Ταξική απεργιακή συγκέντρωση στο Ταχυδρομείο (Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου) την Τετάρτη 17/05 στις 10:00

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου