Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Κείμενο υπογραφών φαντάρων απο 57 μονάδες ενάντια στα HOT-SPOT, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και του πολέμου εναντίων των μεταναστών


ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ 57 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ HOT SPOT, ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Θα παραμείνει η Ελλάδα στη συνθήκη Σέγκεν, θα συνδεθεί το προσφυγικό με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, θα απομονωθεί η Άγκυρα σε διεθνές επίπεδο;

Γρήγορα τα κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των προσφύγων αντικαταστάθηκαν από την κυνικότητα της αστικής πολιτικής, την καταστολή των εθελοντών που έσωζαν ζωές, τους εκβιασμούς και τις απειλές, που επικαλείται η κυβερνητική πολιτική για να εφαρμόσει τη βάρβαρη πολιτική της, τις συμφωνίες της με την Ε.Ε. 


Με την απόφαση δραστηριοποίησης Νατοϊκής αρμάδας κατά των μεταναστών στο Αιγαίο -όλοι καταλαβαίνουν και την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αλλά την απειλή συνολικότερης πολεμικής κλιμάκωσης που ελλοχεύει, με την συμμετοχή της Φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ-, ενώ ευρωπαϊκός στόλος περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Λιβύης και με την συμμετοχή ελληνικού υποβρυχίου απειλώντας με νέα επέμβαση των ευρωπαϊκών μισθοφορικών στρατευμάτων! 

Η δικιά μας επικαιρότητα όμως παραμένει ο δυστυχισμένος, απελπισμένος συνάνθρωπος, που έχει περάσει τα μύρια όσα για να γλυτώσει από τους πολέμους και τις επεμβάσεις, έχει θαλασσοπνιγεί, συχνά χάνοντας αγαπημένα του πρόσωπα, για να διεκδικήσει σωτηρία και ένα καλύτερο μέλλον.
Μας διέταξαν να εργαστούμε ως είλωτες προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που προβλέπει ο Στρατός να φτιάξει, λειτουργήσει, συντονίσει hotspots, μετατρέποντας παράλληλα δύο εγκαταλειμμένα στρατόπεδα σε «κέντρα μετεγκατάστασης» μεταναστών! Ονόμασαν το προσφυγικό ζήτημα «εθνική κρίση» και κινήθηκαν να το αντιμετωπίσουν με πολεμικούς όρους! Αυτός είναι «ο κοινωνικός ρόλος του Στρατού», που αποκαλύπτει το πραγματικό κατασταλτικό του πρόσωπο! Έτσι εφαρμόζεται ο νέος νόμος για τη θητεία που μετατρέπει το Φαντάρο σε Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό, Πραιτοριανό που στρέφεται εναντίον του εσωτερικού εχθρού, Αναλώσιμου του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού μεταξύ δύο αδίστακτων αστικών τάξεων.
Φυσικά η οργή και η αγανάκτηση δεν αφορά μόνο την κούραση και το προσωπικό μας χώσιμο. Όσα και να κάνουμε, όσο ιδρώτα και να χύσουμε, δε μπορεί να φιλοξενηθεί άνθρωπος σε αυτούς τους χώρους. Την ίδια στιγμή που ο Κόκκαλης και όλοι οι «εθνικοί» προμηθευτές και εργολάβοι κερδίζουν και πάλι εκατομμύρια ευρώ!
Είναι τουλάχιστον χυδαία η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τσουβαλιάσει εμάς και όσα κοινωνικά κινήματα αντιστεκόμαστε στην αντιμεταναστευτική τους πολιτική με τους αιματοβαμμένους ρατσιστές δολοφόνους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής. Νοιώθουμε αηδία για το σύνολο της «δημοκρατικής και φιλέσπαχνης» Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΝΑΤΟ, που στέλνουν μισθοφορικές στρατιωτικές και κατασταλτικές δυνάμεις -στις οποίες συμμετέχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις-, σηκώνουν νέα Τείχη σε Βουλγαρία και ΠΓΔΜ, προσπαθώντας να παρουσιάζουν τους Μετανάστες ως τους Εβραίους της εποχής μας! Η αντιμετώπισή τους αποτελεί ταυτόχρονα προπομπό για το γενικευμένο καθεστώς εργασιακής βαρβαρότητας και διάλυσης κάθε δικαιώματος. Η δαιμονοποίηση των μεταναστών ως ισλαμοφοβία δικαιολογεί στους ευρωπαϊκούς λαούς την κρατική τρομοκρατία, αιτιολογεί τα μέτρα διαρκούς έκτακτης ανάγκης, την περιστολή δικαιωμάτων, ετοιμάζει την επόμενη μέρα για το σύνολο των εργαζομένων. Ελλάδα-Τουρκία-ΝΑΤΟ-Ε.Ε παρατάσσουν πλέον όλο και πιο ωμά, και πιο επίσημα, τους στρατούς τους απέναντι στις ορδές των σύγχρονων «βαρβάρων», των μεταναστών. Τα «εθνικά μίση», οι «προαιώνιοι εχθροί», όλοι οι «διακρατικοί ανταγωνισμοί» ενώ παραμένουν, τελικά προσαρμόζονται στα σύγχρονα δόγματα Άμυνας / Ασφάλειας που περιφρουρούν την κερδοφορία του Κεφαλαίου.
Όσοι μιλούν για αποτυχημένα κράτη και υποδεέστερους λαούς εκστρατεύοντας εναντίον τους –και οι ελληνικές βάσεις, ο ελληνικός στρατός ήταν και είναι μαζί τους στους βρώμικους πολέμους τους από τα Βαλκάνια έως την Λιβύη, από το Μάλι έως το Αφγανιστάν-, όσοι χαρακτηρίζουν και αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως σκουπίδια και κάνουν επιχειρήσεις Σκούπα ονομάζοντας τες «Ξένιος Δίας». Τώρα μετατρέπουν ολόκληρες ζώνες σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης (συγγνώμη «Κέντρα Φιλοξενίας») για τον έλεγχο-καταγραφή μεταναστών προς Διαλογή για Απέλαση ή για βάναυση εκμετάλλευση! Και αυτούς αφού τους ξεζουμίσουν, θα τους ξεφορτωθούν, όταν δεν θα τους χρειάζονται πια ή αν σηκώσουν κεφάλι, επαναπροωθώντας τους…
Ένας είναι ο Εχθρός για τις αστικές τάξεις και τα κράτη τους: οι εργαζόμενοι, είτε παλεύουν για το δίκιο τους είτε μετακινούνται χωρίς την άδεια τους, έστω και αν οι δικές τους επεμβάσεις τους οδηγούν στον ξεριζωμό. Το ελληνικό κράτος και ο στρατός είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας, συμμετέχει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στοχοποιεί τις «Ασύμμετρες Απειλές» (μετανάστες, κοινωνικά κινήματα). Αναπαράγει τον πλαστό διαχωρισμό σε καλούς πρόσφυγες πολέμου-κακούς οικονομικούς μετανάστες.
Αυτό το καταλαβαίνουν οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί καθώς είναι αυτοί που εκπαιδεύονται για την εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας, την χρήση του στρατού στο εσωτερικό της χώρας. Και πλέον υπάρχουν συνάδελφοι που ανοικτά διαχωρίζουν τη θέση τους. Αρνούνται να γίνουν Συμμέτοχοι-Συνένοχοι στον Ευρωπαϊκό Πόλεμο εναντίον των προσφύγων-μεταναστών. Τόσο σε μονάδες της Θεσσαλονίκης, όσο και της Αθήνας βγήκαν Παραπονούμενοι και Αρνήθηκαν να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στα HOT SPOT παρά τις απόπειρες τρομοκράτησης από τη μεριά της ιεραρχίας.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Οι αγωνιζόμενοι φαντάροι είμαστε απέναντι σε όλα αυτά. Στα παλιά και νέα εγκλήματα τους.
Καλούμε σε Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο Frontex, NATO και Ευρωστρατό, τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων στο διαρκές φονικό. Δε συμμετέχουμε σε περιπολίες σύλληψης. Θα βοηθήσουμε στο γκρέμισμα των φρακτών και όχι στη δημιουργία νέων. Κανένας φαντάρος να μη μπει στα πλοία των διεθνών αποστολών. Πλοία, υποβρύχια και αεροπλάνα να καθηλωθούν στις βάσεις τους, καμία βοήθεια στον ανεφοδιασμό τους. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να ανατραπούν οι συμφωνίες με το κράτος Φονιά-Ισράηλ, να διαλυθούν ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Αρνούμαστε τη μετατροπή του ελληνικού στρατού σε κατασταλτικό μηχανισμό είτε αφορά τους μετανάστες είτε τα κοινωνικά κινήματα. Δε θα δεχτούμε να καλύπτουμε με «εθελοντική εργασία» τις ελλείψεις των κοινωνικών δομών. Για εμάς ασύμμετρη απειλή είναι ο ταξικός πόλεμος που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας, οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που στηρίζουν.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να μη δείξουν μόνο οίκτο και συμπόνια αλλά να δουν τα κοινά ταξικά συμφέροντα. Οι ίδιοι αστικοί θεσμοί, οι ίδιες αστικές πολιτικές, οι ίδιες αστικές κυβερνήσεις τσακίζουν και τα δικά μας όνειρα. Αυτό που ζούνε τώρα οι πρόσφυγες, ο διαρκής διωγμός από ολοκληρωτικούς μηχανισμούς κάθε είδους, ο αγώνας για αξιοπρέπεια και επιβίωση, το θλιβερό παρόν τους είναι για πολλούς από εμάς το εφιαλτικό παρόν και μέλλον που δεν πρέπει να ζήσουμε. Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αρνηθούν την συμμετοχή τους στον ευρωπαϊκό πόλεμο εναντίον των μεταναστών. Δεν θα γίνουμε εμείς ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό, ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, των ανθρώπων της τάξης μας. 
Εμείς δηλώνουμε την καθολική άρνηση μας. Καμιά Υπηρεσία στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Έχουμε επίγνωση ότι οι επόμενες εξεγέρσεις θα βρουν τους από κάτω είτε ενωμένους είτε σε αλληλοσπαραγμό. Δεν υπάρχει σήμερα μεγαλύτερη έμπρακτη αλληλεγγύη και μεγαλύτερη υπηρεσία στους εαυτούς μας από το να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. Είμαστε κομμάτι του σύγχρονου αντιπολεμικού και εργατικού κινήματος που μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από μια εργατική και διεθνιστική σκοπιά.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 57 ΜΟΝΑΔΕΣ
503 Τάγμα Προκαλύψεως Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, Στρατόπεδο ΧVI Μ/Κ Διδυμότοιχο, 95 ΑΔΤΕ/1 Καστελόριζο, 228 ΜΚ Χίο, ΝΝΚ, 305 ΣΠΤΧ, 585 Τπ Καστοριά, 80 ΑΔΤΕ, Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, 16η Μεραρχία, 3η Ταξιαρχία, 34η Ταξιαρχία, 558 Μ/Κ ΤΠ, HAWK Θεσσαλονίκης, 96 ΜΕΘ, 698 ΑΒΠ, ΤΑΞΥΠ, ΜΕΡΥΠ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β”, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 22 ΕΜΑ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου