Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας στο συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη, 12:00 πλ Αγίου Νικολάου


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ KAI ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΚΗ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΦΡΟΝΤΕΞ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

Το Σάββατο 19 Μάρτη ενώνουμε τις φωνές μας σε όλη τη χώρα, τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και ακόμα παραπέρα, για να επιβάλουμε το αίτημα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων: OPEN THE BORDERS- ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! Το εργατικό κίνημα, η νεολαία που συγκλονίζουν με την αλληλεγγύη με την οποία υποδέχονται τους πρόσφυγες είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες της «πολιτισμένης Ευρώπης» προσπαθούν να ορθώσουν περισσότερα τείχη, να κλείσουν ακόμα πιο ερμητικά τα περάσματα, να κάνουν τον φόρο αίματος για την αναζήτηση ενός ασφαλούς καταφύγιου, ακόμα πιο βαρύ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η ΕΕ είναι αυτή που με τις ιμπεριαλιστικές της επεμβάσεις γεννά τον πόλεμο, την οικονομική κατάρρευση, την οικολογική καταστροφή και την προσφυγιά.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτές τις μέρες υπογράφει το προσφυγικό «μνημόνιο», δέχεται να παίξει το ρόλο του θύτη και δεσμοφύλακα ενώ η Τουρκία του Ερντογάν παζαρεύει στα φανερά τη σχέση της με την ΕΕ και κάτω απ’ το τραπέζι τη μοίρα του Κούρδικου λαού. Πνιγμοί, φυλακίσεις και βασανιστήρια περιμένουν τους μετανάστες ώστε να πεισθούν ότι η κόλαση που έχουν μπροστά τους είναι χειρότερη απ’ αυτήν που άφησαν πίσω τους.

Η διάκριση των μεταναστών σε «προσφύγες», «παράτυπους μετανάστες» και «μη χρήζοντες ανάγκης διεθνούς προστασίας» χρησιμοποιείται για την νομιμοποίηση των κλειστών συνόρων, των κατασταλτικών επιχειρήσεων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κυρίως φτιάχνεται ένα αντιδραστικό νομικό και επιχειρησιακό πλέγμα που δεν θα κατοχυρώνει ποτέ δικαιώματα στους μετανάστες, κατά την διάρκεια όχι μόνο της προσωρινής εγκατάστασής τους, αλλά και κατά τη διάρκεια του βάρβαρου εργασιακού βίου όσων απορροφηθούν από τα ευρωπαϊκά κράτη για φτηνή εργασία υπέρ του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Τα σχέδια για κήρυξη κρατών και περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η ενεργή ανάμειξη του στρατού και του ΝΑΤΟ αποδεικνύουν ότι η περιστολή δικαιωμάτων είναι πλευρά ενός συνολικού δόγματος «άμυνας και ασφάλειας» ενάντια σε κάθε αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την βάρβαρη πολιτική των ιμπεριαλιστών, ενάντια δηλαδή στις εξεργεσιακές διαθέσεις των εργαζομένων κάθε εθνικότητας με απελευθερωτικό αντικαπιταλιστικό πρόταγμα.

Όσους εχθρούς και αν προσπαθούν να κατασκευάσουν με την ξενοφοβία, την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό, δεν μπορούν να σβήσουν την αλληλεγγύη, που τόσο απλόχερα εκφράστηκε στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Ευρώπης, καταλαβαίνουν ότι η κοινή ρίζα της δυστυχίας είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, και ο αγώνας είναι κοινός για να ματαιώσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΕΕ και ΝΑΤΟ. Η μάχη για τα ανοιχτά σύνορα, για το γκρέμισμα του φράχτη, για την κατεδάφιση της Ευρώπης Φρούριο δεν είναι «μόνο» μια μάχη συμπαράστασης στους πρόσφυγες, στα θύματα του ιμπεριαλισμού από τις φτωχές και εμπόλεμες χώρες του πλανήτη, αλλά ένα αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση και αντεπίθεση ενός μαζικού αντιπολεμικού, διεθνιστικού κινήματος που θα βάλει τέρμα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και θα ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τον κόσμο των κινημάτων αλληλεγγύης σε μαζική συμμετοχή  το Σάββατο 19 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πλ Αγίου Νικολάου, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες κι εναντίωσης στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σίτιση, στέγαση, φροντίδα για όλους τους πρόσφυγες.
Ανοικτή ασφαλή διέλευση για τους πρόσφυγες - κάτω τα κλειστά σύνορα της ΕΕ.
Έξω από το ΝΑΤΟ, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, καμία ελληνική συμμετοχή ή διευκόλυνση.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας, 16/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου