Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την απεργία της 3ης Δεκέμβρη

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΣΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ

Μια γενιά που μέσα στην ανεργία, την επισφάλεια και την εργοδοτική ασυδοσία τείνει να ξεχάσει το τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση και μια γενιά που θα δει στα βαθιά της γεράματα μια σύνταξη που θα μοιάζει με επίδομα φτωχοκομείου συγκροτούν το πάζλ της κοινωνικής πλειοψηφίας έτσι όπως το οραματίζεται η «κοινωνικά δίκαιη» αφήγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το δόγμα εξάλλου είναι σαφές: όσο λιγότερους ασφαλίσουμε, όσο λιγότεροι πάρουνε σύνταξη και όσο μικρότερη σύνταξη πάρουνε, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος της εργοδοσίας, των τραπεζιτών και των ντόπιων και ξένων αρπακτικών. Αυτοί είναι οι περιβόητοι «αλγόριθμοι» του πάλε ποτέ «υπερασπιστή των εργαζομένων» Κατρούγκαλου και της γραβατωμένης αλητείας των τεχνοκρατών που κόβουν και ράβουν την ανθρώπινη ζωή. Ένα δόγμα που όχι απλά δεν αμφισβήτησε κανείς στην προ ολίγων ημερών σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά αντιθέτως πολλοί έσπευσαν να δηλώσουν παρόν στην «εθνική προσπάθεια» της κοινωνικής καταστροφής.
Όσο λοιπόν και να κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν πως τα προαπαιτούμενα και το 3ο μνημόνιο αποτελούν τη μοναδική λύση, είναι εμφανές πως το σχέδιο που μεθοδεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί την πιο επιθετική ολοκλήρωση ενός σχεδίου ανάκαμψης του ελληνικού καπιταλισμού μέσα από το πέρασμα στην απόλυτη εκμετάλλευση και τελικά την κινεζοποίηση των όρων εργασίας και ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση έρχεται να σφραγίσει και να κλιμακώσει το έργο των προγενέστερών της, επενδύοντας στην απελπισία, τη μοιρολατρία και την παραίτηση, αλλά και στα νέα εκτρώματα του κυβερνητικού συνδικαλισμού (βλ. ΜΕΤΑ) που δημιουργεί, σε συνεργασία με τον εδώ και χρόνια παγιωμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Και αν όλα αυτά ακούγονται παχιά λόγια ας ρίξουμε μια ματιά στο εργατικό κίνημα της περιοχής μας.  Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την επικράτηση της απεργοσπασίας στον αγώνα της ΒΙΣ, για την αξιοποίηση του ουσιαστικά μόνο ως μέσο για την αναπαραγωγή της ηγεσίας του ΕΚΒ στο πρόσφατο συνέδριο και ουσιαστικά την καθοδήγηση του στην ήττα; Κανείς; Μήπως φταίει ο κακός μας ο καιρός ή ο κόσμος που δε θέλει; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την άδοξη κατάληξη των κινητοποιήσεων στην Coca cola; Η αλήθεια όσο και αν ξενίζει είναι πως η ξεπουλημένη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, του ΕΚΒ και μιας σειράς ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων είναι σε ένα μεγάλο βαθμό συνυπεύθυνη για την παγίωση της πολιτικής των μνημονίων, για την εμπέδωση της ήττας και για την κοινωνική καταστροφή που γνωρίζουν τα εργαζόμενα στρώματα. Είναι αλήθεια όμως πως και η αδιέξοδη αντίληψη του ΠΑΜΕ που κοινοβουλευτικοποιησε το συνδικαλιστικό κίνημα και ουσιαστικά αποφεύγει να σηκώσει την κοινωνική σύγκρουση, ουσιαστικά καταλήγει από άλλο δρόμο να συμβάλει στην ήττα των εργατικών αγώνων. Η ανάγκη για ένα άλλο εργατικό κίνημα που θα κοιτάει στα μάτια, θα αφουγκράζεται και θα οργανώνει όλα τα κομμάτια της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα τα περισσότερο ευάλωτα (άνεργοι, μετανάστες, εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις και μαύρη εργασία), θα επιλέγει τη σύγκρουση με την εργοδοσία, μικρή και μεγάλη και θα σηκώνει το γάντι της κοινωνικής αναμέτρησης είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Η απεργία της 3ης Δεκέμρβη επιδιώκουμε να μη βρει την εργαζόμενη πλειοψηφία να συμπορεύεται με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, ως ένα ιδιότυπο δεκανίκι του καταστροφικού έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επιδιώκουμε να αποτελέσει βήμα για τη συγκρότηση των αναγκαίων ανατρεπτικών αγώνων και αντιστάσεων για να διεκδικήσουμε τον κοινωνικό πλούτο ενάντια στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Επιδιώκουμε μέσα από τους συντονισμούς σωματείων, εργατικών σχημάτων, επιτροπών ανέργων να αναδειχτούν εκείνες οι αναγκαίες μορφές πάλης και οργάνωσης, αλλά και η πολιτική στοχοθεσία που θα τσακίσει την αστική πολιτική ως αναγκαία συνθήκη για να βγουν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας ξανά στο προσκήνιο.   

Όλοι στην ανεξάρτητη απεργιακή προσυγκέντρωση την Πέμπτη 03/12 στις 9:30 στο Ταχυδρομείο (Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου)

Μετά την πορεία καλούμε σε συνέλευση σύσκεψη στο Στέκι μεταναστών και κινημάτων (Ιωλκού 33) για την οργάνωση δράσεων ενάντια στις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου