Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” για την άσκηση ανακατάληψης εργοστασίου απο το στρατό


Ανακοίνωση του ΣΕΕΝ
Ασκήσεις του στρατού για απόκρουση “ταραχοποιών στοιχείων και ανακατάληψη εργοστασίου”

            Με έκπληξη και οργή διαβάσαμε σε σημερινό δημοσίευμα της “ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ -Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος”, που αφορά καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, από φαντάρους που υπηρετούν στο 523 Τ.Π. στην Κοζάνη.
 "Η καταγγελία είναι σοκαριστική και αποκαλύπτει το βάθος των αντεργατικών-αντικοινωνικών επιλογών της κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που σχεδιάζει, πλέον και εκπαιδεύει τον Στρατό για να τις επιβάλλει.Αφορά Στρατιωτική Άσκηση που διεξήχθη μυστικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
            Την Τετάρτη 14/10 έλαβε χώρα στην περιοχή μια πρωτόγνωρη άσκηση, στην οποία συμμετείχαν και φαντάροι από την μόνιμη δύναμη του στρατοπέδου. Το σημείο που έλαβε χώρα η εν λόγω άσκηση ήταν το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα (πρώην λιπασματοβιομηχανία).
            Το θέμα δεν είναι το που, αλλά το περιεχόμενο της άσκησης αυτής, που έρχεται να συμπληρώσει, να ενισχύσει αλλά και να αναβαθμίσει ποιοτικά το δόγμα αντιμετώπισης του εσωτερικού εχθρού (με οποιαδήποτε μορφή: πρόσφυγες τώρα, απεργοί, διαδηλωτές κλπ).
 Το περιεχόμενο της άσκησης αφορούσε στην «Επανακατάληψη» ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’! Αυτά ήταν τα λόγια του υποδιοικητή του στρατοπέδου, που επιχείρησε εύγλωττα να περιγράψει την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κυρίως να αποδείξει ποιος είναι πλέον ο εχθρός του ελληνικού κράτους, ποιον στοχοποιούν τα σύγχρονα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που αναφέρονται στην στρατιωτική αντιμετώπιση Ασύμμετρων Απειλών!
 Φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη ΔΕΗ και κάθε αντίστοιχη παραγωγική μονάδα που οι Τσίπρας-Καμμένος ξεπουλούν σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες.”

 Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” Καταγγέλλει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις αντιδημοκρατικές της μεθοδεύσεις που θυμίζουν “άλλες, σκοτεινές εποχές” τις οποίες οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μας δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε καμία κυβέρνηση να τις επαναφέρει!
 Είναι ολοφάνερο που στοχεύουν αυτά τα σενάρια και οι πρωτοφανείς ασκήσεις του στρατού για την αντιμετώπιση του “εσωτερικού εχθρού” που δεν είναι άλλος από την εργατική τάξη και την πρωτοπορία της.
 Φοβούνται τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τις αγωνιστικές τους αντιδράσεις (παρότι Κυβέρνηση και εργοδοσία ελέγχουν πλειοψηφικά το ενσωματωμένο Συνδικαλιστικό της Κίνημα) ενόψει ξεπουλήματος δικτύων, εργοστασίων, ορυχείων και παραγομένου προϊόντος μέσω ΝΟΜΕ.
 Δεν θα ήθελαν, οι Κυβερνώντες και η Αστική Τάξη της Χώρας, σε καμία περίπτωση να εξαπλωθεί και να γενικευτεί το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕ με καταλήψεις εργοστασίων και συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
            Η άσκηση φυσικά και δεν αφορά μόνο τη ΔΕΗ αλλά όλα τα εργοστάσια της Χώρας και η τρομοκράτηση απευθύνεται σε ολόκληρη την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της Χώρας

 Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό, τους Μαζικούς φορείς και τις πολιτικές οργανώσεις να καταδικάσουν, αυτές τις Χουντικής εμπνεύσεως, αντιδημοκρατικές ενέργειες της νεομνημονιακής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Κοζάνη 20/10/2015
 Το Γραφείο Τύπου του ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου