Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Να κλείσουν επιτέλους όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

Για κάποιους η αναμονή είναι θάνατος.

Για τους μετανάστες κρατουμένους στα κέντρα κράτησης η αναμονή της μεταναστευτικής πολιτικής σημαίνει θάνατο.
 Ο θάνατος δύο κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας μέσα σε μία βδομάδα αναδεικνύει την σκληρή και απάνθρωπη πραγματικότητα που βιώνουν οι μετανάστες κρατούμενοι στα κέντρα κράτησης.
Aυτοκτόνησε ο Ναντίμ, μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν μην αντέχοντας την παράλογη, παράνομη και ρατσιστική κράτησή του για δεύτερη φορά. Προηγήθηκε, την ίδια βδομάδα, και πάλι στην Αμυγδαλέζα, ο θάνατος Αφγανού πρόσφυγα από φυματίωση που ήταν η τέταρτη καταγεγραμμένη απώλεια ανθρώπινης ζωής από παθολογικά αίτια μέσα στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι θάνατοι αυτοί είναι δολοφονίες. Χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου και οικονομικοί μετανάστες φεύγουν από τις χώρες τους για να επιβιώσουν από τις σφαίρες τους βομβαρδισμούς και την πείνα. Αντιμετωπίζουν την Ευρώπη φρούριο, τους δουλέμπορους, τους φράχτες, τους πνιγμούς και καταλήγουν να φυλακίζονται παράνομα, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα  στα σύγχρονα κολαστήρια τύπου Αμυγδαλέζας για μήνες ή και για χρόνια.
Οι κρατούμενοι της Αμυγδαλέζας διεκδικούν την ελευθερία τους και την αντιμετώπιση τους επιτέλους ως αυτό που είναι, άνθρωποι, μετανάστες εργάτες και πρόσφυγες από πολέμους και συγκρούσεις. Οι διαμαρτυρίες και οι εξεγέρσεις τους απέναντι στον παραλογισμό και την αθλιότητα που βιώνουν έχουν αντιμετωπιστεί με σκληρή καταστολή.

Να κλείσουν επιτέλους όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Όπως η απόφαση της ίδρυσης των κέντρων κράτησης υπογράφτηκε 3 σχεδόν χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας τους, 5 μέρες πριν τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 από τους υπουργούς Κικίλια, Βορίδη, Σταικούρα, Ντόλιο, Κωνσταντινόπουλο, έτσι και η δίκαιη κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης μπορεί να γίνει σε μία μέρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιθέτως κρατάει ανέπαφη την ρατσιστική πολιτική των προκάτοχων της κρατώντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, χτυπώντας με τα ΜΑΤ τις κινητοποιήσεις έξω από αυτά ενώ ο Υπουργός Πανούσης εξωραΐζει την εγκληματική πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό δηλώνοντας πως οι φράχτες στον Έβρο μας προστατεύουν κτλ. Είναι σαφές ότι το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να κινηθεί ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιβάλλει την πολιτική που γεννάει φτώχεια και εξαθλίωση. Όχι άλλη αναμονή, όχι άλλοι θάνατοι στο όνομα μιας ρατσιστικής πολιτικής που στοχοποιεί τους μετανάστες για να φορτώσει την πολιτική της λιτότητας και της φτώχειας στις πλάτες τους.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Να καταργηθεί η FRONTEX και να καταστραφεί ο φράκτης στον Έβρο. Όσο κλείνουν τα σύνορα στους μετανάστες εργάτες και πρόσφυγες τόσο θα θρηνούμε θύματα από τη Λαμπεντούζα μέχρι το Φαρμακονήσι. Όχι άλλα θύματα στο όνομα μιας Ευρώπης φρούριο. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι να γκρεμίσουμε τείχη, μνημόνια και τρόικες.

Όλοι/ες στις 26/2 στις 18:00 στην συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Να διαλυθεί η Frontex, νομιμοποίηση των μεταναστών
Άσυλο στους πρόσφυγες
Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά
Κατάργηση των αντιδραστικών ευρωπαϊκών συνθηκών Δουβλίνο II και III.
Να κλείσουμε τους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.
 Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 25/2/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου