Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση για την παράσταση διαμαρτυρίας για το νερό στο δημαρχείο του Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου εκατοντάδες πολίτες μέλη πρωτοβουλιών κατοίκων, δημοτικών σχημάτων και κινήσεων, καθώς και πολιτικών συλλογικοτήτων, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο του Βόλου στη συνάντηση ενημέρωσης των τοπικών συμβούλων από τη δημοτική αρχή για το ζήτημα του κανονισμού άρδευσης. Αίτημα ήταν η απόσυρση του εν λόγω ζητήματος από το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και η διενέργεια πραγματικού διαλόγου για τη διαχείριση των υδάτων. Η προσπάθεια των κατοίκων του Βόλου να εκφράσουν τη συλλογική τους βούληση έγινε όμως μια ακόμη αφορμή να ξεδιπλωθεί η πραγματική πολιτική του κ. Μπέου, πίσω από τα εκτυφλωτικά λαμπιόνια. Μια πολιτική ιδιοκτησίας τόσο στη διαχείριση των κοινών υποθέσεων όσο και του κοινωνικού πλούτου. Ως γνήσιος εκφραστής δε της αστικής πολιτικής, τα σχέδια σφραγίζονται πάντα από την παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής (βλ. παρέμβαση δυνάμεων της ΟΠΚΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας….) που έρχονται να διαφυλάξουν την κυρίαρχη πολιτική και τα συμφέροντα της. Μια πολιτική που εν τέλει δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνη των προκατόχων του.
Η επιλογή του κ. Μπέου να μην δεχτεί ουσιαστικά στη συζήτηση τους κατοίκους του Βόλου και να επιλέξει μια συζήτηση πίσω από κλειστές πόρτες με τους δικούς του ανθρώπους, μόνο ερωτηματικά αφήνει, σε μια περίοδο που η τάση για ιδιωτικοποίηση συνολικά του δημόσιου πλούτου και συγκεκριμένα του νερού είναι έκδηλη από μια σειρά επιχειρηματικούς κύκλους. Το νερό ανήκει σε όλους και τάσεις ιδιοκτησίας και οικειοποίησης του απ΄ όπου και αν προέρχονται επιχειρούν απλά να το εντάξουν σε αγοραία συμφέροντα. Μόνο η διαχείριση του από τον ίδιο το λαό για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών μπορεί να διασφαλίσει το  δημόσιο και κοινωνικό του χαρακτήρα.
Τα τσιφλίκια κάποτε απαλλοτριώθηκαν στη Θεσσαλία (τώρα βέβαια επανέρχονται με τη μορφή των «επενδυτών»), οι τσιφλικάδες όμως μας κάθισαν και συνεχίζουν να μας κάθονται στο σβέρκο. Καιρός λοιπόν να τελειώνουμε και με αυτούς και με την επιχειρηματική τους λογική. Σε αυτή τη μάχη θα κερδίσει εκείνος που θα επιβάλει το δίκιο του και τα συμφέροντα του. Η εργαζόμενη πλειοψηφία μπορεί να επιβάλει τα δίκια της ενάντια σε ένα σύστημα και τους διαχειριστές του που νόμισαν πως θα παίξουν χωρίς αντίπαλο. H αντιπολίτευση δεν γίνεται στους διαδρόμους και στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου αλλά με αποφασιστική μαζική παρέμβαση του μαζικού κινήματος, που θα θέτει την ατζέντα των κοινωνικών αναγκών και θα τις επιβάλλει με τον αγώνα και την πάλη του.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

29/01/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου