Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για το τραγικό τροχαίο στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας



Οι Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου και εκείνοι που υπέγραψαν τις συμβάσεις ιδιωτικοποίησης των δρόμων είναι δολοφόνοι.

Οργή και ανείπωτη θλίψη είναι τα συναισθήματά μας στο άκουσμα της είδησης για τον άδικο χαμό τριών νέων ανθρώπων από το Στεφανοβίκειο και το  Ριζόμυλο Μαγνησίας, στην καρμανιόλα της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου Λάρισας.
Δεν επιχειρούμε να εκμεταλλευτούμε το θλιβερό γεγονός για να κάνουμε «πολιτική». Φρόντισε εξάλλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, να απαντήσει στους θανάτους των νέων παιδιών με τα τεχνικά σχέδια που έχουν γίνει τα επιχειρήματα παντός καιρού για το σινάφι του.  Όλος  ο κόσμος όμως γνωρίζει πως ο κακοσυντηρημένος δρόμος της  παλαιάς εθνικής οδού, από δρόμος χαμηλής κυκλοφορίας που έπρεπε να είναι, έχει γίνει ο κύριος δρόμος σύνδεσης μεταξύ Βόλου και Λάρισας, λόγω του εξωφρενικού κόστους των διοδίων του Μοσχοχωρίου. 4 ευρώ για μια διαδρομή που γίνεται από μερικές χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Το υψηλότερο κόστος διοδίων σχεδόν σε όλη τη διαδρομή της εθνικής Αθηνών Θεσσαλονίκης.
Με τον πιο θλιβερό τρόπο επιβεβαιώνεται πως η ιδιωτικοποίηση των πάντων, που αποτελεί το κυρίαρχο δόγμα όλης της κυβερνητικής συμμορίας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, όχι απλά δεν πρόκειται να βελτιώσει τις ζωές μας, αλλά θα υποτάξει και θα τζογάρει στο βωμό του κέρδους ακόμα και τη βιολογική μας ύπαρξη.
Τα βλαστάρια που τόσο άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής τους, δυστυχώς δε γυρίζουν πίσω. Μπορούν τουλάχιστον να μη χαθούν και άλλες ζωές. Να κλείσουν τώρα τα διόδια του Μοσχοχωρίου. Ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το εθνικό δίκτυο. Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών αδικοχαμένων παιδιών και υπόσχεται πως με όλες τις δυνάμεις της, εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου, θα αγωνιστεί να σταματήσει ο φόρος αίματος  στα συμφέροντα των «επενδυτικών ομίλων».  

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου