Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
για την καταστολή στη χθεσινή διαδήλωση στο Δομοκό

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη στάση των μονάδων κρατικής καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές που βρέθηκαν στο Δομοκό για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο για τις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η Αστυνομία διέθεσε 18 διμοιρίες για μερικές εκατοντάδες αγωνιστές από όλη την Ελλάδα και δεν δίστασε να απαγορεύσει τη συνέχεια της πορείας εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη φυλακή. Με δικαιολογία τις φθορές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα, η αστυνομία σταμάτησε το λεωφορείο που επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη και  χρησιμοποίησε κουκουλοφόρους χρυσαυγίτες για να «ταυτοποιήσουν τους δράστες» εντός της κλούβας των ΜΑΤ! Το ότι το εν λόγω λεωφορείο ουδέποτε είχε σταματήσει στα Φάρσαλα, προφανώς για την ΕΛΑΣ ήταν μια τυχαία παράλειψη… Αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης ήταν 30 προσαγωγές και η εκδικητική σύλληψη του γνωστού αγωνιστή του αντιεξουσιαστικού χώρου, Γρηγόρη Τσιλιμαντού, με την κατηγορία ότι προκάλεσε φθορές στα γραφεία των φασιστών.

Μερικές μέρες μετά την δημοσιοποίηση της σύμπραξης ΝΔ-Χρυσής Αυγής και Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, η ΕΛΑΣ, ακολουθώντας προφανώς άνωθεν εντολές υποβάλλει σε ψυχολογική και σωματική βάσανο τους αγωνιστές που διαδηλώνουν ενάντια στις εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης και το σωφρονισμό τύπου Αλκατράζ. Το Υπουργείο, αντί να ασχοληθεί με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εδώ και χρόνια στις φυλακές – λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Ι. Καρέλι από τους δεσμοφύλακές του και ενώ ακόμα ένας κρατούμενος αυτοκτόνησε στον Κορυδαλλό - καταστέλλει αυτούς που αναδεικνύουν το πρόβλημα και ζητούν καταρχήν, ανθρώπινη και ισότιμη μεταχείριση. Είναι εμφανές πλέον ότι η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας μπορεί να κρατηθεί μόνο με το μαστίγιο και τον αυταρχισμό, ενώ η συνεργασία ΜΑΤ-Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι ο αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, ενάντια στον σκοταδισμό των λευκών κελιών, την κρατική καταστολή και τις φασιστικές, παρακρατικές ή μη συμμορίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των κρατουμένων και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς φυλακές Απαιτούμε άμεσα:
  • Την παύση κάθε δίωξης σε βάρος του Γ. Τσιλιμαντού
  • Να μην ανεγερθούν κελιά τύπου Γ’, που συνιστούν απόλυτο βασανιστήριο και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσωπικότητας, να μην περιοριστούν οι άδειες των κρατουμένων


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου