Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ  


ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,9 π.μ.

Την Τρίτη 01/04 οδηγούνται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια των Τρικάλων, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και ένα μέλος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, καθώς και οι ιδιοκτήτες δύο ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. Κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή εξέδωσαν και δημοσίευσαν ανακοίνωση, με την οποία κατήγγειλαν εργοδοτικές αυθαιρεσίες και απόπειρα δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας σε χώρο εργασίας.

Η δίωξη απέναντι στους εν λόγω αγωνιστές γίνεται μετά από μήνυση που κατέθεσαν δύο εκ των τριών "φίλων" τοπικής επιχείρησης(όπως δηλώθηκε χαρακτηριστικά από τον εργοδότη), οι οποίοι "στάθηκαν" στο πλευρό του εργοδότη όταν οι απολυμένοι (χωρίς χαρτί απόλυσης και χωρίς αποζημίωση) εργαζόμενοι προσήλθαν στο χώρο εργασίας όπως τους είχε προταθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας και μετά την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων που κατήγγειλε το γεγονός. 

Δεν είναι φυσικά καθόλου τυχαία η οργανωτική σχέση των "φίλων" της επιχείρησης με τη Χρυσή Αυγή, όπως όλη η τοπική κοινωνία γνωρίζει μετά από πολλές δημόσιες εμφανίσεις τους σε κομματικές εκδηλώσεις και δίπλα σε βουλευτές και κορυφαία στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος, γεγονός που αποδεικνύει τον πραγματικό ρόλο του κόμματος απέναντι σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων. 

Η μήνυση απέναντι στα μέλη του σωματείου αποτελεί μήνυμα εκφοβισμού σε όποιον τολμά να διεκδικεί το αυτονόητο: δουλειά με αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες. Αποτελεί μήνυμα προς τα συνδικάτα να υποταχθούν σε κάθε απαίτηση και προσταγή των εργοδοτών και των εργαζομένων να δέχονται να δουλεύουν χωρίς να διεκδικούν και να απολύονται χωρίς να διαμαρτύρονται. Η μήνυση στρέφεται ταυτόχρονα εναντίον της ελευθερίας του τύπου, της έκφρασης και της γνώμης ακόμη. 

Η επιστροφή στον κοινωνικό Μεσαίωνα με την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και την απαγόρευση ακόμη και της συνδικαλιστικής δράσης πρέπει να ανατραπεί από το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή εκφράζει την συμπαράσταση, τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους δύο αγωνιστές και θα βρεθεί στο πλευρό τους στο δίκαιο, έντιμο και ταξικό αγώνα τους. 


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου