Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κανένας σε διαθεσιμότητα-καμιά απόλυση.

Κανένας σε διαθεσιμότητα-καμιά απόλυση.
Όχι στη διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας
Απεργιακός ξεσηκωμός σε υγεία και παιδεία. Στις 6 Φλεβάρη απεργούν σε όλη την υγεία ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί τις μαζικές διαθεσιμότητες-απολύσεις, το κλείσιμο δεκάδων ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, την διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το ξεπούλημά της στα μεγάλα αρπακτικά της ιδιωτικής υγείας τους μεγαλοκλινικάρχες, τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων.
Στις 7 Φλεβάρη απεργούν οι εκπαιδευτικοί για να σταματήσουν τις μαζικές απολύσεις, τα  λουκέτα στα σχολεία και την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Στις 22 Μάρτη θα απολυθούν για πρώτη φορά εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, και χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι του  Δημοσίου.
Γιατροί, υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για να υπερασπίσουν την δημόσια υγεία και παιδεία, να κρατήσουν το δικαίωμα στην περίθαλψη για εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς εργαζόμενους, συνταξιούχους και εκατομμύρια ανασφάλιστους. Να κρατήσουν ανοιχτό το δημόσιο σχολείο και την δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Παλεύουν για το δικαίωμα στην εργασία, για να μην απολυθούν. Είναι αγώνας δίκαιος και κρίσιμος για όλους μας, μπορεί και πρέπει να νικήσει.
Η κυβέρνηση του Σαμαρά, δεν μπορεί να κρύψει ότι τα παραμύθια για την βελτίωση της οικονομίας, και την ανάπτυξη τελειώνουν με πάταγο.Μπροστά μας έχουμε τις προετοιμασίες για ένα νέο μνημόνιο ύψους 15 δις ευρώ, και άρα ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στην Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση και νέους μαζικούς γύρους απολύσεων.
Οι πολιτικές της δολοφονούν καθημερινά, είτε πρόκειται για καρκινοπαθείς και ανασφάλιστους που τους απαγορεύεται η θεραπεία και το φάρμακο, είτε πρόκειται για μετανάστες και πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά που τους πνίγουν στο Φαρμακονήσι, είτε πρόκειται για ντόπιους, που τους καταδικάζουν στην ανεργία και την φτώχεια.
Με το ένα χέρι πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, οδηγεί την μεγάλη πλειοψηφία σε υγειονομική γενοκτονία, φτώχεια και κοινωνική καταστροφή και με το άλλο μοιράζει δις ευρώ στους δανειστές για να ξεχρεώνει τόκους και χρέος. Ενώ την ίδια ώρα είναι χωμένη ως το λαιμό στην βρωμιά των σκανδάλων από εκατομμύρια ευρώ, δανεικά και αγύριστα ή μίζες, που απλόχερα μοίραζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους καπιταληστές και τους κολλητούς τους.
Μπορούμε να την αναγκάσουμε σε άτακτη υποχώρηση, όπως αναγκάστηκε ο χασάπης της υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να πάρει πίσω το 25ευρο στα νοσοκομεία, να παγώσει τις διαθεσιμότητες των οδηγών στην Υγεία και να αναστείλει έστω και προσωρινά το νέο γύρο κλεισιμάτων στα νοσοκομεία της επαρχίας.
Οι απεργίες στις 6 και 7 Φλεβάρη μπορούν να γίνουν βήμα και αφετηρία για την κλιμάκωση των αγώνων μας, να τους υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω σε όλα τα μέτωπα, με ένα απεργιακό κύμα που στην καρδιά του θα έχει την σύγκρουση με την βάρβαρη επιλογή των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, που υλοποιούν στα πλαίσια των Μνημονίων, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Θα στηρίζεται στα πρωτοβάθμια σωματεία, στην ενεργοποίηση και την συμμετοχή των εργαζόμενων μέσα από απεργιακές επιτροπές, οριζόντιους συντονισμούς και δημοκρατικές συνελεύσεις. Και θα βάζει στόχο να ανατρέψει την πολιτική, των απολύσεων, της φτώχειας, του αυταρχισμού που επιβάλλουν Σαμαράς-Βενιζέλος-ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά και την ίδιας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να στηρίξει αυτές τις απεργίες και για να κλιμακωθεί ένας τέτοιος συντονισμένος απεργιακός αγώνας, ώστε οι εργαζόμενοι στην υγεία, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, οι σχολικοί φύλακες, οι διοικητικοί των πανεπιστημίων, οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι καθαρίστριες να κρατήσουν τις δουλειές τους και να μην απολυθούν.
Καλεί κάθε εργαζόμενο/η, άνεργο/η, ανασφάλιστο/η και συνταξιούχο, φοιτητή/τρια και μαθητή/τρια, κάθε συνδικάτο και σύλλογο, κάθε ομοσπονδία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να βρεθεί στο πλευρό των απεργών στις 6 και 7 Φλεβάρη.
Με τους αγώνες μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων στην μόνιμη εργασία και στην δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαγραφή του χρέους με άμεση στάση πληρωμών στους πιστωτές, τη ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ, την εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό – λαϊκό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση, αλλά και την προοπτική μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας που αυτά τα αγαθά μπορεί να τα εξασφαλίσει μόνιμα για όλους και για όλες.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου