Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΕΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2, ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, 17:30


Η πραξικοπηματικού τύπου κυβερνητική αλλαγή που ήρθε μετά από μια πολιτική σύγκρουση με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες στο Κίεβο, είναι το αποτέλεσμα μίας ανελέητης διαμάχης ανάμεσα σε σπαρασσόμενες ομάδες της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας που λεηλατεί τη χώρα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Βαθύτερες αιτίες της κρίσης και των συγκρούσεων είναι οι δεκαετίες της φτώχειας, μαζί με το χτύπημα των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών από την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς.

Έτσι συγκρούστηκαν από τη μία πλευρά εθνικιστικές ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες με φασιστική ιδεολογία και ναζιστικές καταβολές που στηρίζονται και εξοπλίζονται από ΕΕ και ΗΠΑ. Από  την άλλη οι κρατικές δυνάμεις καταστολής του αυταρχικού καθεστώτος της προηγούμενη κυβέρνηση Γιανουκόβιτς που στηριζόταν από τη Ρωσία. 

Ο λαός της Ουκρανίας βρίσκεται στη μέγκενη δύο ιμπεριαλισμών. Του ρώσικου που θέλει να συντηρήσει με κάθε μέσο την πολιτική και οικονομική κυριαρχία του στην ευρύτερη περιοχή και αυτού των ΕΕ, με πρωταγωνιστικό το ρόλο της Γερμανίας, και των ΗΠΑ που  μέσω της σύνδεσης με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ επιχειρεί την προσάρτηση εδαφών, κρατών και οικονομιών στο άρμα του ευρωπαϊκού και του αμερικάνικου κεφαλαίου αντίστοιχα.

Το πρώτο πραξικόπημα που οργάνωσε η ΕΕ με πρωταγωνιστές και αιχμή του δόρατος τη φασιστική ακροδεξιά και τους νεοναζί ρίχνει τις μάσκες και αποδεικνύει ότι η ΕΕ όχι μόνο δεν εγγυάται τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά πρωταγωνιστεί στην υπονόμευσή της. Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου ουκρανικού καθεστώτος και η στάση των ΕΕ-ΗΠΑ δείχνουν πως μαζί με το χτύπημα των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του ουκρανικού λαού, δρομολογείται το δέσιμο της χώρας στα δεσμά του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ και των μνημονίων που επιβάλλει η ΕΕ

Αποτελεί άμεσο καθήκον η μαχητική απάντηση για το σαμποτάρισμα των σχεδίων ΕΕ και ΗΠΑ για την ήττα της αστικής αντεπανάστασης που χτυπάει τους λαούς. Η εργατική τάξη και ο λαός στην Ελλάδα τσακισμένος μετά από 4 χρόνια μνημονίου μπορεί και επιβάλλεται με γνώμονα την διεθνιστική αλληλεγγύη και τον κοινό αντιφασιστικό αντιιμπεριαλιστικό αντικαπιταλιστικό αγώνα των λαών να δώσει μία ηχηρή απάντηση με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, την αποδυνάμωση της ΕΕ και τον κοινό ταξικό ανατρεπτικό αντι-ΕΕ αγώνα.

Καλούμε όλες τι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς σε σύσκεψη στο Στέκι Μεταναστών στις 5.30 αύριο Παρασκευή 28/2 για την διοργάνωση αντιφασιστικού-αντιΕΕ συλλαλητηρίου!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 27/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου