Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6/11



ΚΑΤΩ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ- ΔΝΤ! ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη δίνη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας κλιμακώνουν την επίθεσή τους στην εργαζόμενη πλειοψηφία και στην νεολαία. Έτσι, στον προϋπολογισμό του 2014 προβλέπονται περικοπές 1,8 δις ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση, οδηγώντας σε διάλυση των όποιων παροχών και τα ταμείων. Τα χαράτσια αυξάνονται κατά δύο δις. βάζοντας στο στόχαστρο σπίτια και χωράφια. Ο πιο πρόθυμος των προθύμων Άδωνις διαλύει την υγεία. Σχεδιάζεται πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων, ξεκινάει στο εμπόριο η δουλειά τις Κυριακές, εξαπλώνεται η εργασιακή κόλαση στον ιδιωτικό τομέα. Οι δεκάδες χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο ανακοινώθηκαν ήδη. Το ξεπούλημα της ενέργειας, των νερών, των λιμανιών, του ορυκτού πλούτου, κάθε δημόσιου αγαθού είναι στα σκαριά! Αυτές είναι οι «στοχευμένες παρεμβάσεις» της κυβέρνησης πολέμου ενάντια στο λαό, αυτές είναι οι «κόκκινες γραμμές» του κεφαλαίου, ας μην υπάρχει καμία αυταπάτη γι΄ αυτό. 

Το παραμύθι της οικονομικής ανάκαμψης και των επιτυχιών είχε γρήγορο τέλος για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, χωρίς «να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Έτσι, ξεκίνησαν αμέσως το παραμύθι της «αντίστασης στην τρόικα», της σκληρής διαπραγμάτευσης και των «κόκκινων γραμμών». Μόνο που κι αυτό το έργο έχει παιχτεί πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια και ως γνωστό οι επαναλήψεις δεν συγκινούν το λαό! Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν «παίζει άμυνα» στις απαιτήσεις της ΕΕ και των δανειστών τοκογλύφων, αλλά προχωρά σχεδιασμένα και αποφασιστικά στην πιο βάρβαρη αναδιάρθρωση του ελληνικού καπιταλισμού.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με την συνδρομή δυστυχώς και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, έκανε ότι μπορούσε για να μην ενοποιηθούν και να μην κλιμακωθούν οι αγώνες. Όρισε την γενική απεργία μακριά από τις μάχες του Σεπτέμβρη. Όμως οι μαχόμενες δυνάμεις πρέπει να δυναμώσουμε τους αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, να τους οργανώσουμε από κάτω με μαζικές γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και συντονισμό των ίδιων των σωματείων, να κάνουμε τον δικό μας αγωνιστικό σχεδιασμό, κάνοντας την απεργία στις 6 του Νοέμβρη σταθμό και αφετηρία στην  κλιμάκωση της πάλης. Το Εργατικό Κέντρο Βόλου προκλητικά μπροστά στην διάθεση για μαχητικές κινητοποιήσεις διοργανώνει ένα συλλαλητήριο επιτάφειο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταλήξει κάν στην Νομαρχεία που είθισται να γίνεται συμβολική παρέμβαση σε εκπροσώπους της κυβερνητικής πολιτικής. 

Εμείς καλούμε τις ταξικές δυνάμεις του κινήματος και τη μαχόμενη Αριστερά να δώσουμε μαχητικό παρόν στην συγκέτρωση στις 10:00 στην πλατεία Ελευθερίας και να πορευτούμε στην Εφορία του Βόλου για παρέμβαση και δίωρη κατάληψη της ώστε να δηλώσουμε αποφασιστικά ότι τα φοροεισπρακτικά μέτρα της Τρόικα και της κυβέρνησης δεν θα περάσουν, και θα τα μπλοκάρουμε στην πράξη. Για την οργάνωση της εργατικής και λαϊκής πάλης σε διάταξη μάχης και νικηφόρας αναμέτρησης για την επιβίωση, την ανατροπή και την απελευθέρωση. Γενικέυοντας τα παραδείγματα ανυποχώρητου αγώνα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κουρελιάζοντας στον δρόμο τις λογικές των «δύο άκρων» και τα σχέδια της ΕΕ για την επίθεση στο λαϊκό κίνημα. Αυτός είναι ο άλλος δρόμος που μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή που μας απειλεί, ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής που οδηγεί σε μια κοινωνία με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων χωρίς Ευρώ, ΕΕ και κεφάλαιο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας 5/11/2013

1 σχόλιο:

  1. Επειδή δεν είμαστε πρόβατα, να ακολουθούμε τις χωρίς νόημα απεργίες των εργατοπατέρων, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δίνουμε νόημα στην απεργία 6 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
    Πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (Εφορία)
    Πλ. Ελευθερίας, 10πμ, Βόλος,
    Λέγοντας:
    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΠΙΛΕΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

    ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

    ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

    http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/2013/11/10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή