Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για τη βίαια κατάληψη της ΕΡΤ απο τα ΜΑΤ

«Σίγησε» η ΕΡΤ –Ήρθε η ώρα να «μιλήσει» ο ιδιοκτήτης της!!


Μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, τα ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης μπήκαν απόψε  στις 4.20’ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο.
 Ο λαός, ουσιαστικός ιδιοκτήτης της, αντέδρασε άμεσος μαζικά, καθώς κατά εκατοντάδες έτρεξε -αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ- να περιφρουρήσει τη δημόσια περιουσία..

Αφού προετοίμασαν μεθοδικά το κλίμα με απειλές, ‘τροχειοδεικτικά’ δημοσιεύματα και μπαρούφες για αστοιχείωτους περί δήθεν επικίνδυνης ακτινοβολίας, χτύπησαν σήμερα τη φωνή που ενημερώνοντας αδιάλειπτα επί πέντε μήνες, έδειχνε ταυτόχρονα στην πράξη τον άλλο δρόμο. Το δρόμο της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και του αγώνα. Το δρόμο της αντιπληροφόρησης ενάντια στη σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου. Το δρόμο που απέδειξε για μια ακόμη φορά, πως οι εργαζόμενοι όταν εργάζονται αποδεσμευμένοι από τα δεσμά του συλλογικού ή του μεμονωμένου καπιταλιστή, μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα.

            Η χουντική ‘έφοδος στο Ραδιομέγαρο’, παραμονές του Πολυτεχνείου, ανήμερα 7 του Νοέμβρη..., έρχεται μια μόλις μέρα μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους διάταξης που χαρίζει στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής εκπομπής. Η ‘άρση του εμπάργκο’ της  δήθεν «αντιπολιτευόμενης» ΔΗΜΑΡ στη ΔΤ ακριβώς την παραμονή, έδινε κι αυτή με τον τρόπο της ένα πράσινο φως. Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τα διαπιστευτήρια της στους τοποτηρητές της τρόικας, πως κάθε λαϊκή αντίσταση θα τσακιστεί. Πως όλη η περιουσία του λαού θα δοθεί βορά στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο…

Οι δυνάμεις καταστολής του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού προσπαθούν με τον τρόμο και τον αυταρχισμό, να κρατήσουν τον κόσμο μακριά. Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ, στον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση, ενάντια στις απολύσεις, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας.
Τώρα είναι η ώρα για ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά να αντεπιτεθεί αποφασιστικά, για την ανατροπή της κανιβαλικής και υπεραντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική. Η κλιμάκωση και ο συντονισμός του αγώνα μπορούν να γίνουν το τσουνάμι που θα πνίξει όλους εκείνους που μαυρίζουν τις ζωές μας.

Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, της ΕΡΤ και του δικαιώματός στην εργασία!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση που εξάγγειλαν οι εργαζόμενοί της ΕΡΑ Βόλου σήμερα Πέμπτη 07/11 στις 17:00 έξω από τις εγκαταστάσεις της στον Αγ. Κωνσταντίνο.

Kαλούμε τα σωματεία, της ομοσπονδίες και το ΕΚΒ να βάλουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Στο ζήτημα της αγωνιστικής κλιμάκωσης θα κριθούμε όλοι.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου