Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι την Τετάρτη 25/09/2013 στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Πλατεία Ελευθερίας, 6:00μμ.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία καθώς και όλο τον λαό και τους αγωνιζόμενους κλάδους να συμβάλλουν σε μία αποφασιστική απάντηση για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και του μαντρόσκυλου της την ΧΑ που δολοφόνησε στις 18/9 τον αντιφασίστα και καλλιτέχνη Παύλο Φύσσα. Το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν θα φοβηθεί και θα ανατρέψει και τα αφεντικά και τους πιστούς δούλους της αντεργατικής εκστρατείας. Με ανυποχώρητο αγώνα για εργασία-παιδεία-ελευθερία και χειραφέτηση από τα δεσμά του κεφαλαίου θα πολεμήσουμε μέχρι την νίκη. Τώρα είναι η ώρα για μαζικό ανατρεπτικό και αντιφασιστικό αγώνα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας:

"Στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούνται σε μια σειρά πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κα) αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια.
Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό για ένα μαζικό και ενωτικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο και στο Βόλο, την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 6:00 μμ στην πλ. Ελευθερίας.
Η φασιστική απειλή μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ο όψιμος «αντιφασισμός» της δικομματικής κυβέρνησης είναι ψεύτικος και υποκριτικός. Οι καρατομήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ δεν θα λύσουν το πρόβλημα.
Αξίζει να θυμίσουμε τι έλεγαν κορυφαία στελέχη των πολιτικών δυνάμεων που κυβερνούν. Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωνε ότι η «Χρυσή Αυγή είναι πολύ ευγενική» μαζί της (Ιούλιος 2013). Ο Β. Πολύδωρας έχει μιλήσει για δυνατότητα συνεργασίας της Χρυσής Αυγής με την ΝΔ (Ιούλιος 2013). Ο Α. Λοβέρδος περιέγραφε τη Χρυσή Αυγή σαν «το μόνο αυθεντικό κίνημα από τη μεταπολίτευση και μετά». Ενώ σε τοπικό επίπεδο να υπενθυμίσουμε ότι η Ζέττα Μακρή (υφυπουργός υγείας σήμερα) είχε Χρυσαυγίτη υποψήφιο (τον Π.Αλτζερίνο-Γρηγοράκη) στο αυτοδιοικητικό της ψηφοδέλτιο το 2010.
Η Χρυσή Αυγή και οι άλλες ναζιστικές συμμορίες λειτούργησαν εδώ και χρόνια κάτω από την ανοχή και την προστασία όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων από τις αρχές του 90 και μετά. Η Χρυσή Αυγή έχει στο ενεργητικό της εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες κανένας δεν έχει συλληφθεί και καταδικαστεί (πλην ελάχιστων περιπτώσεων). Μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη χρυσαυγίτες δολοφόνησαν στα Πετράλωνα τον μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σεχτζάτ Λουκμαν και στα σπίτια τους είχαν βρεθεί όπλα, ρόπαλα και έντυπο υλικό της ΧΑ. Ο Δένδιας και η κυβέρνηση τότε είχανε θάψει το γεγονός. 
Οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τα ΜΑΤ και την αστυνομία είναι γνωστές εδώ και καιρό (υπάρχουν εσωτερικές εκθέσεις από το 1999). Οι κοινές «επιχειρήσεις» φασιστών και αστυνομίας που είδαμε στο Κερατσίνι έχουν επαναληφθεί επίσης αρκετές φορές. Η απρόκλητη και πέρα από κάθε όριο του νόμου και του συντάγματος βία των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια σε απεργούς και διαδηλωτές είναι μόνιμο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Είναι άλλωστε οι ίδιοι κυβερνώντες που στοιβάζουν μετανάστες σε τρισάθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Για αυτό λέμε:
  • Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες! Αυτοί καταστρέφουν τις ζωές μας με την πολιτική τους. Αυτοί ανέχτηκαν και στήριξαν τις φασιστικές συμμορίες.
  • Σύνδεση των κινητοποιήσεων του εργατικού κινήματος με το αντιφασιστικό κίνημα. Κάτω η κρατική, παρακρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.
  • Σε κάθε σχολείο, σε κάθε εργασιακό χώρο και κάθε γειτονιά να οργανωθούν αντιφασιστικές επιτροπές.
  • Όλοι την Τετάρτη 25/09/2013 στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Πλατεία Ελευθερίας, 6:00μμ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου