Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9, 11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9, 11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

Εργαζόμενοι / ες, νέοι και νέες

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη σύγκρουση που θα κρίνει πολλά.  Δεκάδες κλάδοι, χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στο πόδι για να αντιμετωπίσουν την βάρβαρη επίθεση που δέχονται! Η νίκη τους απέναντι στην κυβερνητική βαρβαρότητα ανοίγει το δρόμο για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδικά η μάχη στην εκπαίδευση δεν θα κρίνει  μόνο το αν θα απολυθούν δεκάδες χιλιάδες καθηγητές. Θα κρίνει πάνω από όλα το μέλλον των παιδιών μας που το «νέο σχολείο» πετάει έξω, μέσα από το εξεταστικό μαρτύριο τεσσάρων (!) πανελλαδικών εξετάσεων, για να τα στείλει στην φτηνή ιδιωτική κατάρτιση και την τζάμπα «μαθητεία» για τους εργοδότες. Βγάζουν «υπεράριθμους» καθηγητές γιατί βγάζουν «υπεράριθμα» τα παιδιά μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΝΤΟΥ.

Η μάχη αυτή μπορεί και πρέπει να κερδηθεί! Αγώνας παντού τώρα! Κανένας χώρος και κλάδος να μην μείνει έξω! Με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις. Στην υγεία για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία και να μην τα πουλήσουν στους Κοντομηνάδες.  Στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια που κλείνουν, ή κρατάνε τον κόσμο απλήρωτο και εξαθλιωμένο. Για να μην πουληθούν η ενέργεια, τα νερά, τα δημόσια αγαθά. Για να μην βγάλουν τα σπίτια και τα χωράφια σε πλειστηριασμούς! Για να προστατευθούν και να βρουν δουλειές οι άνεργοι! Για να αποκτήσει μέλλον η νεολαία που την στέλνουν στην ανεργία και την ξενιτιά!

Ο αγώνας στην εκπαίδευση, την υγεία, τους δήμους, στα εργοστάσια που κλείνουν δεν είναι «δικός τους». Είναι δικός μας. Όλων μας. Προωθούμε την οργάνωση των αγώνων από τα κάτω! Με γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και συντονιστικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Δεν περιμένουμε την γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κάνουν αγώνα, αυτοί προτιμάνε να τα βρίσκουν με την κυβέρνηση.


Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ χύνουν καθημερινά το δηλητήριο του «κοινωνικού αυτοματισμού». Να στραφούμε ενάντια στον διπλανό μας (ή ακόμα χειρότερα στον ακόμα πιο εξαθλιωμένο από εμάς όπως μας καλούν οι ναζί της Χρυσής Αυγής) για να κάνουν μια χαρά την δουλειά τους οι «πάνω», η πολιτική-οικονομική εξουσία. Δεν τους ακούμε. Ενωνόμαστε. Φτιάχνουμε επιτροπές αγώνα παντού, υπερασπίζουμε αυτόν που παλεύει!

Δεν είναι ανίκητοι όπως θέλουν να εμφανίζονται. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες οι αγώνες δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή. Στην ΕΡΤ που κλείνει 3 μήνες αγώνα και συνεχίζει, δείχνοντας τι σημαίνει εργατικός έλεγχος στην πράξη, η κυβέρνηση είχε ένα σημαντικό ρήγμα. Τώρα μπορεί να ανατραπεί!.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Για να υπερασπίσουμε την ζωή μας πρέπει να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της μισητής τρόικας, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αδίσταχτη δικομματική κυβέρνηση τους. Να φύγει όλο αυτό το επιχειρηματικό-πολιτικό κατεστημένο των τραπεζιτών, των βιομήχανων,  των τοκογλύφων και των αστών πολιτικών.

Να μην περάσουν τα μέτρα, να σταματήσει το πρόγραμμα καταστροφής. Να ξηλωθούν όλοι οι άθλιοι νόμοι της τελευταίας τριετίας. Να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία, χωρίς μνημόνια και χρέος, έξω από το ευρώ και την ΕΕ. Για μια οικονομία στην υπηρεσία των αναγκών της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού και όχι στην υπηρεσία των κερδών και του πλούτου του κεφαλαίου.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 14/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου