Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Να σταματήσουν να διώκονται αγωνιστές. Όλοι 26-4 στις 9.00 στα δικαστήρια!


Το χειμώνα που μας πέρασε, κυβέρνηση, κεφάλαιο και εργοδοσία έδειξαν το πιο σκληρό της πρόσωπο σε εργαζόμενους, νεολαία και λαό. Προσπάθησαν μετά μανίας να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίστασης, με τον πυροβολισμό των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, με τα γεγονότα στις Σκουριές, με την επιστράτευση των απεργών του μετρό, με τα χημικά στις εργατικές κινητοποιήσεις, με την επίθεση σε αυτο-οργανωμένους χώρους, με τις αναρίθμητες συλλήψεις αγωνιστών.

Σε όλα αυτά σημαντικός ήταν και ο ρόλος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ως το μακρύ χέρι του συστήματος. Με βάρβαρες επιθέσεις σε μετανάστες, με καταδίωξη αγωνιστών και αντιφασιστών αποδεικνύουν πως ουδέποτε επρόκειτο για αντισυστημικό κόμμα, αλλά για ένα κόμμα που διώκει του αδύναμους, τους μετανάστες, τους αριστερούς, τους αγωνιστές κι το κίνημα ενώ αντίθετα προστατεύει τους ισχυρούς και το κεφάλαιο.

Στο Βόλο, η δράση της Χ.Α. έχει πάρει ξεκάθαρες παρακρατικές διαστάσεις, με την συμμετοχή οπλοφορούντων μελών της σε απόπειρες εμπρησμών. Η επιείκεια με την οποία αντιμετωπίζει η τοπική δικαστική εξουσία την δράση των παρακρατικών ακροδεξιών τραμπούκων αποτελεί προσβολή για τα δημοκρατικά ήθη της πόλης. Πόσο δε, που την ίδια στιγμή έχει επιδείξει την μέγιστη αυστηρότητα απέναντι σε κοινωνικούς αγωνιστές με άδικες καταδίκες, προωθώντας τη δημιουργία φάμπρικας διώξεων στην οποία -τι τυχαίο- πρωτοστατούν οι φασίστες τη Χ.Α. Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο... 
  
Μπροστά μας έχουμε ακόμα μία στημένη δίωξη από τη συμπαιγνία αστικού κράτους και φασιστοειδών. Στις 22/12/2012 η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επέλεξε να μεταβάλει το κέντρο του Βόλου σε κατεχόμενη πόλη, ώστε οι ναζί της Χ.Α. να στήσουν το φτηνό, επικοινωνιακό πανηγυράκι τους “διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες. Στις 23/12/2013 μέλη της Χ.Α. με επικεφαλή τον τοπικό της γραμματέα, συνεργό του Μιχαλιολάκου σε βομβιστικές επιθέσεις κατά τη δεκαετία του '70, επιτίθενται σε αντιφασίστα μαθητή, με στόχο να συσπειρώσουν το εσωτερικό τους μετά την τραγική αποτυχία της “φιλανθρωπικής” τους φιέστας. Η παρακρατική-τραμπούκικη περιπολία τους ακυρώνεται από τη δράση αντιφασιστών. Ως εκ θαύματος, εμφανίζεται η Αστυνομική Διεύθυνσης Μαγνησίας να συνδράμει τους ακροδεξιούς φίλους της, προχωρώντας αυτεπάγγελτα σε μήνυση κατά δύο αντιφασιστών, με ένα διάτρητο κατηγορητήριο. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από μια Αστυνομική Διεύθυνση που για χρόνια “δεν έβλεπε” το εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών που έκαναν τα μέλη και οι υφισταμένοι της. 

Αύριο 26/4 δικάζεται ένας εκ των άδικα κατηγορούμενων αντιφασιστών. Αύριο δικάζεται κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν και στον εκφασισμό της κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε εκεί να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της κοινωνικής πλειοψηφίας να αγωνίζεται ενάντια σε Κυβέρνηση- ΕΕ- Μνημόνια-Κεφάλαιο και το παρακρατικό μαντρόσκυλό τους, τη Χρυσή Αυγή.

Να σταματήσουν να διώκονται αγωνιστές.

ΟΛΟΙ 26-4 9.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 25/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου