Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Παλλαικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 07/03. Ολοι στους δρόμους ενάντια στους ηθικούς αυτουργούς του θανάτου των νεαρών φοιτητών, την κυβέρνηση την ΕΕ και το ΔΝΤ



ΩΣ ΕΔΩ. ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.
ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους όπως την έχανε η φτωχολογιά τη δεκαετία του 1950, σε μια εποχή που πολλοί νόμιζαν ότι έχει περάσει ανεπίστρεπτη... Και όμως στην εποχή της «ανάπτυξης» του Σαμαρά και του «νοικοκυρέματος» των Μνημονίων οι μαθητές λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα, οι άνθρωποι αυτοκτονούνε από τα αδιέξοδα, στις πλατείες συνωστίζονται όταν τύχει και μοιραστεί μια σακούλα δωρεάν τρόφιμα.... Γιατί το ξεπέρασμα της κρίσης για το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την ΕΕ, δε σημαίνει τίποτα άλλο από την παγίωση της εξαθλίωσης.
            Πριν είναι αργά και η ανθρωπιστική κρίση μετατραπεί σε κοινωνική γενοκτονία, μπορούμε να αλλάξουμε τους ρόλους και από θύματα, να γίνουμε θύτες αυτής της πολιτικής που μας σπρώχνει στην καταστροφή και τον όλεθρο. Το σύστημά τους δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει ούτε αυτά που μέχρι χτες θεωρούσαμε στοιχειώδη, την ίδια στιγμή που τα κέρδη ξεχειλίζουν από τις τσέπες των βιομηχάνων και των εφοπλιστών . Γιατί ακόμη προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούν να το διορθώσουν; Η μοναδική τους έγνοια εξάλλου είναι πως θα μαζέψουν περισσότερα κέρδη, πως θα διασώσουν το ευρώ τους και πως θα θεμελιώσουν μια «ανάπτυξη» που περισσότερο θα μοιάζει με κάτεργο και όχι πως θα ζήσουμε καλύτερα εμείς.  Τι να περιμένουμε όταν το μόνο που μας επιφυλάσσουν είναι πείνα, κρύο, ανεργία, φτηνά μεροκάματα για τους «τυχερούς» που θα εργάζονται και αναξιοπρεπή ζωή;
            Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου και των διεθνών οικονομικών δολοφόνων. Δεν έχει καμία αναστολή να το κάνει σε βάρος δικαιωμάτων και ελευθεριών, θυσιάζοντας και ανθρώπινες ζωές. Γιατί  ζωές κοστίζουν οι περικοπές στα φάρμακα, στα νοσοκομεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές.  Αυτήν την πολιτική στηρίζουν τα απόνερα του ναζιστικού εφιάλτη, δηλωμένου εχθρού κάθε κοινωνικής αντίστασης.
            Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε ούτε από επίδοξους σωτήρες που υπόσχονται λιγότερη εξαθλίωση και βελτίωση της ζωής χωρίς σύγκρουση με τις δομές και τα συμφέροντα που ευθύνονται για την κατάσταση. Μόνο ένας ασυμβίβαστος λαϊκός και εργατικός ξεσηκωμός μπορεί να βάλει τέλος στον κατήφορο. Οι δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό, εάν πρωτοστατήσουν σε ένα ενωτικό κάλεσμα ανατροπής και λαϊκής αντίστασης χωρίς αυταπάτες και χωρίς περιχαρακώσεις. Εδώ θα κριθούνε όλοι και όχι στα μεγάλα λόγια και της υποσχέσεις. Η νεολαία στον αγώνα αυτό μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής της αθλιότητας και ελπίδας για ένα καλύτερο κόσμο. Κατακτώντας και επιβάλλοντας τη ζωή που ονειρεύεται να σωπάσει βασικούς κρίκους της κυρίαρχης πολιτικής, σε παιδεία, εργασία και λαϊκές ελευθερίες, αποσταθεροποιώντας το εποικοδόμημα της τυραννίας και ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα ελεύθερη κοινωνία.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ευρώ και έξω από την Ε.Ε.
Μπορούμε να διαχειριστούμε τις τύχες, χωρίς μεσάζοντες και επαγγελματίες εκπροσώπους.
Μπορούμε να διαχειριστούμε τον πλούτο που παράγουμε χωρίς αφεντικά.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί το λαό του Βόλου που ασφυκτιά, που αιμορραγεί καθημερινά και δεν αντέχει να βλέπει να δολοφονούν τα παιδία του να κατέβει στους δρόμους ενάντια στους ηθικούς αυτουργούς, την πολιτική Κυβερνησης ΕΕ ΔΝΤ. Να διαδηλώσουμε μαζί με τη φοιτητική νεολαία ενάντια στο οριστικό ξεπούλημα της εκπαίδευσης που επιχειρείται με το «σχέδιο Αθηνά», με τον κόσμο της ανεργίας που πέρασε έναν ολόκληρο χειμώνα χωρίς ψωμί και θέρμανση, με το σύνολο της εργαζόμενης πλειοψηφίας που οι κατακτήσεις της περνούν διαρκώς από το σφαγείο της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Όταν συνηθίζεις το τέρας αρχίζεις και του μοιάζεις. Να μην προσπεράσουμε το γεγονός σαν ένα λογικό επακόλουθο αυτής της βάρβαρης πολιτικής, αλλά και να μη συναινέσουμε άθελά μας στη δημοσιογραφική αλητεία που «βγάζει λάδι» την κυβέρνηση και τα μέτρα της, βεβηλώνοντας το θάνατο των νεαρών φοιτητών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07/03 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

1 σχόλιο: