Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 27/12, 12:00


Την Κυριακή 23/12, μετά τα τραγικά γεγονότα στην πόλη του Βόλου με την συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία και τις μαζικές "προληπτικές" προσαγωγές, οι επιδιώξεις αυτών των κινήσεων γίνονται ακόμη πιο φανερές. Ομάδες φασιστών και μπράβων επιτέθηκαν σε μέλη του αναρχικού/ αντιεξουαστικού χώρου στο πανεπιστήμιο στην παραλία του Βόλου το βράδυ και την επόμενη μέρα συνελήφθη αγωνιστής ο οποίος δικάζεται την Πέμπτη 27/12. 

Είναι προφανές ότι το πολιτικό προσωπικό των συμφερόντων που συνθλίβουν τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων ασκώντας οικονομική αλλά και σωματική βία με τις δυνάμεις καταστολής απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας θα έκανε πλάτες στην παρακρατική δολοφονική δράση των φασιστικών συμμοριών. Δεν φτάνει που η αστυνομική διεύθυνση δεν έκανε τίποτα για την αποκάλυψη της επίθεσης και των σχεδιαστών της την Κυριακή το βράδυ, οδηγεί και στο κατηγορητήριο έναν από τους αμυνόμενους στο όνομα της ειρήνης στην πόλη. Μόνο που με αυτό τον τρόπο δεν θέλουν να επιβάλουν ειρήνη αλλά χούντα και ελεύθερο το πεδίο για την Χρυσή Αυγή να χτυπήσει όχι μόνο αγωνιστές του αντιφασιστικού αγώνα αλλά και τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες που σθεναρά απαντούν σε αυτή την πολιτική στην πόλη μας όπως έχει δείξει το παράδειγμα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στην βιομηχανική ζώνη κτλ, όπως προσπάθησαν να κάνουν και στην Θεσσαλονίκη με την δίωξη του δασκάλου Αγαπητού. Άλλωστε τα πρώτα δείγματα γραφής σε αυτή την κατεύθυνση τα έδωσε η Χρυσή Αυγή με την κατάπτυστη ανακοίνωση ενάντια στον αγώνα στην Χαλυβουργία την οποία μετά για τα μάτια του κόσμου την πήρε πίσω. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καταγγέλλει την στάση της αστυνομικής διεύθυνσης και του δημάρχου Π. Σκοτινιώτη. Αυτοί που έχουν επιβάλλει μνημόνια και νέα μέτρα είναι υπόλογοι και κύριοι εκφραστές της βίας που ασκείται από την κυρίαρχη πολιτική στην υπηρεσία των εργοδοτών και των τραπεζών και όχι μόνο είναι ανίκανοι να εγγυηθούν οποιαδήποτε κοινωνική ειρήνη αλλά δεν θέλουν κιόλας, επιδιώκοντας παράλληλα να τσακίσουν οποιονδήποτε αντιστέκεται με κάθε μέσο στον εκφασισμό του κοινωνικού και πολιτικού βίου. Η στοχοποίηση εμμέσως πλην σαφώς της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας από τον δήμαρχο αλλά και και άλλων αντιφασιστικών πρωτοβουλιών δεν θα περάσει.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια την Πέμπτη 27/12 στις 12:00. Απαιτούμε την άμεση αθώωση του κατηγορούμενου!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας 25/12/2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου