Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ «ΦΟΝΙΑΔΕΣ»

Την  ώρα που  στέλνουν τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την ανεργία, επιχειρούν –με  τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός των εργολάβων  Δ. Ρέππας - να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται, με  την  επιβολή  προστίμων μέσω  του Κ.Ο.Κ. Καλούν  την  Ελληνική  αστυνομία   να  παρεμβαίνει  και να  «κόβει κλήσεις» σε  όσους  δεν  μπορούν να πληρώσουν τα  χαράτσια που θα  επιβάλλουν τα  «λαμόγια» της κυβέρνησης. Τους καλούμε  να  αρνηθούν να γίνουν εισπράκτορες  των  εργολάβων.
 
Εμείς απαντάμε: «ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Αρνούμαστε  την  πληρωμή και  ζητάμε  την κατάργηση των διοδίων γιατί:
  • Πληρώσαμε για την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση μας αμύθητα ποσά (φόροι, εθνικά  διόδια, τέλη κυκλοφορίας). Που πήγαν τα λεφτά;
  • Προσθέτουν ένα ακόμα δυσβάσταχτο χαράτσι στο διαρκώς λεηλατούμενο  εισόδημα μας.
  • Υπερασπιζόμαστε τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που κατασκεύασαν τους δρόμους και τους κράτησαν ελεύθερους.
  • Αρνούμαστε το ξεπούλημα, την κατοχή και εκμετάλλευση ελεύθερων χώρων από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
  • Τα διόδια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα κρατικοϊδιωτικής διαπλοκής για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε συνθήκες  καπιταλιστικής κρίσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν την προσπάθεια για γκρέμισμα των διοδίων και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η τρόικα. Οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό ελεύθερο για χρήση από όλους τους πολίτες. Η ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης είναι τεράστια για την ληστρική συμπεριφορά των περίφημων εργολάβων-νταβατζήδων σε βάρος του λαού της περιοχής μας αλλά και πανελλαδικά.

Απαιτούμε:
  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια πουθενά.
  • Δημόσιες, δωρεάν σύγχρονες συγκοινωνίες .
  • Υποδομές και έργα που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να πληρώνει ο λαός.    

Συνεχίζουμε  και  κλιμακώνουμε  σε  όλα  τα μέτωπα (υγεία–παιδεία–συγκοινωνίες)  με  κορύφωση  την απεργία  στις  23  Φεβρουαρίου.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου