Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Σύσκεψη - συνέλευση για τη δημιουργία αριστερού, αντιδιαχειριστικού, αντικαπιταλιστικού σχήματος στην πόλη του Βόλου το Σάββατο 12/01 στις 19:00 στη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19)


Δελτίο τύπου
Σύσκεψη για τη δημιουργία
αριστερού, αντιδιαχειριστικού, αντικαπιταλιστικού σχήματος – κίνησης στην πόλη του Βόλου
το Σάββατο 12/01 στις 19:00 στο χώρο της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19)


Την Πέμπτη 20/12 πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας η πρώτη ελπιδοφόρα μαζική σύσκεψη οργανώσεων και ανένταχτων αγωνιστών του κινήματος της περιοχής μας, με θέμα τη δημιουργία ενός αριστερού, αντιδιαχειριστικού και αντικαπιταλιστικού σχήματος – κίνησης που θα παρεμβαίνει στις πολιτικές και κοινωνικές μάχες της επόμενης περιόδου.
Με την κίνηση αυτή δεν επιδιώκουμε να γίνουμε «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», να γίνουμε καλύτεροι διαχειριστές της μιζέριας ή να αυτοπαρουσιαστούμε ως “σωτήρες”. Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ενεργή κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα που να μιλάει και να παλεύει για τις κοινωνικές ανάγκες, χωρίς να τις “περνάει από το κόσκινο” του “ρεαλισμού” των ισχυρών και χωρίς να τις εκφυλίζει στην προσαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου. Βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός ρεύματος εργατικής αντικυβερνητικής πάλης και αντιπολίτευσης. Η δημιουργία ενός τέτοιου ρεύματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η εργαζόμενη πλειοψηφία να επιτύχει κατακτήσεις και να ανατρέψει αντιλαϊκά σχέδια (βλ. πλειστηριασμούς, καύση σκουπιδιών, ιδιωτικοποιήσεις φυσικών αγαθών κτλ) και να χαραχθεί δρόμος για μια ουσιαστική ρήξη και σύγκρουση με τις βασικές επιταγές κυβέρνησης-ΕΕ-εργοδοσίας. Ακριβώς γι αυτό, η παρέμβασή μας θέλουμε να έχει το χαρακτήρα της αποσταθεροποίησης της σταθερότητας που επιδιώκει τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι φορείς της τοπικής διοίκησης.
Δεν επιδιώκουμε μια ευκαιριακή συμμαχία δυνάμεων και αγωνιστών, ούτε τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου μιας χρήσης. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ενωτικού, μαζικού, δημοκρατικού, μαχητικού σχήματος, που θα γίνει ένας ζωντανός πόλος αντιπαράθεσης με την αστική πολιτική. 'Ένα σχήμα, κύτταρο αγώνα.
Με τη νέα σύσκεψη στις 12/01 επιδιώκουμε να βαθύνουμε την πολιτική συζήτηση γύρω από τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα με στόχο να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις και το αναγκαίο πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός σχήματος – κίνησης με μαχητικό, αντιδιαχειριστικό και αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα με δυνατότητα παρέμβασης σε όλες τις επόμενες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους αγωνιστές και τα ρεύματα που μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και ανταποκρίνονται θετικά σε μια τέτοια κατεύθυνση, σε συνέλευση - σύσκεψη το Σάββατο 12/01 στις 19:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου