Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για τη συγκέντρωση και πορεία της 6ης Δεκέμβρη. Θόλος στις 18:00

Κανένας Δεκέμβρης δε θα τελειώσει πότε όσο υπάρχει εκμετάλλευση
Όλοι στους δρόμους ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της

Στο έδαφος της 3ης αξιολόγησης και της ουσιαστικής προώθησης ενός νέου μνημονίου η κυβερνητική συμμορία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεξεργάζεται νόμους που επιχειρούν να μετατρέψουν την εργατική πάλη και την απεργία σε ποινικά αδικήματα, κλιμακώνει το σχέδιο υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας προς τέρψιν των τραπεζικών ομίλων και ταυτόχρονα θωρακίζει τους μηχανισμούς καταστολής εναντίον του “εχθρού λαού” με ασκήσεις καταστολής πλήθους των ενόπλων δυνάμεων (ΚΕΠΒ Θήβας). Δέκα περίπου χρόνια από το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και εννιά από την εξέγερση του 2008, ο κοινωνικός πόλεμος είναι παρόν σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής μας ζωής. Οι μηχανισμοί και οι οικονομικοί και πολιτικοί τους πάτρωνες που δολοφόνησαν στις 6 Δεκέμβρη του 2008 τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, είναι οι ίδιοι που μοιράζουν θάνατο στην κοινωνική πλειοψηφία από τη Μάνδρα, μέχρι τα νερά του Αιγαίου και από τα εργατικά κάτεργα της σύγχρονης “ανάπτυξης”, μέχρι τα προγράμματα της δουλείας σε δήμους και περιφέρειες (βλ. θάνατος εργαζομένου στο Δήμο Ζωγράφου).
Το μόνο που μπορεί να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων είναι η ανάδειξη του εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος σε αντίπαλο δέος της κυρίαρχης πολιτικής, των κυβερνήσεων της και των υπερεθνικών της συμμαχιών (ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ). Αν θέλουμε να ζήσουμε μια κανονική ζωή με εργασία με ανθρώπινους ρυθμούς για όλους, με σύγχρονες λαϊκές ελευθερίες ενάντια στον γενικευμένο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, με κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις σε όλο το εύρος της ζωής μας πρέπει να σπάσουμε την κανονικότητα των αστικών σχεδίων. Να αποσταθερωποιήσουμε τη σταθερότητα της μνημονιακής συνέχειας σε σύγκρουση και ρήξη με την κυβέρνηση της κοινωνικής εξαθλίωσης, με την ΕΕ και τους θεσμούς της αστικής κυριαρχίας, με τους πολύμορφους μηχανισμούς καταστολής στο δρόμο, στους χώρους εργασίας και σπουδών. Να συγκρουστούμε με όλους τους θεματοφύλακες του “δεν υπάρχει άλλος δρόμος”, καθώς από πίσω του κρύβεται το “δεν έχω καλύτερος τρόπο για να σας εκμεταλλεύομαι”. Για να μη ζήσουμε στις φυλακές της εικονικής πολυτελούς πραγματικότητας, αλλά σε έναν κόσμο που ο κοινωνικά παραγόμενος πλούτος θα είναι ελεύθερος και προσβάσιμος σε όλους, πρέπει να συγκρουστούμε με τις ίδιες τις ρίζες τις κρίσης που είναι η εκμετάλλευση και το σύστημα που τη συντηρεί και τη γεννά.
Στις μάχες που έχουμε μπροστά μας για το μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, για να μην υπογραφεί καμία αξιολόγηση και κανένα νέο μνημόνιο, ενάντια στον αντεργατικό Αρμαγεδόνα με κομβική αναμέτρηση την απεργία στις 14 Δεκέμβρη και σε κάθε μάχη με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, αναμετράται η δυνατότητά μας για να πάνε τα πράγματα αλλιώς. Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση ενός ταξικού διεκδικητικού και μαχητικού ρεύματος που δε θα είναι κατοικίδιο των κυβερνητικών σχεδίων, ούτε “ζητιάνος” στα σκαλοπάτια υπουργείων. Παλεύουμε για την κλιμάκωση των εργατικών λαϊκών αγώνων και για τη συγκρότηση τους σε ανώτερο βαθμό για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της και συνολικά την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Η εξέγερση του 2008 δείχνει δρόμους για τις εξεγέρσεις της εποχής μας.

Όλοι στην παλαιική συγκέντρωση και πορεία στις 06/12 στις 18:00 στο Θόλο (κτήριο Παπαστράτος)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

05/12/2017    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου