Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Δίκη εναντίων αγωνιστή του κινήματος για το νερό την Τετάρτη 24/5/2017, στις 8:30πμ.



Κάλεσμα: Δικαστήρια Βόλου, Τετάρτη 24/5/2017, στις 8:30πμ.
Δικάζεται συναγωνιστής αγρότης για τα γεγονότα έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ, τον Μάρτη 2015

Η επίθεση που δέχονται οι τοπικές κοινωνίες από τη δημοτική αρχή, με στόχο την καταστολή και τη φίμωση του κινήματος για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, κορυφώνεται με την δίκη του αγρότη αγωνιστή του κινήματος για τα νερά Βόλου και Πηλίου.
Στις 13 Μαρτίου 2015 εκατοντάδες πολίτες από  τα χωριά του Πηλίου και το Βόλο συγκεντρώθηκαν  έξω από το κτήριο της ΔΕΥΑΜΒ στο Βόλο για να παραστούν στη συζήτηση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ που αφορούσε στον κανονισμό της άρδευσης, δηλαδή στους ίδιους τους αγρότες οι οποίοι ωθούνται στην εγκατάλειψη των χωριών και της γης, με τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης, την υποβάθμιση του πόσιμου νερού με  χλωρίωση και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της άρδευσης.
Ο τότε δήμαρχος Μπέος είχε αποκλείσει την είσοδο του κτηρίου με αστυνομικές δυνάμεις με εξοπλισμό μάχης, με σεκιουριτάδες και φουσκωτούς, δείχνοντας την πρόθεση του οι όποιες αποφάσεις να εφαρμοστούν με τη μέθοδο «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».
Στην προσπάθεια των συγκεντρωμένων να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό κινδύνεψαν και τραυματίστηκαν άτομα. Ένας αγωνιστής μεταφέρθηκε με σπασμένο πλευρό στο νοσοκομείο μετά από στοχευμένη επίθεση. Το σημείο μπροστά από τη ΔΕΥΑΜΒ έδινε εικόνα μάχης. Ας σημειωθεί ότι η παρακολούθηση συνεδριάσεων δημοτικών συμβουλίων, Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ και άλλων δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, ήταν πάντα ανοιχτή στους πολίτες,  που προηγούμενα χρόνια παρευρίσκονταν με παρεμβάσεις στον τόπο διεξαγωγής τους.
Επειδή η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη που γίνεται για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, καλούμε όλους-ες στα δικαστήρια του Βόλου στις 24 Μάη, για να δείξουμε ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση αγαθών όπως το νερό είναι αγώνας όλων μας.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΑ, ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ
Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για το ΝΕΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου