Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Συγκέντρωση- πορεία κατα του ρατσισμού και του φασισμού την Πέμπτη 18/03 πλατεία Ελευθρίας στις 12:00



Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 18 Μάρτη

Στις 18 Μάρτη συμμετέχουμε στη Διεθνή Κινητοποίηση κατά του Ρατσισμού και Φασισμού και καλούμε στην ενωτική αντιρατσιστική, αντιφασιστική, αντιπολεμική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 3μμ με διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, για να απαιτήσουμε:

- ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ - ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ
- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
- ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
- ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

18 ΜΑΡΤΗ: ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να μετατρέψουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους. Στο μεσοπόλεμο οι Ναζί στοχοποιούσαν τους Εβραίους, τώρα στο στόχαστρο είναι οι πρόσφυγες και ιδιαίτερα οι μουσουλμάνοι. Με αυτό το τρόπο κρύβουν τις ευθύνες τους για τα μνημόνια, τη φτώχεια, την ανεργία αλλά και για το ματοκύλισμα των λαών με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μ. Ανατολή, την Αφρική, την Ασία. 

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Δεν είμαστε μόνοι μας! 

Εκατομμύρια αγωνιστές στις ΗΠΑ διαδήλωσαν κατά του Τραμπ, ενός ανοικτά πολεμοκάπηλου, ρατσιστή και σεξιστή πλανητάρχη. Τριακόσιες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη απαιτώντας να δεχθεί η Ισπανία περισσότερους πρόσφυγες. Στις 18 Μάρτη θα γίνουν εκατοντάδες μαζικές διαδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

Στις 18 Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπογραφή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Μία συμφωνία - ντροπή που επεδίωξε και υλοποιεί κατά γράμμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και είναι υπεύθυνη: 

- για τον πνιγμό προσφύγων στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου από ΝΑΤΟ και FRONTEX
- για τον εγκλωβισμό και το θάνατο προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές σε όλη την Ελλάδα
- για την άρνηση παροχής ασύλου για τους πρόσφυγες που υποτίθεται ότι είναι κατοχυρωμένο για τους πρόσφυγες πολέμου από Διεθνείς Οργανισμούς μετά το τέλος του Β Παγκόσμιου Πολέμου
- για την στέρηση της δυνατότητας μετακίνησης για τους πρόσφυγες εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων στην Ευρώπη - Φρούριο
- για την επαναπροώθηση τους στην "ασφαλή χώρα" Τουρκία την ώρα που ο Ερντογάν καταλύει τη δημοκρατία βομβαρδίζει τους Κούρδους, φυλακίζει και βασανίζει τους ηγέτες και τους βουλευτές του HDP, μαζί με αριστερούς αγωνιστές, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ...

Στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμένου, όπως και στην υπόλοιπη "πολιτισμένη Ευρώπη", οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες του πολέμου αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες και παράνομοι. Κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - γκέτο - φυλακές στερούμενοι την ελευθερία τους, ζουν σε άθλιες και εξευτελιστικές συνθήκες μέσα σε σκηνές και σε κοντέινερ, με θανάτους προσφύγων εξαιτίας του κρύου και της ακατάλληλης "υγειονομικής περίθλαψης" από τις ΜΚΟ. Ο αποκλεισμός των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο και η απομόνωση στα νησιά του Αιγαίου δίνουν τροφή στη φασιστική και ρατσιστική δημαγωγία της Χρυσής Αυγής και των δήθεν "αγανακτισμένων κατοίκων".
Η κυβέρνηση υλοποιεί με τον πιο σκληρό τρόπο μια απαράδεκτη ρατσιστική συμφωνία, ενώ με τις κοινές εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών με της υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας, την διαρκή προβολή τους από την κρατική ΕΡΤ και τις «συστάσεις» για «εξημέρωση» και ένταξή της στο πολιτικό σύστημα παίζει ένα επικίνδυνο τυχοδιωκτικό παιγνίδι ενίσχυσής των φασιστών στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Το συλλαλητήριο στις 18 του Μάρτη είναι αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό. Είναι αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό γιατί στρέφεται ενάντια στους πολέμους που γεννούν την προσφυγιά. Είναι βαθιά αντικυβερνητικό.
Η υποκριτική υποστήριξη από μέρους κυβερνητικών στελεχών στην αντιφασιστική πάλη  έχει σαν μοναδικό στόχο να «ξεπλύνει» την κυβερνητική πολιτική, και την δική τους στάση. Δεν πρόκειται όμως να κοροϊδέψει κανέναν ούτε να «βγάλει λάδι» την κυβέρνηση, ούτε την ατομική στάση στήριξης τους στην βάρβαρη πολιτική της.  

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στις πόλεις μας. Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε και να δουλέψουμε μαζί. Η λύση στη στέγαση και τη διαμονή των προσφύγων είναι απλή:

- Να δοθούν εδώ και τώρα δημόσια κτίρια, ολυμπιακά ακίνητα και σπίτια.
- Να ξαναλειτουργήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας για να μπει μπροστά ένα πρόγραμμα δημόσιας εργατικής και προσφυγικής κατοικίας για να έχουμε και όλοι στέγαση και για να έχουνε δουλειά οι χιλιάδες άνεργοι οικοδόμοι και μηχανικοί.

Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των εκπαιδευτικών και του κινήματος αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δεχτεί κάποια προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία αλλά και αυτά τα απομόνωσε στην απογευματινή ζώνη, όπου είναι αδύνατη η κοινωνικοποίηση τους με την επαφή με όλα τα άλλα παιδιά, με ελάχιστους ωρομίσθιους καθηγητές.
Υποδεχθήκαμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία απομονώνοντας τους "αγανακτισμένους γονείς" και διεκδικούμε:

- ΟΛΑ τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, με ισότιμη και πλήρη ένταξη στα δημόσια σχολεία.
- Λεφτά για τη παιδεία για την ίδρυση τάξεων υποδοχής στην πρωινή ζώνη, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας.

Υγειονομική βόμβα δεν είναι οι πρόσφυγες, όπως λέει η ρατσιστική προπαγάνδα, αλλά οι μνημονιακές περικοπές στη δημόσια υγεία με τις ελλείψεις χρηματοδότησης, προσωπικού, φαρμάκων, μονάδων εντατικής θεραπείας, ασθενοφόρων. Να κλιμακώσουμε την πάλη μας για να σώσουμε τη δημόσια υγεία, για να σώσουμε τις ζωές των προσφύγων και των ντόπιων: 

- Όσο λειτουργούν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, απαιτούμε να υπάρχουν σ' αυτά κλιμάκια δημόσιων νοσοκομείων με γιατρούς και νοσηλευτές . Να φύγει η φροντίδα υγείας των προσφύγων από τις ΜΚΟ.
- Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση ΟΛΩΝ των προσφύγων στα Δημόσια Νοσοκομεία. ΑΜΚΑ για κάθε πρόσφυγα.
- Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, υπαλλήλων αλλά και διερμηνέων για να εξετάζονται οι πρόσφυγες στη γλώσσα τους. 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στους πρόσφυγες "ρίχνει νερό στο μύλο" της ακροδεξιάς και των φασιστών. Οι χρυσαυγίτες φόρεσαν ξανά τον μανδύα του "αγανακτισμένου πολίτη" και προσπαθούν να επαναλάβουν στα νησιά του Αιγαίου τη "συνταγή" του Αγίου Παντελεήμονα.
Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν ξεχνάμε τις ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών και συνδικαλιστών από τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής που τις σχεδίαζε και εκτελούσε με κεντρική καθοδήγηση . Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα "νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα" αλλά εγκληματίες ναζιστές που φοράνε μανδύα κόμματος και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο και μίσος. Χρειάζεται να τους τσακίσουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο που προσπαθούν να εμφανιστούν. Η απόφαση των εργαζόμενων στην ΕΡΤ να κάνουν στάση εργασίας όταν θα προβάλει τους νεοναζί είναι οδηγός για κάθε εργατικό σωματείο στα ΜΜΕ. Η δίκη της Χρυσής Αυγής να γίνει καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων. 

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Συρία οδήγησαν εκατομμύρια από τους λαούς των χωρών αυτών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Η συνέχιση του πολέμου στο Ιράκ και την Συρία, με τις μάχες στη Μοσούλη και το Χαλέπι, ανοίγουν το δρόμο για ακόμα χιλιάδες πρόσφυγες. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί στη γειτονιά μας για τον στρατηγικό έλεγχο, τα πετρέλαια και τους αγωγούς οξύνονται απειλώντας να τραβήξουν στη δίνη και την Ελλάδα μέσα από τον ανταγωνισμό της με την Τουρκία του Ερντογάν.
Απαιτούμε:

- Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους! Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου. Να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο.
- Ειρήνη στο Αιγαίο και στη Μέση Ανατολή. Nα μην βρεθούμε σε ένα άδικο πόλεμο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών. Οι εργάτες και οι λαοί της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, που δίνουν την μάχη στη χώρα τους για δημοκρατία και ελευθερία, είναι αδέρφια μας. 

Ο αγώνας για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό, φασισμό, πόλεμο και φτώχεια θα νικήσει.

Όλοι μαζί κάνουμε την 18 Μάρτη, μία διεθνή μέρα ορόσημο ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο, με μαζικές διαδηλώσεις σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Βόλος συγκέντρωση πλατεία Ελευθερίας Σάββατο 18/03 στις 12:00

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου